Hittiresepti: kookos-tofukorma

(28)
30 min 3-4:lle
Täydellinen kasvisruoka tai uusi hittiresepti hakusessa? Tässä se on. Kookoskerma, tomaatti, perusmausteet ja paistettu tofu muodostavat lämmittävän, mausteisen tofukorman. Ihanan helppo ja nopea intialainen kasviskorma maistuu arjessa, vaikka pari päivää putkeen.

Kokeile myös intialaisen klassikkoruoan pehmeän kermaista butter chicken kasvisversiota, Indonesilaista redang curryauusilla revityllä tofu-paahtopaloilla,  huijarin palak paneeria tai tomaattisen mausteista tikka masalaa tofulla!

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
1 kpl sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl raastettua inkivääriä
n. 3 rkl rypsiöljyä paistamiseen
2 rkl curry-maustetta
1 tl chilihiutaleita (ei välttämätön, oman maun mukaan)
rkl sokeria (tai 2 rkl mangochutneyta)
250 ml kookoskermaa
400 g paseerattua tomaattia
1 tl suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
Tarjoiluun: riisiä. Halutessasi myös mangochutneyta, tuoretta korianteria, maustamatonta jogurttia ja mantelilastuja.

Näin valmistat

Paloittele valmiiksi marinoitu Jalotofu arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperipalan väliin. Paina kevyesti käsillä päällimmäistä talouspaperia tofuja vasten, kunnes se on kostea. Toista tarvittaessa. Näin tofusta lähtee suurin kosteus ja paistopinnasta tulee rapeampi.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot siihen. Paista niitä välillä käännellen, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Lisää 2 rkl rypsiöljyä ja kypsennä tofuja vielä öljyssä lastalla käännellen, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan. Nosta tofut sivuun odottamaan.

Keitä riisi ohjeen mukaan.

Valmista kastike. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna ne hyvin hienoksi silpuksi. Lämmitä pannulla öljyä. Lisää hienonnetut sipulit pannulla ja kuullota miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää mukaan valkosipulisilppu ja inkivääriraaste ja jatka kuullottamista, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja hieman rusehtavan väristä. Lisää tarvittaessa lisää öljyä, jos pannu alkaa kuivua. Lisää pannulle curryjauhe, chilihiutaleet (resepti toimii hyvin myös ilman chiliä) ja sokeri (tai mangochutney). Pyörittele lastalla pari kertaa mausteet sipuleiden joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä n. minuutin, kunnes seos on hyvin tuoksuvaa Lisää kookoskerma ja paseerattu tomaatti. Jätä miedolle lämmölle porisemaan noin 10 minuutiksi.

Viimeistele suolalla ja mustapippurilla. Lisää tofut korma-kastikkeeseen ja anna hautua muutama minuutti.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


  • Voi että miten hyvä resepti. Tästä tulee yksi oman keittiön luottoresepti, ihan vaan maun ja helppouden puolesta.

  • Tämä resepti on vakiinnuttanut paikkansa meidän perheen suosikkiresepteissä. Teemme aina tuplamäärän 🙂 ja kaikki perheenjäsenet pitävät tästä ruuasta.

  • Helppo ja nopea tehdä, maistuu koko perheelle. Raastetun inkiväärin korvasin inkivääritahnalla.

  • Hanna Blomqvist says:

    Sopivan mausteinen, kauniin näköinen.
    Helppo valmistaa, ja kaikki ainesosat löytyvät helposti lähikaupasta.
    Aivan loistava ohje josta pitävät vegaanit, gluteenittomat sekä sekasyöjät.
    Tätä laitan ehdottomasti uudestaan.

  • Suosikkireseptini kautta aikojen! Vienyt kielen mennessään jokaiselta, jolle olen tätä tarjoillut – tähän joukkoon mahtuu jos jonkinmoisia syöjiä ja kotikokkeja hifistelijöistä kovan sarjan lihansyöjiin! Paras vegeruoka suurelle joukolle, satsi helppo tehdä vaikka kolminkertaisena! NAM❤️

  • Ensimmäinen kerta kun curry on itsellä onnistunut. Aivan mahtava resepti, mango chutney sokerin sijasta kruunasi koko homman!

  • Maukas resepti ja nopea laittaa, ei tarvinnut mitään muuttaa. Chilin jätin pois vain. Toimi hyvin myös lämmitettynä. Ilman muuta ruuan kanssa kannattaa tarjota jogurttia ja mangochutneyta, raikastavat makua.

Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme