60 min

(1)

UUNIFETAPASTA TOFUSTA JA “NO FETA” TOFUSTA

Tämä. Resepti. Räjäyttää. Tajuntasi. Jos uunifetapasta on arkesi suosikkiresepti, mutta toivoisit siitä maidotonta versiota, toiveesi on toteutettu! Vegaaninen "no feta" tofusta ja muutamista muista aineksista on nimittäin totta ja se käyttäytyy uunissa kuin uunifetapastan feta. Vahva ehdotus: KOKEILE!

uunifetapasta

NoFeta

Ruokavinkki

Reseptissä käytettävä Agar Agar -jauhe on merilevästä valmistettu, vegaaninen vastine liivatteelle. Sitä saa esim. Ruohonjuuresta sekä useista hyvinvarustetuista ruokakaupoista.

Oluthiivahiutaleet (joskus ne kulkevat myös nimellä ravintohiivahiutaleet) tuovat juustoista makua moniin vegaanisiin ruokiin. Niitäkin on saatavilla hyvinvarustetuista ruokakaupoista.

Käytä gluteenitonta pastaa tarvittaessa.

Näitä tarvitset

Feta tofusta (eli tofeta)

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu

100g

cashewpähkinöitä liotettuna

1,5tl

valkosipulijauhe

1,5tl

sipulijauhetta

½tl

basilikaa kuivattuna

2tl

suolaa

2rkl

oluthiivahiutaleita

½dl

vettä

2rkl

valkoviinietikkaa

5rkl

sitruunamehua

1rkl

agar agar -jauhetta

2,5dl

vettä

tilkka oliiviöljyä astian öljyämiseen

Uunifetapasta 2-3:lle

200-300g

pastaa (gluteenitonta tarvittaessa)

200-230g

tofetaa

1rs

kirsikkatomaatteja

½dl

oliiviöljyä

½

chili ilman siemeniä

2

valkosipulinkynttä

1tl

kuivattua basilikaa (valinnainen)

suolaa ja mustapippuria myllystä

Lisäksi

tuoretta basilikaa ja/tai ruohosipulia

Näin valmistat

”NO FETA”

  • Aloita laittamalla cashewpähkinät veteen likoamaan vähintään puoleksi tunniksi ja leikkaa tofu pituussuunnassa poikittain halki. Kääri tofut esim keittiöpyyhkeeseen ja laita paketti painon alle (esim leikkuulauta ja sen päällä jokin painava esine) hetkeksi kuivumaan.
  • Mittaa kaikki loput ainekset valmiiksi. Öljyä kevyesti astia, johon valmis fetamassa tulee. Painele tofusiivuja vielä käsin, niin että keittiöpyyhkeeseen puristuu mahdollisimman paljon nestettä. Ei haittaa vaikka tofusiivut hieman lyttääntyvät.
  • Lisää blenderiin valutetut cashewpähkinät ja murustele käsin tofu joukkoon. Lisää valkosipuli- ja sipulijauhe, basilika, suola, oluthiivahiutaleet, 0,5 dl vettä, sitruunamehu ja valkoviinietikka. Blendaa sileäksi tahnaksi ja laita sivuun.
  • Laita paistinpannulle 2,5 dl vettä ja 1 rkl agar agar -jauhetta. Sekoita koko ajan, kunnes neste alkaa kiehua. Kiehauta 1 minuutti koko ajan hämmentäen. Kaada nopeasti lämmin neste blenderiin muiden ainesten sekaan ja pyöräytä tasaiseksi. Tässä kannattaa olla nopea, koska agar agar (vegaaninen liivate) alkaa jähmettyä nopeasti. Kaada valmis seos öljyttyyn astiaan, laita kansi päälle ja laita jääkaappiin asettumaan. Anna olla jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia. Valmis ”no tofu” -blokki lähtee astiasta helposti, kun viillät veitsellä kevyesti astian kaikkien reunojen ympäri ja käännät sen lopuksi ylösalaisin leikkuulaudalle.
  • ”No feta” säilyy ilmatiiviissä astiassa noin viikon ja sitä voi myös pakastaa. Käytä eri ruokiin fetan tyylisesti kuutioina tai tee suosittua uunifetapastaa (ohje alla). Uunifetapastassa vegaaninen feta sulaa ihanasti, hieman ricottamaisesti ja käyttäytyy ja maistuu samalta kuin alkuperäinen fetajuusto.

VEGAANINEN UUNIFETAPASTA 2-3:LLE

  • Valmista vegaaninen feta (”no feta”) yllä olevilla ohjeilla edellisenä päivänä tai 2-3 tuntia ennen ruoanlaittoa. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Kuori ja pilko valkosipulit. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi. Kaada tilkka oliiviöljyä uunivuoan pohjalle. Lisää ”no feta” -blokki (200-230g) keskelle ja laita valkosipulit ja chilit sen päälle. Rouhi päälle mustapippuria ja ripaus suolaa maun mukaan. Lisää vielä loraus oliiviöljyä päälle. Lisää kirsikkatomaatit vuokaan, niin että ne saavat myös vähän oliiviöljyä pintaansa.
  • Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Laita vuoka uuniin ja paista keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Kun tomaatit alkavat halkeilla, nosta lämpötila 220 asteeseen ja käännä grillivastus päälle. Paista vielä 5-10 minuuttia, kunnes ”no feta” on saanut kauniin värin pintaansa. Varo kuitenkin polttamasta sitä. Paistoajat ovat uunikohtaisia.
  • Kaada pasta suoraan vuokaan ja sekoita kaikki ainekset keskenään, niin että vegaaninen feta rikkoutuu ja sekoittuu tasaisesti pastan kanssa. Voit myös kaataa uunifetan ainekset pastakattilaan ja sekoittaa kaiken keskenään. Annostele lautasille ja koristele tuoreella basilikalla tai ruohosipulilla.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu