KASVISTORTILLAT PAAHDETULLA TOFULLA

(1)
2-3:lle
Simppelit, mutta maukkaat ja värikkäät tortillat paahdetulla tofulla valmistuvat helpommin kuin voisi kuvitella. Ihanat punasipulit voi marinoida jo vaikka edellisenä päivänä.
Katso video

Ainesosat

Tofu
1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
Maustekastike:
½ tl currya
½ tl savupaprikajauhetta
½ tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl soijakastiketta
2-3 rkl öljyä
Marinoitu punasipuli
3 kpl keskikokoista punasipulia
1 dl riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
1 limen mehu
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
Lisäksi:
1 prk kaurafraichea
tortilloja tai tacoja
salsaa
korianteria ja ruohosipulia
seesaminsiemeniä koristeluun

Näin valmistat

Marinoidut punasipulit:

Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna nopeasti kattilassa valkoviinietikkaa, sokeri ja suola, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Laita punasipulit lasipurkkiin ja lisää seos niiden päälle. Lisää purkkiin öljy ja sekoita hyvin. Anna punasipulien marinoitua jääkappissa vähintään tunti.

Uunipaahdettu tofu

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa talouspaperilla kevyesti painellen tofun pinta. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.

*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan

Sekoita kulhossa keskenään soija, savupaprika, curry ja valkosipulijauhe.

Revi* kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota kevyesti oliiviöljyä tofujen päälle ja laita pelti uuniin noin 10-15* minuutiksi.

*Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri kastikkeissa, ja se on näyttävämmän näköinen.

Ota tofut pois uunista, kun niihin alkaa muodostua rapea pinta. Käännä samalla uunin grillivastus päälle.

Sekoita kuuma tofu ja mausteliemi keskenään kulhossa. Laita tofut pellille ja takaisin uuniin sen keskitasolle, grillivastuksen alle. Grillaa tofuja 5-10 min*, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita.

*Riippuen uunin tehosta. Seuraa tofujen kypsymistä.

Tortillat

Lämmitä nopeasti tortillat uunissa.

Voitele lämmin tortilla kaurafraichella ja salsalla. Lisää tofu, punasipuli, korianteri ja ruohosipuli, seesaminsiemenet, sekä muut lempitäytteesi ja rullaa kiinni.

Toista edellinen vaihe niin monta kertaa, että vatsa on täynnä 🙂

Nyt on salaatissa väriä, makua ja ruokaisuutta!

Lisää videoita YouTube-kanavallamme!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme