Huijarin Palak Paneer tofulla

(1)
3-4:lle
Intialaisen ravintolan lempiannoksesi syntyy myös helposti lähikaupan aineksista, täysin kasvipohjaisesti ja maistuu koko perheelle. Nappaa tämän intialaisen klassikkocurryn resepti ja tofun maustamisvinkit.
Katso video

Ainesosat

Palak Paneerin tofu
1 pkt Jalotofu Maustamaton tai Hempnut (270g)
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 kpl valkosipulinkynsi raastettuna
1,5 rkl soijakastiketta
n. 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Kermainen pinaattisose
n. 400-500 g pakastepinaattia tai tuoretta
2,5 dl kaurakermaa
1 kpl punainen tai vihreä chili
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä raastettuna
Curry
n. 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl iso sipuli
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl garam masalaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
½ tl kurkumaa
½ tl suolaa
Lisäksi
riisiä
naan-leipää
kasvipohjaista jogurttia

Näin valmistat

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta inkivääri (yht. 2 rkl) ja kuori valkosipulit (yht. 5 kpl) sekä yksi sipuli. Pilko yksi valkosipulinkynsi.

Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja painele talouspyyhkeen välissä enin kosteus pois. Kuutio tofu. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista tofukuutioita, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää pannulle 1 rkl raastettua inkivääriä ja pilkottu valkosipuli. Paista käännellen noin minuutti. Nosta pannu pois kuumalta liedeltä ja kaada soijakastike tofujen päälle. Nosta tofut erilliseen astiaan sivuun odottamaan.

Valmista pinaattisose. Poista chilistä siemenet ja kanta. Lisää sulanut/tuore pinaatti, chili, inkivääri, 2 valkosipulinkynttä ja kaurakerma tehosekoittimeen ja pyöräytä kevyesti tasaiseksi soseeksi.

Valmista curry. Pilko sipuli ja loput valkosipulinkynnet (2 kpl) mahdollisemman hienoksi. Kuumenna öljy ja lisää molemmat pilkotut sipulit pannulle. Kuullota niitä miedolla lämmöllä sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää curryn joukkoon kuivamausteet (paitsi suola) ja tomaattipyre ja paahda vielä minuutti.

Lisää joukkoon pinaattisose ja mausta suolalla. Lisää tofut. Sekoita hyvin ja anna hautua 5-10 min miedolla lämmöllä.

Tarkista maku ja lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa. Tarjoile riisin, naan-leivän ja jogurtin kera.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme