VEGAANINEN PASTA CARBONARA

(8)
25 min 4hlö
Pasta ”carbonara” on herkullinen ja nopea arkiruoka. Perinteinen carbonara valmistetaan pekonista, mutta vegaaninen versio valmistuu savutofusta. Ihanan kermaisuuden tähän koko perheen luottoreseptiin tuo pippurin makuinen kaurakerma.
Katso video
voit valmistaa savutofusta vegaanisen version
voit valmistaa savutofusta vegaanisen version

Ainesosat

Tofu-pastakastike
1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
1 pkt Kaslink Aito Kauraruoka Pippuri (250 ml)
1 dl parmesan (kasvipohjainen)
300-400 g spagettia/tagliatellea
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
2-3 rkl öljyä paistamiseen
lisäksi
Basilikaa tai persiljaa

Näin valmistat

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan.

Ota savutofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla. Revi tai suikaloi tofu pannulle noin sormenpään kokoisiksi paloiksi. Paahda tofua kuumalla kuivalla pannulla, niin että pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä hieman lämpöä, lisää öljy ja paista noin 5-10 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta.

Lisää kaurakerma, kiehauta n. 3 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Valuta pasta ja lisää tofu-kaurakermakastike kuuman pastan joukkoon. Viimeistele annos parmesaanilla ja basilikalla.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme