INTIALAINEN KLASSIKKO: “BUTTER CHICKEN” TOFULLA
- Määrä:
- 4:lle
- Kategoriat:
- Pikavinkit ja yleisohjeet, Risotot, Kastikkeet
Butter tofu on intialaisen klassikkoruoan pehmeän kermainen ja sopivan mausteinen kasvisruokaversio. Tämä ketterästi puolessa tunnissa valmistuva herkku on jokaisen kotikokin maistuva bravuuri. Testaa vaikka itse – se nyt vaan on täydellinen ruoka!
Kokeile myös tätä ihanan helppoa ja nopeaa kookos-tofukormaa, huijarin palak paneeria tai tomaattisen mausteista tikka masalaa tofulla!
Ainesosat
Pannumarinoitu Butter tofu
- 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu
- 1 tl currya
- ½ tl savupaprikajauhetta
- 2 rkl soijakastiketta
- 3 rkl kasviöljyvalmistetta tai juoksevaa margariinia
Tomaatti-kermakastike
- 1 tlk paseerattua tomaattia (500g)
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl kookosmaitoa tai -kermaa (kaurakerma sopii myös)
- 2 rkl kasviöljyvalmistetta tai juoksevaa margariinia
- 1 iso sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1,5 rkl raastettua inkivääriä
- ½ dl mantelijauhetta
- 1/4 tl kardemummaa
- 1 tl kurkumaa
- 1/4 tl neilikkaa
- 1/4 tl kanelia
- 1 tl Garam Masala -mausteseosta
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1/4 tl chilihiutaleita
Lisäksi:
- basmatiriisiä
- paahdettuja cashewpähkinöitä
- korianteria
INTIALAINEN KLASSIKKO: “BUTTER CHICKEN” TOFULLA ohje
Valmista pannumarinoitu tofu.
Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi.
Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle vielä jokin painava astia esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua noin 5 minuuttia painon alla. Ota tofu pois kuivumasta ja murustele se kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.
Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe tofujen päälle. Lisää "voi" (kasviöljyvalmiste) ja jatka hetken paistamista.
Laske pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä.
Keitä riisi ohjeiden mukaan.
Kastike: hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuori sipuli ja pilko se suoraan kattilaan. Lisää "voi" (kasviöljyvalmiste) ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista hetki. Mittaa kaikki mausteet ja mantelijauhe valmiiksi, lisää ne sipulien joukkoon, sekoita hyvin ja anna paahtua hetken.
Lisää tomaattipyree ja paseerattu tomaatti. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. (vinkki: voit myös soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella tämän jälkeen tai jättää karkeaksi)
Lisää kattilaan pannumarinoitu tofu, kookoskerma/kaurakerma ja sekoita. Anna kiehua levyllä vielä hetki. Tarkista maku ja mausta suolalla oman maun mukaan.
Tarjoile kastike basmatiriisin, paahdettujen cashewpähkinöiden ja korianterin kera.
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Jarjar
Aika hyvää oli! Kastiketta oli hurjasti, sattumia vähemmän. Tomaatin maku tuli vähän liikaa yli. Ensi kerralla lisään kookosmaitoa ja mausteita.
Riikka
älyttömän hyvä! toimii, viisi tähteä :-)
Henni
Tosi hyvä resepti! Tofua voisi olla vielä enemmänkin, olisiko liikaa jos määrän tuplaisi? Ja tulisiko mausteet tofussa olla myös tuplat silloin?
Maaria
Laitoin hieman enemän itse tofua. Oli aivan super hyvää! Resepti jatkoon.
Jalofoods Asiakaspalvelu
Mukava kuulla. Kiitos paljon arviosta ja kommenteista!
Arzu
Kokeilin reseptin ja onnistui täydellisesti. Tosi hyvänmakuinen tuli. Mantelijauhon sijasta käytin vehnäjauhoja (ei ollut muuta kotona) sekin tuntui.
Tosi hyvä resepti.
Teko-ohjeet hieman vaikea lukuinen kun aina piti kelata että mihin jäi, jotenkin ei tyypillinen tapa.
Jalofoods Asiakaspalvelu
Hienoa. Kiitos paljon arviosta ja kommenteista!
K-M
Olen tehnyt useamman kerran, toooodella hyvää. Tofumäärän olen tuplannut, ja mausteitakin olen sitten laittanut vähän enemmän. Joskus sopivasti, joskus liikaa. :D Mausteiden sekoittamiseen kannattaa varata aikaa. Vinkki: Riisin sijasta voi käyttää kotimaisia ohrahelmiä.
T
Hyvä ja herkullinen resepti! Tämä on päätynyt yhdeksi vakioruuaksi meillä. Maistuu kerta toisensa jälkeen.
Inka
Resepti on muuttunut jonkun verran siitä, mitä se oli ennen. Joka tapauksessa tämä on hurjan maukas ruoka, jota olen tehnyt usein myös vieraille; aina maistuu! Lisään itse myös usein mausteita hieman, niin tulee vieläkin täyteläisempi kastike.
Katri Laaksonen
Täydellinen lohturuokaresepti. Hyvät ohjeet myös tempen käsittelyyn, upposi jopa vannoutuneelle sekaanille.
Anna
Aivan superhyvä kastike! Omasta mielestä tähän sopisi ehkä vielä paremmin paahtopalat.
Jalofoods Asiakaspalvelu
Kiitos paljon hyvästä palautteesta ja ideasta! Laitamme ehdotuksen toteutukseen.