Kokeile myös intialaisen klassikkoruoan pehmeän kermaista butter chicken kasvisversiota, huijarin palak paneeria tai tomaattisen mausteista tikka masalaa tofulla!

Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
  • 1 kpl sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • n. 3 rkl rypsiöljyä paistamiseen
  • 2 rkl curry-maustetta
  • 1 tl chilihiutaleita (ei välttämätön, oman maun mukaan)
  • 1½ rkl sokeria (tai 2 rkl mangochutneyta)
  • 250 ml kookoskermaa
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi:
  • Tarjoiluun: riisiä. Halutessasi myös mangochutneyta, tuoretta korianteria, maustamatonta jogurttia ja mantelilastuja.

HITTIRESEPTI: KOOKOS-TOFUKORMA ohje

  • Paloittele valmiiksi marinoitu Jalotofu arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperipalan väliin. Paina kevyesti käsillä päällimmäistä talouspaperia tofuja vasten, kunnes se on kostea. Toista tarvittaessa. Näin tofusta lähtee suurin kosteus ja paistopinnasta tulee rapeampi.

    Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot siihen. Paista niitä välillä käännellen, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Lisää 2 rkl rypsiöljyä ja kypsennä tofuja vielä öljyssä lastalla käännellen, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan. Nosta tofut sivuun odottamaan.

    Keitä riisi ohjeen mukaan.

    Valmista kastike. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna ne hyvin hienoksi silpuksi. Lämmitä pannulla öljyä. Lisää hienonnetut sipulit pannulla ja kuullota miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää mukaan valkosipulisilppu ja inkivääriraaste ja jatka kuullottamista, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja hieman rusehtavan väristä. Lisää tarvittaessa lisää öljyä, jos pannu alkaa kuivua. Lisää pannulle curryjauhe, chilihiutaleet (resepti toimii hyvin myös ilman chiliä) ja sokeri (tai mangochutney). Pyörittele lastalla pari kertaa mausteet sipuleiden joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä n. minuutin, kunnes seos on hyvin tuoksuvaa Lisää kookoskerma ja paseerattu tomaatti. Jätä miedolle lämmölle porisemaan noin 10 minuutiksi.

    Viimeistele suolalla ja mustapippurilla. Lisää tofut korma-kastikkeeseen ja anna hautua muutama minuutti.

    Tarjoile riisin kanssa. Halutessasi voit tarjoilla annoksen kanssa myös maustamatonta jogurttia, tuoretta korianteria ja mantelilastuja.

  • Arvostelut
    Miisas
    4 / 5

    Voi että miten hyvä resepti. Tästä tulee yksi oman keittiön luottoresepti, ihan vaan maun ja helppouden puolesta.

    Sani
    5 / 5

    Helppo ja nopea tehdä, maistuu koko perheelle. Raastetun inkiväärin korvasin inkivääritahnalla.

    Jalofoods Asiakaspalvelu

    Inkivääritahna toimii myös. Kiitos paljon arviosta ja kommenteista!

    Maria
    5 / 5

    Tosi hyvää! Tästä tuli meille uusi vakkariresepti.

    Jalofoods Asiakaspalvelu

    Mahtavaa. Kiitos paljon arviosta ja kommenteista!

    Seija
    5 / 5

    Maukas ja helppotekoinen resepti. Yksi suosikeistani.

    Jalofoods Asiakaspalvelu

    Mukava kuulla. Kiitos paljon arviosta ja kommenteista!

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.