TOFUMAKARONILAATIKKO

(6)
60 min 3-4:lle
Murra samojen arkiruokien oravanpyörä! Nopeuta klassikot ja luo uudet hitit Jalotofulla. Ruokaisa kasvisversio makaronilaatikosta syntyy maukkaasta savutofusta ja pehmeän kermaisesta kaurakermasta.

Ainesosat

1 pkt Marinoitu tai Kylmäsavu
1 iso iso sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
400 g gluteenitonta makaronia (esim. Tervens kikhernemakaroni)
1 kpl kasvisliemikuutio (esim. Herbamare)
2,5 dl kaurakermaa (esim. sipulinmakuinen)
2 dl kasvipohjaista juustoa raasteena (esim. Tescon savujuusto)
mustapippuria myllystä
suolaa
persiljaa

Näin valmistat

Keitä makaroneja kasvisliemikuution kera puolet pakkauksen suosituskeittoajasta. Kaada keitetyt makaronit siivilään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pintakuivaa tofu ja kuutio tai revi se tofumuruksi.

Paista tofua paistinpannulla öljyssä 3-5 minuuttia ja kaada soijakastike joukkoon. Lisää pannulle sipulit ja paista hetki sekoittaen.

Sekoita puolet makaroneista kevyesti öljyttyyn uunivuokaan, lisää kuullotetut tofut ja sipulit. Sekoita ja lisää loput makaroneista tasaiseksi kerrokseksi pinnalle. Mausta pippurilla ja suolalla. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kaada kaurakerma vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes makaronit ovat saaneet kauniin rapean pinnan.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme