45 min

3-4

Tofukorma, sahramiriisi, mangochutney ja kurkkuraita

Tofusta valmistat upean intialaistyyppisen aterian kaikille kasvisruoan ystäville. Tästä ruoasta leijailee kotiisi myös upea tuoksu, joka viimeistään houkuttaa ruokapöytään. Mangochutney on hyvä valmistaa etukäteen jo vaikkapa edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Näitä tarvitset

Tofukorma

270g

Jalotofu Maustamaton

Marinointiin:

3rkl

rkl tomaattipyreetä

½

punainen chilipaprika

1

valkosipulinkynsi

1tl

korianterinsiemeniä

1tl

juustokuminaa

½tl

limen mehu

Lisäksi:

2rkl

rypsiöljyä

1tl

tuoretta inkivääriä

½

punainen chilipaprika

2rkl

tomaattipyreetä

1tl

korianterinsiemeniä

ripaus kardemummaa

3dl

kookosmaitoa

Sahramiriisi:

2rkl

rypsiöljyä

1

sipuli

2dl

basmatiriisiä

5-6dl

vettä

½-1

sahramia (TAI 1 tl kurkumaa)

Kurkkuraita:

2dl

maustamatonta vegaanista jogurttia

½

pieni kurkku

½tl

tuoretta inkivääriä

Ripaus suolaa

Mangochutney:

1

sipuli

omena

500g

mangoa

2

valkosipulinkynttä

½

chilipaprika

1dl

vaaleaa viinietikkaa

1 ½dl

hillosokeria

mustapippuria

1

tähtianis

Näin valmistat

  • Valmista ensin marinadi.
  • Mittaa kulhoon tomaattipyree, hienonnettu chilipaprika, korianterinsiemenet, juustokumina ja tasakokoisiksi kuutioiksi paloiteltu Jalotofu. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu. Anna maustua noin puoli tuntia. Hienonna inkivääri ja chilipaprika. Kuumenna öljy pannulla. Lisää ainekset pannulle yhdessä tomaattipyreen, korianterinsiementen ja kardemumman kanssa. Kaada joukkoon kookosmaito. Anna kastikkeen kiehua hetki. Lisää joukkoon tofupalat marinadissa. Anna kastikkeen kiehua välillä sekoitellen, kunnes se sakenee. Tarkista maku.
  • Valmista sahramiriisi.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulisilppu ja riisit. Kuullota hetki. Lisää vesi ja sahrami tai kurkuma. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes riisi on kypsää.
  • Valmista seuraksi raikas kurkkuraita.
  • Mittaa maustamaton jogurtti kulhoon. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Purista ylimääräinen neste pois lävikössä. Lisää kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Kuori ja hienonna inkivääri ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Mausta ripauksella suolaa. Tarkista maku.
  • Chutney tarjotaan kylmänä lisäkkeenä intialaistyyppisten ruokien seurana. Valmista se jo etukäteen valmiiksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuori omena ja leikkaa tasakokoisiksi kuutioiksi. Paloittele mango kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Laita ainekset kattilaan yhdessä viinietikan, hillosokerin, mustapippurin ja tähtianiksen kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Jäähdytä hetki ja laita kuumennettuun lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.

Arvostelut

    Arvostelu