30 min

4-6 annosta

(3)

NOPEA ”BUTTER”TOFU TANDOORIKASTIKE

Sivustomme alkuperäinen "butter chicken" tofuresepti on ollut niin suosittu, että teimme teidän pyynnöstä siitä vielä nopeamman arkiruokaversion. Nyt voit siis skipata tofun käsittelyn ja nopeuttaa arkiruoanlaittoa kätevillä valmiiksi revityillä, maustetuilla ja paahdetuilla tofupaloilla. Maistuva tofukastike, josta jää (ehkä) seuraavallekin päivälle tai voit pakastaa lopun kiireisiä päiviä varten!

Ruokavinkki

Voit myös valmistaa saman annoksen Jalotofu Maustamattomasta. Alkuperäinen ”Butter Chicken” tofuresepti löytyy täältä!

Näitä tarvitset

Tofu:

2pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu (2x250g)

Tomaatti-kermakastike:

1tlk

Mutti kirsikkatomaatti tai paseerattua tomaattia (400-500g)

2dl

kookoskermaa (kaurakerma sopii myös)

3-4rkl

kasviöljyvalmistetta tai juoksevaa margariinia

2

sipulia

4

valkosipulinkynttä

2rkl

raastettua inkivääriä

½dl

mantelijauhetta (valinnainen)

1/4tl

kardemummaa

1tl

tandoorimaustetta, esim Santa Maria (valinnainen)

1tl

kurkumaa

1/4tl

neilikkaa

1rkl

Garam Masala -mausteseosta

1,5tl

suolaa

1,5tl

sokeria (esim. ruoko)

½-1tl

½-1 tl chilihiutaleita (vahvuuden mukaan)

Lisäksi:

basmatiriisiä

paahdettuja cashewpähkinöitä

tuoretta korianteria

naanleipää

Näin valmistat

  • Keitä riisi ohjeen mukaan.
  • Kastike: Mittaa kaikki mausteet ja mantelijauhe valmiiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuori sipuli ja pilko se suoraan kattilaan. Lisää ”voi” (kasviöljyvalmiste) ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista hetki. Lisää mausteet joukkoon, sekoita hyvin ja anna paahtua hetken. Lisää valmiit tofu-paahtopalat joukkoon. Sekoita ja paista hetki.
  • Lisää joukkoon purkillinen Muttin kirsikkatomaatteja tai paseerattu tomaatti ja kookoskerma. Sekoita ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia. Tarkista maku ja lisämausta tarvittaessa suolalla ja mausteilla oman maun mukaan.
  • Tarjoile kastike basmatiriisin, paahdettujen cashewpähkinöiden,naanleivän ja tuoreen korianterin kera.

Arvostelut

    Arvostelu