30 min

4:lle

(4)

MAUSTEINEN TOFU-TIKKAMASALA

Tikka Masala on mausteinen, intialaistyyppinen ruokalaji, jossa on mehevän rapeaksi pannumarinoituja tofupaloja kermaisessa tomaattikastikkeessa.

Näitä tarvitset

Pannumarinoitu tofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g) luomu

1tl

currya

½tl

savupaprikajauhetta

2rkl

soijakastiketta

2-3rkl

öljyä paistamiseen

Tikka Masala -kastike

1kpl

iso sipuli

4kpl

valkosipulinkynttä

1kpl

punainen chili

2tl

raastettua inkivääriä

2-3rkl

öljyä paistamiseen

1tl

Garam Masala -mausteseosta

1tl

juustokuminaa

1tl

korianterijauhetta

½tl

savupaprikajauhetta

½tl

kurkumaa

½tl

kanelia

1tlk

tomaattimurskaa (500 g)

2rkl

tomaattipyrettä

2dl

kookoskermaa tai -maitoa

suolaa ja pippuria

Lisäksi:

keitettyä riisiä, korianteria, kasvipohjaista jogurttia, naan-leipää

Näin valmistat

  • Valmista pannumarinoitu tofu.
  • Levitä leikkuulaudan päälle puhdas keittiöpyyhe tai pari kerrosta talouspaperia. Ota maustamaton tofu pois pakkauksesta ja leikkaa se pituussuunnassa puoliksi ja aseta palat vierekkäin pyyhkeen keskelle, ja kääri kevyesti paketiksi.
  • Laita tämän jälkeen paketin päälle leikkuulauta, jonka päälle vielä jokin painava astia esimerkiksi paistinpannu tai kattila. Anna tofun kuivua noin 5 minuuttia painon alla. Ota tofu pois kuivumasta ja murustele se kulhoon noin etusormen pään kokoisiksi palasiksi.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofupalat ruskistumaan. Paista nopeasti muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Ripottele tasaisesti savupaprika- ja curryjauhe päälle. Lisää öljy ja jatka hetken paistamista.
  • Laske pannun lämpötilaa ja kaada soijakastike tofujen päälle. Sekoita tasaisesti, kunnes soijakastike on imeytynyt tofupaloihin. Nosta pannu pois kuumalta levyltä.
  • Keitä riisi ohjeiden mukaan.
  • Kastike: Kuori ja pilko sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja chili ja raasta inkivääri. Mittaa ja yhdistä kuivat mausteet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää kaikki mitatut mausteet ja paista muutaman minuutin koko ajan lastalla sekoittaen. Kaada joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree ja kookoskerma/maito. Lisää joukkoon myös pannumarinoitu tofu. Anna hautua hiljalleen liedellä parikymmentä minuuttia. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoa Tikka Masala -kastike basmatiriisin, jogurtin, korianterin ja naan-leivän kanssa.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu