15 - 20 min

2-3:lle

LEMPEÄN TULINEN ”NDUJA”PASTA (Ve)

Vegaaninen "nduja"pasta on lempeän tulinen arkiruoka, joka valmistuu nopeasti muutamasta raaka-aineesta. Maun syksyn hittipastaan tuo trendikäs Etelä-Italian Calabriasta kotoisin olevan chilitahnan (nduja) vegaaninen versio. Rapea tofu tekee pastasta sopivan ruokaisan.

Ruokavinkki

Tässä reseptissä perinteisesti salamista valmistettu nduja-chilitahna korvataan kasvipohjaisella versiolla, joka on calabrialaisesta chilistä valmistettu tulinen tahna.

Varaa noin 75-100g spagettia per ruokailija!

Kokeile myös kermaisen täyteläinen, vegaaninen pasta carbonara, nopea ja proteiinipitoinen tomaattipasta, tai arjen pelastava pestopasta savutofulla.

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu 300g

1rkl

kasvipohjaista voita tai margariinia paistamiseen

200-300g

pastaa henkilömäärän mukaan

2-3rkl

Delizie di Calabri chilimurska 180g (maun mukaan)

tai muuta vastaavaa chilimurskaa öljyssä

½kpl

luomusitruunan kuori ja mehu

3kpl

valkosipulinkynttä

3rkl

aurinkokuivattuja tomaatteja

100g

parmesantyylistä juustoraastetta (kasvipohjainen)

½nippu

ruohosipulia tai lehtipersiljaa

suolaa

tarjoiluun oliiveja ja/tai kapriksia

Näin valmistat

  • Aloita keittämällä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi. Valuta pasta ja säästä keitinvettä noin ½-1 dl myöhempää käyttöä varten. Hienonna valkosipulit ja persilja tai ruohosipuli pieneksi silpuksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieneksi.
  • Ota valmiiksi marinoitu tofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla painellen. Pilko tofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita kuumalla kuivalla pannulla, niin että tofun pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä lämpö puoleen, lisää voi ja valkosipuli ja paista noin 5 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Lisää vegaaninen ”ndujatahna” ja aurinkokuivatut tomaatit ja paista vielä hetki käännellen.
  • Lisää tofujen joukkoon sitruunan mehu ja kuori ja ½ dl keitinvettä. Sekoita hyvin ja lisää tämän jälkeen pasta, persilja ja parmesaani. Sekoita ja annostele lautasille. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Voit myös tarjoilla pastan suoraan pannulta.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.