INTIALAINEN KLASSIKKO: “BUTTER CHICKEN” TOFULLA

(97)
4-5 :lle
Butter tofu on intialaisen klassikkoruoan pehmeän kermainen ja sopivan mausteinen kasvisruokaversio. Tämä ketterästi puolessa tunnissa valmistuva herkku on jokaisen kotikokin maistuva bravuuri. Testaa vaikka itse – se nyt vaan on täydellinen ruoka!
Katso video

Reseptiä päivitetty ja lisätty tofun ja mausteiden määrää. Kiitos kaikille kommentoijille.

Kokeile myös tätä ihanan helppoa ja nopeaa kookos-tofukormaa, huijarin palak paneeria tai tomaattisen mausteista tikka masalaa tofulla!

Ainesosat

Pannumarinoitu Butter tofu
2 pkt Jalotofu Maustamaton (270g) luomu (n. 500g tofua)
1,5 tl currya
½ tl savupaprikajauhetta
2 rkl soijakastiketta
4 rkl kasviöljyvalmistetta tai juoksevaa margariinia
Tomaatti-kermakastike
1 tlk paseerattua tomaattia (500g)
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl kookoskermaa (kaurakerma sopii myös)
2 rkl kasviöljyvalmistetta tai juoksevaa margariinia
2 sipulia
4 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
½ dl mantelijauhetta (valinnainen)
1/4 tl kardemummaa
1 tl kurkumaa
1/4 tl neilikkaa
½ tl kanelia
1 rkl Garam Masala -mausteseosta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
½-1 tl chilihiutaleita (vahvuuden mukaan)
Lisäksi:
basmatiriisiä
paahdettuja cashewpähkinöitä
korianteria

Näin valmistat

Valmista pannumarinoitu tofu.

Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi.

Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle vielä jokin painava astia esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua noin 5 minuuttia painon alla. Ota tofu pois kuivumasta ja murustele se kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista hetki, välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe tofujen päälle. Lisää ”voi” (kasviöljyvalmiste) ja jatka hetki paistamista. Vähennä pannun lämpötila puoleen ja paista välillä sekoittaen, kunnes tofusta tulee rapeaa. Tähän voi mennä noin 5-10 minuuttia.

Ota pannu pois levyltä ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Jätä hautumaan.

Keitä riisi ohjeiden mukaan.

Kastike: hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuori sipuli ja pilko se suoraan kattilaan. Lisää ”voi” (kasviöljyvalmiste) ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista hetki. Mittaa kaikki mausteet ja mantelijauhe valmiiksi, lisää ne sipulien joukkoon, sekoita hyvin ja anna paahtua hetken.

Lisää tomaattipyree ja paseerattu tomaatti. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. (vinkki: voit myös soseuttaa kastikkeen sauvasekoittimella tämän jälkeen tai jättää karkeaksi)

Lisää kattilaan pannumarinoitu tofu, kookoskerma/kaurakerma ja sekoita. Anna kiehua levyllä vielä hetki. Tarkista maku ja lisämausta tarvittessa suolalla ja mausteilla oman maun mukaan. Anna vielä hautua noin 20 minuuttia.

Tarjoile kastike basmatiriisin, paahdettujen cashewpähkinöiden ja korianterin kera.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


  • Jalofoods Asiakaspalvelu says:

    Reseptiä päivitetty ja lisätty tofun ja mausteiden määrää. Kiitos kaikille kommentoijille.

  • Jalofoods Asiakaspalvelu says:

    Reseptiä päivitetty ja lisätty tofun ja mausteiden määrää. Kiitos palautteesta!

  • Supermaukasta ja lämmittävää ❤️ Kun teen ens kerran niin laitan makuni mukaan vähän enemmän noita mausteita, mutta oikein hyvää ja mausteista oli reseptin mukaan tehtynäkin.

  • Katri Laaksonen says:

    Täydellinen lohturuokaresepti. Hyvät ohjeet myös tempen käsittelyyn, upposi jopa vannoutuneelle sekaanille.

  • Aika hyvää oli! Kastiketta oli hurjasti, sattumia vähemmän. Tomaatin maku tuli vähän liikaa yli. Ensi kerralla lisään kookosmaitoa ja mausteita.

  • Tosi hyvä resepti! Tofua voisi olla vielä enemmänkin, olisiko liikaa jos määrän tuplaisi? Ja tulisiko mausteet tofussa olla myös tuplat silloin?

  • Kokeilin reseptin ja onnistui täydellisesti. Tosi hyvänmakuinen tuli. Mantelijauhon sijasta käytin vehnäjauhoja (ei ollut muuta kotona) sekin tuntui.

    Tosi hyvä resepti.

    Teko-ohjeet hieman vaikea lukuinen kun aina piti kelata että mihin jäi, jotenkin ei tyypillinen tapa.

  • Olen tehnyt useamman kerran, toooodella hyvää. Tofumäärän olen tuplannut, ja mausteitakin olen sitten laittanut vähän enemmän. Joskus sopivasti, joskus liikaa. 😀 Mausteiden sekoittamiseen kannattaa varata aikaa. Vinkki: Riisin sijasta voi käyttää kotimaisia ohrahelmiä.

  • Hyvä ja herkullinen resepti! Tämä on päätynyt yhdeksi vakioruuaksi meillä. Maistuu kerta toisensa jälkeen.

  • Resepti on muuttunut jonkun verran siitä, mitä se oli ennen. Joka tapauksessa tämä on hurjan maukas ruoka, jota olen tehnyt usein myös vieraille; aina maistuu! Lisään itse myös usein mausteita hieman, niin tulee vieläkin täyteläisempi kastike.

  • Jalofoods Asiakaspalvelu says:

    Kiitos paljon hyvästä palautteesta ja ideasta! Laitamme ehdotuksen toteutukseen.

  • Todella hyvä resepti! Olen itse käyttänyt tuplasti enemmän tofua. Laitoin myös vain 400 g paseerattua tomaattia ja 100 g vettä.

  • Todella hyvä ja helppo resepti. 5/5. Kastike tosi rikas ja täyteläinen. Laitoin vähän enemmän kookosmaitoa kuin ohjeessa eli tämä toimi maun mukaan periaatteella.

  • Käytin tofua ensimmäisen kerran tämän reseptin kanssa. Annos onnistui hyvin, vaikka kaikki olikin uutta. Myös mieheni, joka on vannoutunut lihansyöjä, piti tästä ruoasta. Laitoin mausteita hippusen enemmän kuin ohjeessa, ja annoksessa riitti makua!

Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme