Tässäkin reseptissä on mukana Altian ammattilaisen viinisuositus. Kokeile Lyonin tofun kanssaRanskan Rhônesta tulevaa, täyteläistä ja vegaanista Domaine Notre Dame de Cousignac -luomupunaviiniä. 
🍷

“Ranskalaisen Notre Dame -luomupunaviinin kypsä hedelmäisyys ja lempeät tanniinit toimivat kermaisen tofun kanssa. Viini on kirkastettu vegaanisesti”

Ainesosat

Tofukastike Paahtopaloilla 4:lle (n. 30 min)
  • 2 pkt Jalotofu Maustettu Paahtopala (2x250g)
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 2,5 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl sokeria
  • 4 keskikokoista salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl margariinia tai öljyä paistamiseen
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 4 dl kaurafraichea
  • 3 dl vahvaa kasvislientä (esim 3dl vettä ja kasvisliemikuutio)
  • Lisäksi: riisiä tai perunaa
Tofukastike Jalotofu Marinoidulla 2:lle (n. 45 min)
  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1,5 tl kuivattua rakuunaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 2 keskikokoista salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl margariinia tai öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1,5 rkl punaviinietikkaa
  • 2 dl kaurafraichea
  • 2 dl vahvaa kasvislientä (esim 2dl vettä ja kasvisliemikuutio)
  • Lisäksi: riisiä tai perunaa

HUIJARIN LYONIN KANA | LYONIN TOFU (v, g) ohje

  • Tofukastike Paahtopaloilla 4:lle (n. 30 min)

    Paahda aluksi valmiiksi revittyjä tofupaloja kuumalla kuivalla pannulla, niin että pinta saa väriä. Vähennä lämpö puoleen, lisää öljy ja anna paahda noin 5 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Kääntele tofuja aina välillä. Mittaa mausteseos (rakuuna, suola, sokeri ja mustapippuri) ja mausta tofupalat. Sekoita hyvin ja anna paahtua jälkilämmöllä hetken. Siirrä tofut erilliseen kulhoon sivuun odottamaan.

    Kiehauta kasvisliemi pienessä kattilassa.

    Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle kolme ruokalusikallista margariinia tai oliiviöljyä ja kuullota sipuleita kevyesti noin viisi minuuttia. Lisää kolme ruokalusikallista tomaattipyreetä ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kasvisliemi ja punaviinietikka. Kiehauta hyvin ja vähennä lämpö puoleen. Lisää ranskankerma ja tofut. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

    TAI

    Tofukastike Jalotofu Marinoidulla 2:lle (n. 45 min)

    Aloita ottamalla marinoitu tofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla tai kääri keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle kuivumaan. Kuutioi tai revi tofu noin sormenpään kokoisiksi paloiksi (suosittelemme repimistä). Paahda tofua kuumalla kuivalla pannulla, niin että pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä lämpö puoleen, lisää öljy ja paahda noin 10 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Kääntele tofuja aina välillä. Mittaa mausteseos (rakuuna, suola, sokeri ja mustapippuri) ja mausta tofupalat. Sekoita hyvin ja anna paahtua jälkilämmöllä hetken. Siirrä tofut erilliseen kulhoon sivuun odottamaan.

    Kiehauta kasvisliemi pienessä kattilassa.

    Hienonna kaksi salottisipulia ja kolme valkosipulinkynttä. Lisää pannulle kaksi ruokalusikallista margariinia tai oliiviöljyä ja kuullota sipuleita kevyesti noin viisi minuuttia. Lisää kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kasvisliemi ja punaviinietikka. Kiehauta hyvin ja vähennä lämpö puoleen. Lisää ranskankerma ja tofut. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.