30 min

2-4:lle

(3)

HUIJARIN LYONIN KANA | LYONIN TOFU (v, g)

Jälleen yksi klassikkoruoka revitty paloiksi! Ranskalainen klassikko, Lyonin kana, muuntautuu kasvisversioksi naurettavan helposti, kun kanan tilalle ihan vaivihkaa vaihdettiin kätevät Jalotofu Paahtopalat ja ranskankerma kaurapohjaiseksi. Reseptin salaisuus on hapokas ja täyteläinen, tomaatista värinsä saava kastike, joka saa palaamaan tämän pataruoan äärelle yhä uudelleen. Alkaisiko tästä ranskalaisten klassikoiden veganisointi? Mais oui!

Ruokavinkki

Tässäkin reseptissä on mukana Altian ammattilaisen viinisuositus. Kokeile Lyonin tofun kanssa Ranskan Rhônesta tulevaa, täyteläistä ja vegaanista Domaine Notre Dame de Cousignac -luomupunaviiniä. 

”Ranskalaisen Notre Dame -luomupunaviinin kypsä hedelmäisyys ja lempeät tanniinit toimivat kermaisen tofun kanssa. Viini on kirkastettu vegaanisesti”

Näitä tarvitset

Tofukastike Paahtopaloilla 4:lle (n. 30 min)

2pkt

Jalotofu Maustettu Paahtopala (2x250g)

2rkl

öljyä paistamiseen

2,5tl

kuivattua rakuunaa

1tl

suolaa

1tl

rouhittua mustapippuria

2tl

sokeria

4

keskikokoista salottisipulia

4

valkosipulinkynttä

3rkl

margariinia tai öljyä paistamiseen

3rkl

tomaattipyrettä

2rkl

punaviinietikkaa

4dl

kaurafraichea

3dl

vahvaa kasvislientä (esim 3dl vettä ja kasvisliemikuutio)

Lisäksi: riisiä tai perunaa

Tofukastike Jalotofu Marinoidulla 2:lle (n. 45 min)

1pkt

Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu

2rkl

öljyä paistamiseen

1,5tl

kuivattua rakuunaa

½tl

suolaa

½tl

rouhittua mustapippuria

1tl

sokeria

2

keskikokoista salottisipulia

3

valkosipulinkynttä

2rkl

margariinia tai öljyä paistamiseen

2rkl

tomaattipyrettä

1,5rkl

punaviinietikkaa

2dl

kaurafraichea

2dl

vahvaa kasvislientä (esim 2dl vettä ja kasvisliemikuutio)

Lisäksi: riisiä tai perunaa

Näin valmistat

Tofukastike Paahtopaloilla 4:lle (n. 30 min)

  • Paahda aluksi valmiiksi revittyjä tofupaloja kuumalla kuivalla pannulla, niin että pinta saa väriä. Vähennä lämpö puoleen, lisää öljy ja anna paahda noin 5 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Kääntele tofuja aina välillä. Mittaa mausteseos (rakuuna, suola, sokeri ja mustapippuri) ja mausta tofupalat. Sekoita hyvin ja anna paahtua jälkilämmöllä hetken. Siirrä tofut erilliseen kulhoon sivuun odottamaan.
  • Kiehauta kasvisliemi pienessä kattilassa.
  • Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle kolme ruokalusikallista margariinia tai oliiviöljyä ja kuullota sipuleita kevyesti noin viisi minuuttia. Lisää kolme ruokalusikallista tomaattipyreetä ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kasvisliemi ja punaviinietikka. Kiehauta hyvin ja vähennä lämpö puoleen. Lisää ranskankerma ja tofut. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  • TAI

Tofukastike Jalotofu Marinoidulla 2:lle (n. 45 min)

  • Aloita ottamalla marinoitu tofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla tai kääri keittiöpyyhkeeseen ja laita painon alle kuivumaan. Kuutioi tai revi tofu noin sormenpään kokoisiksi paloiksi (suosittelemme repimistä). Paahda tofua kuumalla kuivalla pannulla, niin että pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä lämpö puoleen, lisää öljy ja paahda noin 10 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Kääntele tofuja aina välillä. Mittaa mausteseos (rakuuna, suola, sokeri ja mustapippuri) ja mausta tofupalat. Sekoita hyvin ja anna paahtua jälkilämmöllä hetken. Siirrä tofut erilliseen kulhoon sivuun odottamaan.
  • Kiehauta kasvisliemi pienessä kattilassa.
  • Hienonna kaksi salottisipulia ja kolme valkosipulinkynttä. Lisää pannulle kaksi ruokalusikallista margariinia tai oliiviöljyä ja kuullota sipuleita kevyesti noin viisi minuuttia. Lisää kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon kasvisliemi ja punaviinietikka. Kiehauta hyvin ja vähennä lämpö puoleen. Lisää ranskankerma ja tofut. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.