15 - 20 min

4:lle

VEGAANINEN PASTA CARBONARA

Pasta "carbonara" on herkullinen ja nopea arkiruoka. Perinteinen carbonara valmistetaan pekonista, mutta vegaaninen versio valmistuu savutofusta. Ihanan kermaisuuden tähän koko perheen luottoreseptiin tuo pippurin makuinen kaurakerma.

Näitä tarvitset

Tofu-pastakastike

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu (300 g)

1pkt

Kaslink Aito Kauraruoka Pippuri (250 ml)

1dl

parmesan (kasvipohjainen)

300-400g

spagettia/tagliatellea

1/2tl

suolaa

ripaus mustapippuria myllystä

2-3rkl

öljyä paistamiseen

lisäksi

Basilikaa tai persiljaa

Näin valmistat

  • Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Ota savutofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla. Revi tai suikaloi tofu pannulle noin sormenpään kokoisiksi paloiksi. Paahda tofua kuumalla kuivalla pannulla, niin että pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä hieman lämpöä, lisää öljy ja paista noin 5-10 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta.
  • Lisää kaurakerma, kiehauta n. 3 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  • Valuta pasta ja lisää tofu-kaurakermakastike kuuman pastan joukkoon. Viimeistele annos parmesaanilla ja basilikalla.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu