Kokeile myös kermaisen täyteläinen, vegaaninen pasta carbonara, nopea ja proteiinipitoinen tomaattipasta, tai arjen pelastava pestopasta savutofulla.

Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
  • 2 ½ dl kaurakermaa
  • 1 dl maustamatonta soijajogurttia tai kaurafraichea
  • ½ tl cayennepippuria
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisfondia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl agavesiirappia tai muuta makeuttajaa
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • ripaus suolaa
  • spagettia (tarvittaessa gluteeniton)
  • (1 rkl maizenaa tai vehnäjauhoja)
Lisäksi:
  • Koristeluun: tuoretta korianteria ja seesaminsiemeniä

TOFU LIMONELLO a.k.a SITRUUNAINEN PASTA ohje

  • Laita pastavesi kiehumaan. Hienonna inkivääri ja valkosipulit.

    Paloittele valmiiksi marinoitu tofu (Marinoitu tai Kylmäsavu) arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperipalan väliin. Paina kevyesti käsillä päällimmäistä talouspaperia tofuja vasten, kunnes se on kostea. Toista tarvittaessa. Näin tofusta lähtee suurin kosteus ja paistopinnasta tulee rapeampi.

    Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

    Kuumenna pannu ja paista tofukuutiot öljyssä rapeiksi. Kaada joukkoon kaurakerma, puolikas kasvisliemikuutio, kurkuma, inkivääri, valkosipuli, agavesiirappi, sitruunamehu, cayennepippuri. Hauduta hetki sekoittaen.

    Lisää soijajogurtti ja sekoita. Mikäli kastike tuntuu löysältä, voit suurustaa sen sekoittamalla joukkoon ruokalusikallisen maizenaa tai vehnäjauhoja. Mausta kastike suolalla oman maun mukaan. Lisää tarvittaessa sitruunamehua ja suolaa.

    Sekoita valmis kastike valutetun pastan joukkoon. Koristele tuoreella korianterilla ja seesaminsiemenillä.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.