15 - 20 min

2-3:lle

(15)

Redang-paahtopalacurry – nam mikä ruoka Indonesiasta!

Tämä curryn ohje on jokaisen kotikokin luottoresepti, joka vie varmasti jalat alta. Rendang on indonesialainen curry, joka on valittu myös maailman parhaaksi ruoaksi useassa äänestyksessä. Reseptin salaisuus piilee itsetehdyssä maustetahnassa, valmiiksi paahdetuissa ja maustetuissa tofupaloissa ja hapokkaasti pirskahtelevissa granaattiomenan siementen makuliitossa. Testaa itse ja tee seuraavalla kerralla tupla satsi, koska se on vaan niin hyvää!

Ruokavinkki

Kokeile myös intialaisen klassikkoruoan pehmeän kermaista butter chicken kasvisversiota, häikäilemättömän helppoa punaista currya, huijarin palak paneeria tai tomaattisen mausteista tikka masalaa tofulla!

Näitä tarvitset

Redang-currytahna

3

isoa valkosipulinkynttä

2rkl

inkivääriä raastettuna n. 10 cm pala

3

salottisipulia

3

Punaista chiliä

2rkl

sitruunaruohotahnaa (Spice Up!)

½

limen mehu

1tl

jauhettua kurkumaa

öljyä esim. seesam

Pannulle/kattilaan

1pkt

Jalotofu Maustettu Paahtopala 250g

1rkl

öljyä paistamiseen

1tlk

kookosmaitoa (400 g)

1rkl

soijakastiketta

2rkl

juoksevaa makeuttajaa esim. vaahterasiirappia

3kpl

kaffirlimetinlehteä

1tl

suolaa

Lisäksi

keitettyä riisiä

1

granaattiomenan siemenet

korianteria

Näin valmistat

  • Valmista currytahna: Kuori inkivääri ja valkosipulit. Raasta inkivääri. Kuori salottisipulit ja puolita ne. Halkaise chilit pituussuunnassa ja poista kahdesta siemenet. Jos haluat miedon curryn niin poista kaikista chileistä siemenet. Laita kaikki currytahnan ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla tai kattilassa. Lisää Paahtopalat ja paista niitä 2-3 minuuttia. Lisää sekaan currytahna ja paista 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää soijakastike, kookosmaito, siirappi ja puolet suolan määrästä. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia, silloin tällöin sekoitellen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa loput suolan määrästä.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Puolita granaattiomena ja aseta leikatut palat vesiastiaan ja irrota siemenet. Siivilöi siemenet ja valuta vesi.
  • Tarjoa redang-curry riisin kanssa ja koristele korianterilla ja granaattiomenan siemenillä.

Arvostelut

    Arvostelu