30-60 min

4 annosta

AASIALAISET NYHTÖTOFUTACOT

Aikaisempi Naughty Tokyo -tacoresepti oli niin suosittu, että teimme siitä myös arkeen sopivan (pika)version. Yhdistimme samalla kaksi suosittua ruokatrendiä: raastettu trendikäs pulled pork -tyylinen nyhtötofu ja aasialaiset tacot! Raastimella raastettu tofu ja uunissa paahdettuna, tuo ruokiin uutta vaihtelua. Tofussa on miellyttävän rapea pinta, mutta on samalla sisältä mehevää. Maustekastiketta voi varioida mielensä mukaan!

AasiaTacot

Nyhtötofu

Ruokavinkki

  • Jos käytät reseptissä uutta Jalotofu Paahtopalat AASIA -tuotetta, resepti valmistuu noin puolessa tunnissa, mikäli pikkelöity punakaali on myös valmistettu edellisenä päivänä. Aasia-makuja pursuilevat uutuustuote tarvitsee vain lämmittää pannulla ja lisätä tacojen täytteeksi.
  • (Pika)pikkelöi punakaali ja laita ainakin tunniksi jääkaappiin tekeytymään. Suosittelemme, että pikkelöidyn punakaalin valmistaa jo edellisenä päivänä, niin se ehtii marinoitumaan rauhassa, seuraavan päivän käyttöä varten!

Näitä tarvitset

Nyhtötofu

1pkt

valmiiksi marinoitua Jalotofua 300g (Aasia, Kylmäsavu tai Marinoitu)

tai

1pkt

Jalotofu Paahtopalat Aasia 250g (tai Maustettu)

Pikkelöity kaali:

½

pieni punakaali n. 450-500 g

2,5 rkl

riisiviinietikkaa

2,5 rkl

miriniä

0,5dl

vettä

3rkl

sokeria

0,5tl

suolaa

Maustekastike raastetulle tofulla:

2

valkosipulinkynttä silputtuna

1rkl

raastettua inkivääriä

½rkl

tummaa sokeria

1tl

srirachaa

1tl

miriniä

1rkl

soijakastiketta

2rkl

paahdettua seesamiöljyä

Srirachamajoneesi:

1dl

majoneesia

1rkl

srirachaa

LIsäksi:

8 kpl

(mini)tortillalättyä

2kpl

kevätsipulin vartta silputtuna

1

punainen chili ilman siemeniä (valinnainen)

1-2rkl

seesaminsiemeniä

1kpl

lime siivuina

1pkt

salaattia esim. versoja ja/tai silmusalaattia

1nippu

tuoretta korianteria

lime- tai aiolimajoneesia (valmista)

suolaa ja mustapippuria

Näin valmistat

  • Pikkelöity kaali: Leikkaa kaalista mahdollisimman ohuita suikaleita kannelliseen lasipurkkiin. Kuumenna vesi, riisiviinietikka, mirin ja sokeri niin, että sokeri liukenee. Sekoita liemi kaalisuikaleiden joukkoon purkkiin marinoitumaan ainakin puoleksi tunniksi (mieluiten yön yli) jääkaappiin.
  • Sriracha-majoneesi: Sekoita majoneesi ja Sriracha keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta kylmään maustumaan.
  • Nyhtötofu: Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Avaa tofupaketti ja painele pinta kuivaksi talouspaperilla.
  • Raasta tofu raastimen isoimmalla terällä. Kuori ja raasta inkivääri, hienonna valkosipulit. Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään. Silppua kevätsipuli ja chili.
  • Laita raastettu tofu uunipellille leivinpaperin päälle. Sekoita maustekastike tofun sekaan. Paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes sopivan rapeaa. Sekoita paiston puolessa välissä.

 

Mikäli käytät reseptissä nopeampia valmiiksi revittyjä, maustettuja ja paahdettuja Paahtopaloja, valmista ne alla olevan ohjeen mukaan.

  • Jalotofu Paahtopalat Aasia:
  • Kuumenna pieni määrä öljyä pannulla ja paista valmiiksi revityt ja maustetut tofupalat rapeiksi.
  • Lämmitä tortillalätyt pannulla tai uunissa. Aloita tortillan täyttäminen molemmilla majoneeseilla, paistetulla tofulla, pikkelöidyllä punakaalilla ja iduilla/versoilla. Koristele seesaminsiemenillä, tuoreella korianterilla, silputulla kevätsipulilla ja chilillä. Purista päälle limen mehua.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu