30 min

2-3:lle

(2)

NOPEA UUNIPAAHDETTU JA -MARINOITU TOFU

Uunipaahdettu tofu on rapeaa ja se kypsyy vähän kuin salaa sinun valmistellessa sen kylkeen muun aterian. Sen voi maustaa melkein miten haluaa. Meidän suosikkimme on glaseerattu, suolaisenmakea versio. Ota rapea uunimarinoitu tofu haltuun!

Uunimarinoitu

Ruokavinkki

Kokeile uunipaahdettua ja marinoitua tofua esimerkiksi ruokaisan salaatin täytteenätortillojen ja tacojen välissä tai vaikkapa makaronilaatikossa. Toinen kätevä tapa valmistaa maustamatonta tofua on sen paahtaminen ja maustaminen suoraan pannulla!

Näitä tarvitset

Tofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu (tai Hempnut)

1rkl

öljyä

Maustekastike:

½tl

currya

½tl

savupaprikajauhetta

½tl

valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

2rkl

soijakastiketta

2rkl

öljyä

Näin valmistat

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa talouspaperilla kevyesti painellen tofun pinta. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.

*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan

  • Sekoita kulhossa keskenään soija, öljy, savupaprika, curry ja valkosipulijauhe.
  • Revi kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi* leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota kevyesti oliiviöljyä tofujen päälle ja laita pelti uuniin noin 10-15* minuutiksi.

*Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu.

Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri kastikkeissa, ja se on näyttävämmän näköinen.

  • Ota tofut pois uunista, kun niihin alkaa muodostua rapea pinta. Käännä samalla uunin grillivastus päälle.
  • Sekoita kuuma tofu ja mausteliemi keskenään kulhossa. Laita tofut pellille ja takaisin uuniin sen keskitasolle, grillivastuksen alle. Grillaa tofuja 5-10 min*, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita.

*Riippuen uunin tehosta. Seuraa tofujen kypsymistä.

  • VINKKI: Tarjoile uunipaahdettu ja marinoitu tofu tuoreen salaatin kanssa, tacojen välissä tai tuunaa klassinen kanakastike tofulla vege-versioksi!

Arvostelut

    Arvostelu