15 - 20 min

4:lle

Retkiruokaresepti: burrito paahtopaloilla

Mitä ottaa mukaan vaellukselle tai retkiruoaksi? Tämä ruokaisa retkeilijän kasvisruoka syntyy kätevästi Jalotofu Paahtopaloilla (valmiiksi revitty ja maustettu tofu). Lämmität vain kaikki raaka-aineet nuotiolla tai trangian avulla ja kääräiset kätevien tortillalettujen väliin. Retkeilijän-burrito on nuotioruokaa parhaimillaan!

Ruokavinkki

Ravintorikas ja monipuolinen retkiruoka on tärkeää vaelluksilla, ja varsinkin päiväretket sujuvat leppoisammin helposti valmistuvan ja maukkaan kasvisruoan siivittämänä. Kun haluat valmistaa retkiruokaa nopeasti ja helposti, tämä resepti on juuri sinulle!

Vinkki: voit myös käyttää tofun sijasta rapeaksi paistettuja Jalotempe-kuutioita. Lue lisää tempestä tästä linkistä!

Lisää tortillareseptejä!

Näitä tarvitset

Retkiburrito:

1pkt

Jalotofu paahtopala Maustettu (250g)

200g

maustettua valmisriisiä esim. meksikolainen

1prk

valmista salsaa (valitse halutessasi papusalsa lisäproteiinin lähteeksi)

4-6kpl

isoa vehnätortillaa (gluteenitonta tarvittaessa)

2-3rkl

öljyä paistamiseen

Valinnaiset täytteet:

2-3

avokadoa tai valmista guacamolea

kaurafraichea

marinoitua punakaalisalaattia

kevätsipulia

tuoretta korianteria

Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

tuoretta chiliä

pilkottuja kirsikkatomaatteja

Näin valmistat

Kuumenna öljy avotulen kestävällä pannulla (tai trangiassa) ja lämmitä paahtopalat sekä valmisriisi.

Käytä (täysjyvä)tortillaletut nopeasti grilliritilällä tai halsterin avulla avotulen päällä ja täytä makusi mukaan.

Kääri lettu, suojaa leivinpaperilla tai foliolla ja säilytä kylmässä ennen nauttimista.

Arvostelut

    Arvostelu