30 min

2-3:lle

TÄYDELLINEN VIHREÄ TOFUCURRY

Tässä resepti thai-henkiseen vihreään curryyn, jolla saat ansaittua viitseliään ja taitavan kokin mainetta ja kunniaa. Itse ruoka on kuitenkin varsin helppo, jopa currytahna onnistuu helposti blenderillä ja tofutkin voit lisätä mukaan suoraan pannulle ja siitä annokseen. Same same, but different (= faster)!

Ruokavinkki

Pssst! Reseptisivustoltamme löydät myös kokonaisen listallisen muitakin curry-ruokia, kuten esimerkiksi hieman pidemmän kaavan mukaan Klassikko-sarjan tofulla valmistettu, toinen vihreä thai-curry marinoidulla tofulla, tai nopeammat punainen thai-curry, pehmeä massaman curry tai indonesialainen redang-curry.

Näitä tarvitset

Täydellinen vihreä currytahna

3

vihreää chiliä 

2rkl

raastettua inkivääriä

4

keskikokoista valkosipulinkynttä

4

kaffirlimetinlehteä

2

salottisipulia

1

puntti tuoretta korianteria

2tl

sitruunaruohotahnaa tai 2 sitruunaruohon vartta

1

lime (mehu + kuori raastettuna)

1tl

jauhettua korianteria

1tl

suolaa

Curry

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g

1+1rkl

öljyä paistamiseen esim seesam

1

pak choi ruukun lehdet (n. 5-7 kpl)

1

nippu sesongin parsaa tai varsiparsaa (broccoliini)

2rkl

soijakastiketta (esim Tamari, suolapitoisuus 12g/100g)

1rkl

palmu- tai ruokokidesokeria

1tkl

kookosmaitoa (400ml)

1dl

vettä

Lisäksi

riisiä tai nuudeleita

Näin valmistat

  • Laita kaffirlimetinlehdet pehmenemään lämpimään veteen noin 10 minuutiksi. Raasta limen kuori ja purista mehu. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Kuori sitruunaruohoa hieman ja leikkaa pois varren yläosa ja pilko loput. Mikäli sinulla ei ole käytössä tehokasta blenderiä ja valmistat currytahnan monitoimikoneessa, niin käytä reseptissä valmista sitruunaruohotahnaa tuoreen sijaan. Halkaise chilit ja poista siemenet. Erottele tuoreesta korianterista lehdet myöhempää käyttöä varten ja käytä varret currytahnaan. Laita kaikki currytahnan ainekset blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi.
  • Pilko parsat ja erottele pak choin lehdet. Laita riisi kiehumaan
  • Valmista tofu: Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpö puoleen ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Nosta tofut sivuun erilliseen astiaan.
  • Lisää currytahna ja 1 rkl öljyä pannulle ja paista sekoittaen pari minuuttia. Lisää sekaan kookosmaito, vesi, soijakastike, sokeri ja parsa/broccoliini ja anna porista miedolla lämmöllä. Lisää paistetut tofut ja pak choi curryn sekaan ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 min. Koristele curry korianterin lehdillä tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa.

Arvostelut

    Arvostelu