30 min

2-3 annosta

TÄYDELLINEN TOMAATTIPASTA GOES RATATOUILLE

Klassinen tomaattipasta saa pikantin ranskalaisen twistin, kun se saa lisäsyvyyttä ihanista, paahdetuista puutarhurin kasviksista à la ratatouille. Kasvikset paahtuvat itsekseen uunissa kun teet tomaattikastikkeen ja paahdat valmiiksi marinoidun tofun nopeasti pannulla. Kastikkeen täyteläisyyden sinetöi loraus punaviiniä. Helppoa, mutta alusta asti ihan itse tehtyä! Olisiko tässä ainekset uudelle klassikolle?

Ruokavinkki

Viinisuositus tähän annokseen on ranskalainen, keskitäyteläinen Ogier Artesis Côtes du Rhône -punaviini, jonka hyvät hapot toimivat loistavasti tomaattipohjaisen kastikkeen kanssa.

Alkoholiton juomasuositus pastalle on vaalea ja kevyehkö alkoholiton lager tai pils-olut.

Näitä tarvitset

Tofu

1pkt

Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu

2-3rkl

öljyä paistamiseen

Puutarhurin kasvikset:

1

pieni munakoiso n. 150g

1

pieni kesäkurpitsa n.150g

1

punainen tai keltainen paprika

1

pieni porkkana

1-2rkl

öljyä

suolaa ja mustapippuria myllystä

Täydellinen tomaattikastike:

400g

laadukkaita kokonaisia tomaatteja tölkissä tai tomaattimurskaa

0,5dl

laadukasta neitsytoliiviöljyä

1

sipuli

2

valkosipulinkynttä

1tl

sokeria

0,5dl

punaviiniä tai 1 rkl punaviinietikkaa

1dl

vettä

½tl

suolaa

pieni siivu appelsiinin kuorta (valinnainen)

Lisäksi:

tagliatelle- tai pennepastaa henkilömäärän mukaan

raastettua parmesaania (kasvipohjaista)

tuoretta basilikaa

Näin valmistat

  • Valmista kasvikset: Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pilko munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika 1 x1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Siivuta porkkana ohuiksi kolikoiksi. Lado kaikki kasvikset uunipellille, pirskota päälle kevyesti öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa keskitasolla 25 minuuttia.
  • Valmista tomaattikastike:
  • Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä matalalla lämmöllä öljyssä noin 5-7 minuuttia. Varo polttamasta sipuleita. Lisää joukkoon tomaattikastike (mikäli käytät kokonaisia tölkkitomaatteja, saksi ne pienemmäksi) ja 1 dl vettä. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen niin että kastike hieman porisee. Lisää appelsiinin kuori, sokeri ja suola. Lisää punaviini ja hauduta sekoittaen muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Paahda tofu: Avaa valmiiksi marinoitu Jalotofu-paketti (valkosipuli ja basilika) ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken. Painona voit käyttää esim. leikkuulautaa tai paistinpannua.

*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

  • Revi* kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi (tai kuutioi) ja paahda kuivalla paistinpannulla noin 3-5 min välillä käännellen. Lisää öljy ja vähennä hellan lämpötilaa puoleen. Anna paistua rapeaksi ja kääntele tofuja paistamisen aikana. Lisää tarvittaessa öljyä paiston aikana.

*Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri pastoissa, ja se on näyttävämmän näköinen.

  • Keitä pasta ohjeen mukaan.
  • Kokoa annos:
  • Laita kastikepannu miedolle lämmölle. Lisää joukkoon 0,5 dl oliiviöljyä, uunikasvikset, paahdettu tofu ja sekoita hyvin. Valuta pasta ja sekoita heti kastikkeen kanssa sekaisin. Rouhaise mustapippuria annoksen päälle ja tarjoile raastetun parmesaanin ja basilikanlehtien kera.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.