Mausteinen, oranssi malesialainen tofulaksa on lämmittävä vegaaninen keittoruoka. Mausteinen, oranssi malesialainen tofulaksa on lämmittävä vegaaninen keittoruoka. '

60 min

4:lle

(1)

MALESIALAINEN MAUSTEINEN TOFU-LAKSA

Laksa on mausteinen kookosmaitopohjainen keitto, jonka perusraaka-aineet ovat riisinuudelit, kasvikset ja kasviproteiini (tofu). Sen makumaailma on eksoottisen monipuolinen ja lämmin, kuin täydellinen kasvisruoka. Keittoliemeen tulee useita aineksia, mutta juuri siksi se onkin niin hyvää!

ViimeistäMuruaMyöten-resepti

🥢 AASIA

Näitä tarvitset

Laksaliemeen

1rkl

seesamöljyä

1

sitruunaruohon varsi

1

punainen chilipalko

2rkl

raastettua inkivääriä

2

valkosipulinkynttä

2

kevätsipulinvartta (tai 1 pieni punasipuli)

1tl

kurkumaa

5dl

kasvislientä ((5 dl vettä + 1 kasvisfondi))

5

kaffir-limenlehteä (tai 1 limen mehu ja raastettu kuori)

1tölkki

kookosmaitoa

2rkl

soijakastiketta ((tai kalakastiketta, jos ei tarvitse olla vegaanista))

1rkl

maapähkinävoita

1rkl

(fariini)sokeria

Lisäksi

2pakettia

marinoitua Jalotofua

kecap manista eli makeaa soijakastiketta

200g

riisinuudelia

Päälle

thai-basilikaa

pilkottua kevätsipulia

limeä

maa- tai suolapähkinöitä

silmusalaattia

Näin valmistat

  • Aloita tofusta. Paloittele tofu ja laita palaset kuivumaan talouspaperipalasten väliin. Lisää päälle kevyt paino. Vaihda tarvittaessa talouspaperit.
  • Poista chilipalosta siemenet. Paloittele pieneksi. Hienonna sitruunaruohon varsi. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna kevätsipulinvarret tai punasipuli.
  • Kuumenna pannulla seesamöljy. Lisää chili, sitruunaruoho, inkivääri, valkosipuli ja sipulit sekä kurkuma. Kuullota hetki. Lisää sitten kasvisliemi ja kaffir-limenlehdet. Keitä noin 10-15 minuutin ajan. Lisää lopuksi kookosmaito, maapähkinävoi, soijakastike ja fariinisokeri. Jätä poreilemaan hiljakseltaan noin 5 minuutiksi.
  • Kun laksaliemi valmistuu, keitä riisinuudelit kypsiksi.
  • Paista Jalotofu: Lisää kuivatut tofukuutiot kuivalle, kuumalle pannulle. Kun tofut ovat ruskistuneet ja rapeutuneet, lisää niiden päälle kecap-manista (tai soijakastikkeen ja fariinisokerin sekoitusta), niin että tofut peittyvät kastikkeeseen.
  • Kokoa kulhoon riisinuudeli, tofut, maapähkinät ja kevätsipuli. Kaada laksaliemi päälle. Viimeistele thai-basilikalla, limelohkoilla ja silmusalaatilla.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.