Redang-paahtopalacurry – nam mikä ruoka Indonesiasta!
- Määrä:
- 2-3:lle
- Kategoriat:
- Kastikkeet
Tämä curryn ohje on jokaisen kotikokin luottoresepti, joka vie varmasti jalat alta. Rendang on indonesialainen curry, joka on valittu myös maailman parhaaksi ruoaksi useassa äänestyksessä. Reseptin salaisuus piilee itsetehdyssä maustetahnassa, valmiiksi paahdetuissa ja maustetuissa tofupaloissa ja hapokkaasti pirskahtelevissa granaattiomenan siementen makuliitossa. Testaa itse ja tee seuraavalla kerralla tupla satsi, koska se on vaan niin hyvää!
Kokeile myös intialaisen klassikkoruoan pehmeän kermaista butter chicken kasvisversiota, häikäilemättömän helppoa punaista currya, huijarin palak paneeria tai tomaattisen mausteista tikka masalaa tofulla!
Ainesosat
Redang-currytahna
- 3 isoa valkosipulinkynttä
- 2 rkl inkivääriä raastettuna n. 10 cm pala
- 3 salottisipulia
- 3 Punaista chiliä
- 2 rkl sitruunaruohotahnaa (Spice Up!)
- ½ limen mehu
- 1 tl jauhettua kurkumaa
- öljyä esim. seesam
Pannulle/kattilaan
- 1 pkt Jalotofu Maustettu Paahtopala 250g
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 tlk kookosmaitoa (400 g)
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 rkl juoksevaa makeuttajaa esim. vaahterasiirappia
- 3 kpl kaffirlimetinlehteä
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- keitettyä riisiä
- 1 granaattiomenan siemenet
- korianteria
Redang-paahtopalacurry – nam mikä ruoka Indonesiasta! ohje
Valmista currytahna: Kuori inkivääri ja valkosipulit. Raasta inkivääri. Kuori salottisipulit ja puolita ne. Halkaise chilit pituussuunnassa ja poista kahdesta siemenet. Jos haluat miedon curryn niin poista kaikista chileistä siemenet. Laita kaikki currytahnan ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
Kuumenna öljy paistinpannulla tai kattilassa. Lisää Paahtopalat ja paista niitä 2-3 minuuttia. Lisää sekaan currytahna ja paista 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää soijakastike, kookosmaito, siirappi ja puolet suolan määrästä. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia, silloin tällöin sekoitellen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa loput suolan määrästä.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Puolita granaattiomena ja aseta leikatut palat vesiastiaan ja irrota siemenet. Siivilöi siemenet ja valuta vesi.
Tarjoa redang-curry riisin kanssa ja koristele korianterilla ja granaattiomenan siemenillä.
Jaa resepti
Jalotofu reseptikirjat
Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Hanne
Nam tosiaankin. Olisi pitänyt uskoa ja tehdä tuplasatsi tätä currya! Oli niin SAIRAAN hyvää!! Kiitos reseptistä.
Jalofoods Asiakaspalvelu
Kiitos paljon palautteesta!
Artsi
Todella maistuva, mutta vaatii sen verran tekemistä, että on parhaimmillaan viikonlopun kokkailuissa. Vie makumatkalle ja lämmittää ihanasti kaamoksen keskellä!
Nana
Tuli hyvää, vaikka jätinkin pari ainesosaa laittamatta (olisi ollut "turhaa" ostaa vain tätä ruokaa varten)
Una
Oli kyllä todella maukasta! Olen aikaisemmin tehnyt maustamattomana tofulla samaa, mutta maustetut paahtopalat toivat tähän kyllä uuden lisän!
Mirkka
Ihanan mausteinen muttei liian tulinen. Revitty tofupala on ihan huippu ja sillä kuka tahansa saa aikaan maittavan kasvisaterian 👌
Katri Laaksonen
Redang currytahnan opettelu oli silmiä avaavaa, njam. Tofusta tuli myös meidän perheen uusi suosikki, tällaisilla resepteillä ja tuotteella ei onneksi voi enää epäonnistua.
Leo Mylläri
Tykkäsin reseptistä, revitty tofu on kiva uutuus
Emppu
Huippu tuote ja ohje, teen varmasti uudelleenkin n_n
Jaana
No nyt lähti kokeiluun! Vasta tofuun,maustamattomaan tutustuneena, odotan innolla uusia makuelämyksiä!
Ebba
Aion ehdottomasti kokeilla😍
Ella Kauppinen
Helppo ja erittäin maukas curry, joka maistuu niin vegaanille kuin sekaanillekin! :)
Miia
Tuli todella hyvää, aion tehdä uudestaankin ja maustettu paahtopala tofu oli kiva uutuus!
tt3
Hyvä resepti, maukas ruoka.
Maria
Todella herkullista! Kaikki maut sopivat niin erinomaisesti yhteen. Testasin tätä laittaessani ensimmäistä kertaa tätä revittyä (maustettua) paahtopalatofua. Koostumus oli erittäin hyvä. Vinkkinä kananlihasta tykkääville: sopii varmaan kaikkiin ruokiin, mihin kana sopii.