Ainesosat

Pannumarinoitu Butter tofu
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
  • 1 tl currya
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl kasviöljyvalmistetta tai juoksevaa margariinia
Tomaatti-kermakastike
  • 1 tlk paseerattua tomaattia (500g)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl kookosmaitoa tai -kermaa (kaurakerma sopii myös)
  • 2 rkl kasviöljyvalmistetta tai juoksevaa margariinia
  • 1 iso sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1,5 rkl raastettua inkivääriä
  • ½ dl mantelijauhetta
  • 1/4 tl kardemummaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1/4 tl kanelia
  • 1 tl Garam Masala -mausteseosta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl chilihiutaleita
Lisäksi:
  • basmatiriisiä
  • paahdettuja cashewpähkinöitä
  • korianteria

Intialainen klassikkoruoka: “Butter chicken” tofulla ohje

  • Valmista pannumarinoitu tofu.

    Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi.

    Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle vielä jokin painava astia esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua noin 5 minuuttia painon alla. Ota tofu pois kuivumasta ja murustele se kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.

    Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe tofujen päälle. Lisää "voi" (kasviöljyvalmiste) ja jatka hetken paistamista.

    Laske pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä.

    Keitä riisi ohjeiden mukaan.

    Kastike: hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuori sipuli ja pilko se suoraan kattilaan. Lisää "voi" (kasviöljyvalmiste) ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista hetki. Mittaa kaikki mausteet ja mantelijauhe valmiiksi, lisää ne sipulien joukkoon, sekoita hyvin ja anna paahtua hetken.

    Lisää tomaattipyree ja paseerattu tomaatti. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. (vinkki: voit myös soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella tämän jälkeen tai jättää karkeaksi)

    Lisää kattilaan pannumarinoitu tofu, kookoskerma/kaurakerma ja sekoita. Anna kiehua levyllä vielä hetki. Tarkista maku ja mausta suolalla oman maun mukaan.

    Tarjoile kastike basmatiriisin, paahdettujen cashewpähkinöiden ja korianterin kera.

  • Arvostelut
    Jarjar
    3 / 5

    Aika hyvää oli! Kastiketta oli hurjasti, sattumia vähemmän. Tomaatin maku tuli vähän liikaa yli. Ensi kerralla lisään kookosmaitoa ja mausteita.

    Riikka
    5 / 5

    älyttömän hyvä! toimii, viisi tähteä :-)

    Henni
    4 / 5

    Tosi hyvä resepti! Tofua voisi olla vielä enemmänkin, olisiko liikaa jos määrän tuplaisi? Ja tulisiko mausteet tofussa olla myös tuplat silloin?

    Maaria
    5 / 5

    Laitoin hieman enemän itse tofua. Oli aivan super hyvää! Resepti jatkoon.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.