60 min

4-5 :lle

(22)

INTIALAINEN KLASSIKKO: “BUTTER CHICKEN” TOFULLA

Butter tofu on intialaisen klassikkoruoan pehmeän kermainen ja sopivan mausteinen kasvisruokaversio. Tämä ketterästi puolessa tunnissa valmistuva herkku on jokaisen kotikokin maistuva bravuuri. Testaa vaikka itse - se nyt vaan on täydellinen ruoka!

"HuijarinButterChicken"

ButterTofu

Ruokavinkki

Reseptiä päivitetty ja lisätty tofun ja mausteiden määrää. Kiitos kaikille kommentoijille.

Kokeile myös tätä ihanan helppoa ja nopeaa kookos-tofukormaa, huijarin palak paneeria tai tomaattisen mausteista tikka masalaa tofulla!

Näitä tarvitset

Pannumarinoitu Butter tofu

2pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu (n. 500g tofua)

1,5tl

currya

½tl

savupaprikajauhetta

2rkl

soijakastiketta

4rkl

kasviöljyvalmistetta tai juoksevaa margariinia

Tomaatti-kermakastike

1tlk

paseerattua tomaattia (500g)

2rkl

tomaattipyreetä

2dl

kookoskermaa (kaurakerma sopii myös)

2rkl

kasviöljyvalmistetta tai juoksevaa margariinia

2

sipulia

4kpl

valkosipulinkynttä

2rkl

raastettua inkivääriä

½dl

mantelijauhetta (valinnainen)

1/4tl

kardemummaa

1tl

kurkumaa

1/4tl

neilikkaa

½tl

kanelia

1rkl

Garam Masala -mausteseosta

1tl

suolaa

1tl

sokeria

½-1tl

chilihiutaleita (vahvuuden mukaan)

Lisäksi:

basmatiriisiä

paahdettuja cashewpähkinöitä

korianteria

Näin valmistat

  • Valmista pannumarinoitu tofu.
  • Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi.
  • Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle vielä jokin painava astia esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua noin 5 minuuttia painon alla. Ota tofu pois kuivumasta ja murustele se kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista hetki, välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe tofujen päälle. Lisää ”voi” (kasviöljyvalmiste) ja jatka hetki paistamista. Vähennä pannun lämpötila puoleen ja paista välillä sekoittaen, kunnes tofusta tulee rapeaa. Tähän voi mennä noin 5-10 minuuttia.
  • Ota pannu pois levyltä ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Jätä hautumaan.
  • Keitä riisi ohjeiden mukaan.
  • Kastike: hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuori sipuli ja pilko se suoraan kattilaan. Lisää ”voi” (kasviöljyvalmiste) ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista hetki. Mittaa kaikki mausteet ja mantelijauhe valmiiksi, lisää ne sipulien joukkoon, sekoita hyvin ja anna paahtua hetken.
  • Lisää tomaattipyree ja paseerattu tomaatti. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. (vinkki: voit myös soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella tämän jälkeen tai jättää karkeaksi)
  • Lisää kattilaan pannumarinoitu tofu, kookoskerma/kaurakerma ja sekoita. Anna kiehua levyllä vielä hetki. Tarkista maku ja lisämausta tarvittessa suolalla ja mausteilla oman maun mukaan. Anna vielä hautua noin 20 minuuttia.
  • Tarjoile kastike basmatiriisin, paahdettujen cashewpähkinöiden ja korianterin kera.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu