30 min

2-3:lle

KASVISTORTILLAT PAAHDETULLA TOFULLA

Simppelit, mutta maukkaat ja värikkäät tortillat paahdetulla tofulla valmistuvat helpommin kuin voisi kuvitella. Ihanat punasipulit voi marinoida jo vaikka edellisenä päivänä.

Näitä tarvitset

Tofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu

Maustekastike:

½tl

currya

½tl

savupaprikajauhetta

½tl

valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

2rkl

soijakastiketta

2-3rkl

öljyä

Marinoitu punasipuli

3kpl

keskikokoista punasipulia

1dl

riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)

1

limen mehu

1dl

sokeria

1tl

suolaa

1rkl

rypsiöljyä

Lisäksi:

1prk

kaurafraichea

tortilloja tai tacoja

salsaa

korianteria ja ruohosipulia

seesaminsiemeniä koristeluun

Näin valmistat

Marinoidut punasipulit:

  • Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna nopeasti kattilassa valkoviinietikkaa, sokeri ja suola, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Laita punasipulit lasipurkkiin ja lisää seos niiden päälle. Lisää purkkiin öljy ja sekoita hyvin. Anna punasipulien marinoitua jääkappissa vähintään tunti.

Uunipaahdettu tofu

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa talouspaperilla kevyesti painellen tofun pinta. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken.

*kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan

  • Sekoita kulhossa keskenään soija, savupaprika, curry ja valkosipulijauhe.
  • Revi* kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota kevyesti oliiviöljyä tofujen päälle ja laita pelti uuniin noin 10-15* minuutiksi.

*Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Revittyä tofua on myös helpompi käyttää eri ruokalajeissa, kuten tacojen ja tortillojen välissä, salaateissa tai eri kastikkeissa, ja se on näyttävämmän näköinen.

  • Ota tofut pois uunista, kun niihin alkaa muodostua rapea pinta. Käännä samalla uunin grillivastus päälle.
  • Sekoita kuuma tofu ja mausteliemi keskenään kulhossa. Laita tofut pellille ja takaisin uuniin sen keskitasolle, grillivastuksen alle. Grillaa tofuja 5-10 min*, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita.

*Riippuen uunin tehosta. Seuraa tofujen kypsymistä.

  • Tortillat
  • Lämmitä nopeasti tortillat uunissa.
  • Voitele lämmin tortilla kaurafraichella ja salsalla. Lisää tofu, punasipuli, korianteri ja ruohosipuli, seesaminsiemenet, sekä muut lempitäytteesi ja rullaa kiinni.
  • Toista edellinen vaihe niin monta kertaa, että vatsa on täynnä 🙂

Nyt on salaatissa väriä, makua ja ruokaisuutta!

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu