60 min

3-4:lle

TOFUMAKARONILAATIKKO

Murra samojen arkiruokien oravanpyörä! Nopeuta klassikot ja luo uudet hitit Jalotofulla. Ruokaisa kasvisversio makaronilaatikosta syntyy maukkaasta savutofusta ja pehmeän kermaisesta kaurakermasta.

Näitä tarvitset

1pkt

Marinoitu tai Kylmäsavu

1iso

iso sipuli

2kpl

valkosipulinkynttä

2rkl

öljyä

1rkl

soijakastiketta

400g

gluteenitonta makaronia (esim. Tervens kikhernemakaroni)

1kpl

kasvisliemikuutio (esim. Herbamare)

2,5dl

kaurakermaa (esim. sipulinmakuinen)

2dl

kasvipohjaista juustoa raasteena (esim. Tescon savujuusto)

mustapippuria myllystä

suolaa

persiljaa

Näin valmistat

  • Keitä makaroneja kasvisliemikuution kera puolet pakkauksen suosituskeittoajasta. Kaada keitetyt makaronit siivilään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pintakuivaa tofu ja kuutio tai revi se tofumuruksi.
  • Paista tofua paistinpannulla öljyssä 3-5 minuuttia ja kaada soijakastike joukkoon. Lisää pannulle sipulit ja paista hetki sekoittaen.
  • Sekoita puolet makaroneista kevyesti öljyttyyn uunivuokaan, lisää kuullotetut tofut ja sipulit. Sekoita ja lisää loput makaroneista tasaiseksi kerrokseksi pinnalle. Mausta pippurilla ja suolalla. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Kaada kaurakerma vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, kunnes makaronit ovat saaneet kauniin rapean pinnan.

Arvostelut

    Arvostelu