30 min

3-4:lle

(14)

HITTIRESEPTI: KOOKOS-TOFUKORMA

Täydellinen kasvisruoka tai uusi hittiresepti hakusessa? Tässä se on. Kookoskerma, tomaatti, perusmausteet ja paistettu tofu muodostavat lämmittävän, mausteisen tofukorman. Ihanan helppo ja nopea intialainen kasviskorma maistuu arjessa, vaikka pari päivää putkeen.

tofukorma

kormakastike

Ruokavinkki

Kehitimme tästä hittireseptistä entistä nopeamman arki-kormakastikkeen. Aikaa kastikkeen valmistamiseen kuluu max 10 minuuttia. Tätä nopeaa tofu-kormakastiketta kannattaa kokeilla!

Kokeile myös intialaisen klassikkoruoan pehmeän kermaista butter chicken kasvisversiota, Indonesilaista redang currya uusilla revityllä tofu-paahtopaloilla, huijarin palak paneeria tai tomaattisen mausteista tikka masalaa tofulla!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu

1kpl

sipuli

2

valkosipulinkynttä

2tl

raastettua inkivääriä

n. 3rkl

rypsiöljyä paistamiseen

2rkl

curry-maustetta

1tl

chilihiutaleita (ei välttämätön, oman maun mukaan)

rkl

sokeria (tai 2 rkl mangochutneyta)

250ml

kookoskermaa

400g

paseerattua tomaattia

1tl

suolaa

mustapippuria

Lisäksi:

Tarjoiluun: riisiä. Halutessasi myös mangochutneyta, tuoretta korianteria, maustamatonta jogurttia ja mantelilastuja.

Näin valmistat

  • Paloittele valmiiksi marinoitu Jalotofu arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperipalan väliin. Paina kevyesti käsillä päällimmäistä talouspaperia tofuja vasten, kunnes se on kostea. Toista tarvittaessa. Näin tofusta lähtee suurin kosteus ja paistopinnasta tulee rapeampi.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot siihen. Paista niitä välillä käännellen, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Lisää 2 rkl rypsiöljyä ja kypsennä tofuja vielä öljyssä lastalla käännellen, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan. Nosta tofut sivuun odottamaan.
  • Keitä riisi ohjeen mukaan.
  • Valmista kastike. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna ne hyvin hienoksi silpuksi. Lämmitä pannulla öljyä. Lisää hienonnetut sipulit pannulla ja kuullota miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää mukaan valkosipulisilppu ja inkivääriraaste ja jatka kuullottamista, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja hieman rusehtavan väristä. Lisää tarvittaessa lisää öljyä, jos pannu alkaa kuivua. Lisää pannulle curryjauhe, chilihiutaleet (resepti toimii hyvin myös ilman chiliä) ja sokeri (tai mangochutney). Pyörittele lastalla pari kertaa mausteet sipuleiden joukkoon ja kypsennä miedolla lämmöllä n. minuutin, kunnes seos on hyvin tuoksuvaa Lisää kookoskerma ja paseerattu tomaatti. Jätä miedolle lämmölle porisemaan noin 10 minuutiksi.
  • Viimeistele suolalla ja mustapippurilla. Lisää tofut korma-kastikkeeseen ja anna hautua muutama minuutti.

Arvostelut

    Arvostelu