60 min

4 annosta

(4)

NAUGHTY TOKYO TACOS x 3 kastiketta

Rakastatko tacoja ja aasialaista ruokaa? Valmistaudu makuhermojen yltiötyytyväiseen hyrinään! Nokkela yhdistelmä meksikolaisen keittiön klassikkoa, tacoja, sekä japanilaisen ruokakulttuurin umamia helposti marinoitavista kasviksista, superrapeasta tofusta ja kolmesta kastikkeesta. Naughty, koska tässä yhdistyy rohkeasti kaksi aivan erilaista ruokakulttuuria, sensaatiomaisen hyvällä tavalla!

TokyoTacos

Ruokavinkki

Valmista marinoidut ja pikkelöidyt kasvikset jo herkuttelua edeltävänä päivänä. Näin työvaiheista jää jäljelle vain tofujen paistaminen ja tacojen kokoaminen.

Näitä tarvitset

(Pika)marinadi tofulle:

1pkt

Jalotofu Maustamaton 270g

2rkl

soijakastiketta

1rkl

seesamiöljyä

½tl

valkosipulijauhetta

1tl

siirappia, esim vaahterasiirappi

1tl

riisiviinietikkaa

Marinoidut kurkut:

1kpl

kurkku

2rkl

soijakastiketta

1,5rkl

sitruunamehua

2rkl

vettä

1rkl

inkivääriä raastettuna

1kpl

valkosipunlinkynsi

2rkl

(ruoko)sokeria

½tl

suolaa

½rkl

seesamiöljyä

½tl

chilihiutaleita

Pikkelöity kaali:

½

pieni punakaali n. 450-500g

2,5rkl

riisiviinietikkaa

2,5rkl

miriniä

0,5dl

vettä

3rkl

sokeria

0,5 tl

suolaa

Sriracha-majoneesi:

2dl

(vegaanista) majoneesia

2rkl

sriracha-chilikastiketta

suolaa ja pippuria

LISÄKSI:

8

(mini)tortillaa

2-3rkl

rypsiöljyä paistamiseen

valmista teriyakikastiketta

valmista limemajoneesia

pieni porkkana raastettuna

salaattia esim. versoja ja silmusalaattia

1-2 rkl

maissitärkkelystä

2-3 rkl

korppu- tai pankojauhoja (gluteenitonta tarvittaessa)

½

punainen chili hienonnettuna ilman siemeniä

½

luomusitruunan kuori raastettuna

1nippu

ruohosipulia

1nippu

korianteria

1-2rkl

seesaminsiemeniä koristeluun

2-3rkl

valkosipuli-chiliseesamiöljyä esim. Pirkka (valinnainen)

Näin valmistat

  • Tofu: Leikkaa maustamaton tofu kahdeksi siivuksi ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeen välissä. Voit myös käyttää tätä varten tarkoitettua tofupressiä. Sekoita marinadin ainekset. Leikkaa tofut pitkiksi siivuiksi, laita kulhoon ja kaada marinadi päälle. Kääntele tofuja hyvin ja anna maustua 5-10 min.
  • Kurkku: Pese ja leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi. Sekoita marinadin ainekset ja lisää kukkusiivujen kanssa purkkiin marinoitumaan ainakin puoleksi tunniksi, mieluiten yön yli jääkaapissa.
  • Kaali: Leikkaa kaalista mahdollisimman ohuita suikaleita. Sekoita pikkelöintimarinadin ainekset ja sekoita se kaalisuikaleiden joukkoon purkkiin marinoitumaan ainakin puoleksi tunniksi (mieluiten yön yli) jääkaappiin.
  • Sriracha-majoneesi: Sekoita majoneesi ja Sriracha keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta kylmään maustumaan.
  • Raasta porkkana, silppua ruohosipuli ja korianteri. Raasta sitruunan kuori ja silppua chili.
  • Tofu: Ripottele lautaselle maissitärkkelys ja pyörittele tofupalat siinä hyvin. Pyörittele vielä halutessasi tofut kevyesti korppu- tai pankojauhoissa. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista tofut rapeiksi. Koristele seesaminsiemenillä, raastetulla chilillä ja sitruunalla. Tarjoile lämpimänä.
  • Tacot: Lämmitä minitortillaletut pannulla tai uunissa. Voitele kevyesti lämmitetyt minitortillaletut teriyakikastikkeella, sriracha- ja limemajoneesilla. Lisää marinoituja kurkkuja, ituja ja versosalaattia, pikkelöityä kaalia, raastettua porkkanaa ja rapeaa tofua. Pirskottele kaikkia kastikkeita täytteiden päälle ja kruunaa annos valkosipuli-chiliseesamiöljyllä (valinnainen). Viimeistele ruohosipulilla ja korianterilla.

Arvostelut

    Arvostelu