Viinisuositus tähän annokseen on ranskalainen, keskitäyteläinen Ogier Artesis Côtes du Rhône -punaviini, jonka hyvät hapot toimivat loistavasti tomaattipohjaisen kastikkeen kanssa.

Alkoholiton juomasuositus pastalle on vaalea ja kevyehkö alkoholiton lager tai pils-olut.

 

Ainesosat

Tofu
  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
  • 2-3 rkl öljyä paistamiseen
Puutarhurin kasvikset:
  • 1 pieni munakoiso n. 150g
  • 1 pieni kesäkurpitsa n.150g
  • 1 punainen tai keltainen paprika
  • 1 pieni porkkana
  • 1-2 rkl öljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
Täydellinen tomaattikastike:
  • 400 g laadukkaita kokonaisia tomaatteja tölkissä tai tomaattimurskaa
  • 0,5 dl laadukasta neitsytoliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sokeria
  • 0,5 dl punaviiniä tai 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • pieni siivu appelsiinin kuorta (valinnainen)
Lisäksi:
  • tagliatelle- tai pennepastaa henkilömäärän mukaan
  • raastettua parmesaania (kasvipohjaista)
  • tuoretta basilikaa

TÄYDELLINEN TOMAATTIPASTA GOES RATATOUILLE ohje

  • Valmista kasvikset: Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pilko munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika 1 x1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Siivuta porkkana ohuiksi kolikoiksi. Lado kaikki kasvikset uunipellille, pirskota päälle kevyesti öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa keskitasolla 25 minuuttia.

    Valmista tomaattikastike: Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä matalalla lämmöllä öljyssä noin 5-7 minuuttia. Varo polttamasta sipuleita. Lisää joukkoon tomaattikastike (mikäli käytät kokonaisia tölkkitomaatteja, saksi ne pienemmäksi) ja 1 dl vettä. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen niin että kastike hieman porisee. Lisää appelsiinin kuori, sokeri ja suola. Lisää punaviini ja hauduta sekoittaen muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

    Paahda tofu: Avaa valmiiksi marinoitu Jalotofu-paketti (valkosipuli ja basilika) ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken. Painona voit käyttää esim. leikkuulautaa tai paistinpannua.

    kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan. Revi kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi (tai kuutioi) ja paahda kuivalla paistinpannulla noin 3-5 min välillä käännellen. Lisää öljy ja vähennä hellan lämpötilaa puoleen. Anna paistua rapeaksi ja kääntele tofuja paistamisen aikana. Lisää tarvittaessa öljyä paiston aikana.

    *Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri pastoissa, ja se on näyttävämmän näköinen.

    Keitä pasta ohjeen mukaan.

    Kokoa annos: Laita kastikepannu miedolle lämmölle. Lisää joukkoon 0,5 dl oliiviöljyä, uunikasvikset, paahdettu tofu ja sekoita hyvin. Valuta pasta ja sekoita heti kastikkeen kanssa sekaisin. Rouhaise mustapippuria annoksen päälle ja tarjoile raastetun parmesaanin ja basilikanlehtien kera.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.