Ainesosat

Laksaliemeen
  • 1 rkl seesamöljyä
  • 1 sitruunaruohon varsi
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kevätsipulinvartta (tai 1 pieni punasipuli)
  • 1 tl kurkumaa
  • 5 dl kasvislientä ((5 dl vettä + 1 kasvisfondi))
  • 5 kaffir-limenlehteä (tai 1 limen mehu ja raastettu kuori)
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 2 rkl soijakastiketta ((tai kalakastiketta, jos ei tarvitse olla vegaanista))
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl (fariini)sokeria
Lisäksi
  • 2 pakettia marinoitua Jalotofua
  • kecap manista eli makeaa soijakastiketta ((tai ½ dl soijakastiketta + ½ dl fariinisokeria sekoitettuna yhteen))
  • 200 g riisinuudelia
Päälle
  • thai-basilikaa
  • pilkottua kevätsipulia
  • limeä
  • maa- tai suolapähkinöitä
  • silmusalaattia

MALESIALAINEN MAUSTEINEN TOFU-LAKSA ohje

  • Aloita tofusta. Paloittele tofu ja laita palaset kuivumaan talouspaperipalasten väliin. Lisää päälle kevyt paino. Vaihda tarvittaessa talouspaperit.

  • Poista chilipalosta siemenet. Paloittele pieneksi. Hienonna sitruunaruohon varsi. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipulinvarret tai punasipuli.

  • Kuumenna pannulla seesamöljy. Lisää chili, sitruunaruoho, inkivääri, valkosipuli ja sipulit sekä kurkuma. Kuullota hetki. Lisää sitten kasvisliemi ja kaffir-limenlehdet. Keitä noin 10-15 minuutin ajan. Lisää lopuksi kookosmaito, maapähkinävoi, soijakastike ja fariinisokeri. Jätä poreilemaan hiljakseltaan noin 5 minuutiksi.

  • Kun laksaliemi valmistuu, keitä riisinuudelit kypsiksi.

  • Paista Jalotofu: Lisää kuivatut tofukuutiot kuivalle, kuumalle pannulle. Kun tofut ovat ruskistuneet ja rapeutuneet, lisää niiden päälle kecap-manista (tai soijakastikkeen ja fariinisokerin sekoitusta), niin että tofut peittyvät kastikkeeseen.

  • Kokoa kulhoon riisinuudeli, tofut, maapähkinät ja kevätsipuli. Kaada laksaliemi päälle. Viimeistele thai-basilikalla, limelohkoilla ja silmusalaatilla.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.