Tofukorma, sahramiriisi, mangochutney ja kurkkuraita

(1)
40 min 3-4
Tofusta valmistat upean intialaistyyppisen aterian kaikille kasvisruoan ystäville. Tästä ruoasta leijailee kotiisi myös upea tuoksu, joka viimeistään houkuttaa ruokapöytään. Mangochutney on hyvä valmistaa etukäteen jo vaikkapa edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Ainesosat

Tofukorma (sahramiriisi, mangochutney ja kurkkuraita)
270 g Jalotofu Maustamaton
Marinointiin:
3 rkl rkl tomaattipyreetä
½ punainen chilipaprika
1 valkosipulinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
½ tl limen mehu
Lisäksi:
2 rkl rypsiöljyä
1 tl tuoretta inkivääriä
½ punainen chilipaprika
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl korianterinsiemeniä
ripaus kardemummaa
3 dl kookosmaitoa
Sahramiriisi:
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 dl basmatiriisiä
5-6 dl vettä
½-1 sahramia (TAI 1 tl kurkumaa)
Kurkkuraita:
2 dl maustamatonta vegaanista jogurttia
½ pieni kurkku
½ tl tuoretta inkivääriä
Ripaus suolaa
Mangochutney:
1 sipuli
omena
500 g mangoa
2 valkosipulinkynttä
½ chilipaprika
1 dl vaaleaa viinietikkaa
1 ½ dl hillosokeria
mustapippuria
1 tähtianis

Näin valmistat

Valmista ensin marinadi.

Mittaa kulhoon tomaattipyree, hienonnettu chilipaprika, korianterinsiemenet, juustokumina ja tasakokoisiksi kuutioiksi paloiteltu Jalotofu. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu. Anna maustua noin puoli tuntia. Hienonna inkivääri ja chilipaprika. Kuumenna öljy pannulla. Lisää ainekset pannulle yhdessä tomaattipyreen, korianterinsiementen ja kardemumman kanssa. Kaada joukkoon kookosmaito. Anna kastikkeen kiehua hetki. Lisää joukkoon tofupalat marinadissa. Anna kastikkeen kiehua välillä sekoitellen, kunnes se sakenee. Tarkista maku.

Valmista sahramiriisi.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulisilppu ja riisit. Kuullota hetki. Lisää vesi ja sahrami tai kurkuma. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes riisi on kypsää.

Valmista seuraksi raikas kurkkuraita.

Mittaa maustamaton jogurtti kulhoon. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Purista ylimääräinen neste pois lävikössä. Lisää kurkkuraaste jogurtin joukkoon. Kuori ja hienonna inkivääri ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Mausta ripauksella suolaa. Tarkista maku.

Chutney tarjotaan kylmänä lisäkkeenä intialaistyyppisten ruokien seurana. Valmista se jo etukäteen valmiiksi.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori omena ja leikkaa tasakokoisiksi kuutioiksi. Paloittele mango kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Laita ainekset kattilaan yhdessä viinietikan, hillosokerin, mustapippurin ja tähtianiksen kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Jäähdytä hetki ja laita kuumennettuun lasipurkkiin. Säilytä jääkaapissa.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme