Ainesosat

Tofu:
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton
  • 2 sipulia
  • ½ tl garam masalaa
  • ½ tl juustokuminaa eli jeeraa
  • ½ tl cayenne-pippuria
  • suolaa myllystä
  • ½ dl oliiviöljyä paistamiseen
Pinaatticurry:
  • 5 dl tuoretta pinaattia tai 450g pakastepinaattia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tomaatti
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl kookosmaitoa
  • 2 rkl cashew-pähkinöitä
  • 1 chili (ilman siemeniä)
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl kookopalmusokeria

PALAK PANEER – Pinaattinen-tofucurry ohje

  • Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna oliiviöljy korkealaitaisessa paistinpannussa tai kasarissa. Kuutioi maustamaton tofu ja paista sitä kevyesti öljyssä. Lisää sipuli ja paista muutama minuutti. Mausta suolalla, garam masalalla, juustokuminalla ja cayennepippurilla. Jatka paistamista noin kymmenen minuuttia, kunnes tofut ovat saaneet kauniin värin.

  • Tofujen paistuessa mittaa kaikki curryn ainekset paitsi garam masala blenderiin ja blendaa tasaiseksi massaksi (pese ensin tuoreet pinaatit). Kaada massa tofujen joukkoon ja mausta sopivan mausteiseksi garam masalalla. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

  • Ripottele pinnalle hieman garam masalaa koristeeksi ja tarjoile esimerkiksi riisin kanssa!

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.