30 min

3-4:lle

Huijarin Palak Paneer tofulla

Intialaisen ravintolan lempiannoksesi syntyy myös helposti lähikaupan aineksista, täysin kasvipohjaisesti ja maistuu koko perheelle. Nappaa tämän intialaisen klassikkocurryn resepti ja tofun maustamisvinkit.

Näitä tarvitset

Palak Paneerin tofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton tai Hempnut (270g)

1rkl

inkivääriä raastettuna

1kpl

valkosipulinkynsi raastettuna

1,5rkl

soijakastiketta

n. 2rkl

rypsiöljyä paistamiseen

Kermainen pinaattisose

n. 400-500g

pakastepinaattia tai tuoretta

2,5dl

kaurakermaa

1kpl

punainen tai vihreä chili

2kpl

valkosipulinkynttä

1rkl

inkivääriä raastettuna

Curry

n. 2rkl

rypsiöljyä paistamiseen

2kpl

valkosipulinkynttä

1kpl

iso sipuli

2rkl

tomaattipyrettä

1rkl

garam masalaa

1tl

juustokuminaa eli jeeraa

½tl

kurkumaa

½tl

suolaa

Lisäksi

riisiä

naan-leipää

kasvipohjaista jogurttia

Näin valmistat

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta inkivääri (yht. 2 rkl) ja kuori valkosipulit (yht. 5 kpl) sekä yksi sipuli. Pilko yksi valkosipulinkynsi.
  • Leikkaa tofu pituussuunnassa puoliksi ja painele talouspyyhkeen välissä enin kosteus pois. Kuutio tofu. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista tofukuutioita, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää pannulle 1 rkl raastettua inkivääriä ja pilkottu valkosipuli. Paista käännellen noin minuutti. Nosta pannu pois kuumalta liedeltä ja kaada soijakastike tofujen päälle. Nosta tofut erilliseen astiaan sivuun odottamaan.
  • Valmista pinaattisose. Poista chilistä siemenet ja kanta. Lisää sulanut/tuore pinaatti, chili, inkivääri, 2 valkosipulinkynttä ja kaurakerma tehosekoittimeen ja pyöräytä kevyesti tasaiseksi soseeksi.
  • Valmista curry. Pilko sipuli ja loput valkosipulinkynnet (2 kpl) mahdollisemman hienoksi. Kuumenna öljy ja lisää molemmat pilkotut sipulit pannulle. Kuullota niitä miedolla lämmöllä sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää curryn joukkoon kuivamausteet (paitsi suola) ja tomaattipyre ja paahda vielä minuutti.
  • Lisää joukkoon pinaattisose ja mausta suolalla. Lisää tofut. Sekoita hyvin ja anna hautua 5-10 min miedolla lämmöllä.
  • Tarkista maku ja lisää suolaa ja mausteita tarvittaessa. Tarjoile riisin, naan-leivän ja jogurtin kera.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu