Redang-paahtopalacurry – nam mikä ruoka Indonesiasta!

(32)
35 min 2-3:lle
Tämä curryn ohje on jokaisen kotikokin luottoresepti, joka vie varmasti jalat alta. Rendang on indonesialainen curry, joka on valittu myös maailman parhaaksi ruoaksi useassa äänestyksessä. Reseptin salaisuus piilee itsetehdyssä maustetahnassa, valmiiksi paahdetuissa ja maustetuissa tofupaloissa ja hapokkaasti pirskahtelevissa granaattiomenan siementen makuliitossa. Testaa itse ja tee seuraavalla kerralla tupla satsi, koska se on vaan niin hyvää!

Kokeile myös intialaisen klassikkoruoan pehmeän kermaista butter chicken kasvisversiota, häikäilemättömän helppoa punaista currya, huijarin palak paneeria tai tomaattisen mausteista tikka masalaa tofulla!

Ainesosat

Redang-currytahna
3 isoa valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääriä raastettuna n. 10 cm pala
3 salottisipulia
3 Punaista chiliä
2 rkl sitruunaruohotahnaa (Spice Up!)
½ limen mehu
1 tl jauhettua kurkumaa
öljyä esim. seesam
Pannulle/kattilaan
1 pkt Jalotofu Maustettu Paahtopala 250g
1 rkl öljyä paistamiseen
1 tlk kookosmaitoa (400 g)
1 rkl soijakastiketta
2 rkl juoksevaa makeuttajaa esim. vaahterasiirappia
3 kpl kaffirlimetinlehteä
1 tl suolaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
1 granaattiomenan siemenet
korianteria

Näin valmistat

Valmista currytahna: Kuori inkivääri ja valkosipulit. Raasta inkivääri. Kuori salottisipulit ja puolita ne. Halkaise chilit pituussuunnassa ja poista kahdesta siemenet. Jos haluat miedon curryn niin poista kaikista chileistä siemenet. Laita kaikki currytahnan ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.

Kuumenna öljy paistinpannulla tai kattilassa. Lisää Paahtopalat ja paista niitä 2-3 minuuttia. Lisää sekaan currytahna ja paista 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää soijakastike, kookosmaito, siirappi ja puolet suolan määrästä. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia, silloin tällöin sekoitellen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa loput suolan määrästä.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan. Puolita granaattiomena ja aseta leikatut palat vesiastiaan ja irrota siemenet. Siivilöi siemenet ja valuta vesi.

Tarjoa redang-curry riisin kanssa ja koristele korianterilla ja granaattiomenan siemenillä.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


  • Todella herkullista! Kaikki maut sopivat niin erinomaisesti yhteen. Testasin tätä laittaessani ensimmäistä kertaa tätä revittyä (maustettua) paahtopalatofua. Koostumus oli erittäin hyvä. Vinkkinä kananlihasta tykkääville: sopii varmaan kaikkiin ruokiin, mihin kana sopii.

  • Nam tosiaankin. Olisi pitänyt uskoa ja tehdä tuplasatsi tätä currya! Oli niin SAIRAAN hyvää!! Kiitos reseptistä.

  • Todella maistuva, mutta vaatii sen verran tekemistä, että on parhaimmillaan viikonlopun kokkailuissa. Vie makumatkalle ja lämmittää ihanasti kaamoksen keskellä!

  • Tuli hyvää, vaikka jätinkin pari ainesosaa laittamatta (olisi ollut ”turhaa” ostaa vain tätä ruokaa varten)

  • Oli kyllä todella maukasta! Olen aikaisemmin tehnyt maustamattomana tofulla samaa, mutta maustetut paahtopalat toivat tähän kyllä uuden lisän!

  • Ihanan mausteinen muttei liian tulinen. Revitty tofupala on ihan huippu ja sillä kuka tahansa saa aikaan maittavan kasvisaterian

  • Katri Laaksonen says:

    Redang currytahnan opettelu oli silmiä avaavaa, njam. Tofusta tuli myös meidän perheen uusi suosikki, tällaisilla resepteillä ja tuotteella ei onneksi voi enää epäonnistua.

  • No nyt lähti kokeiluun! Vasta tofuun,maustamattomaan tutustuneena, odotan innolla uusia makuelämyksiä!

Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme