Reseptin teille kehitti Emmiina Lehtonen, vuoden 2018 Suomen Nuori Kokki ja MM-pronssimitalisti

Ainesosat

Japchae-nuudelit:
  • 1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
  • 200 g korealaisia bataattinuudeleita (dangmyeon), tai muita lasinuudeleita
  • 1 porkkana
  • 100 g babypinaattia
  • 1 punainen paprika
  • ½ purjo
  • 150 g siitakesieniä
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
Kastike:
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 2 ½ rkl sokeria
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Korealainen tofuwokki Japchae-nuudeleilla ohje

  • Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

    Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Pese purjo halkaistuna huolellisesti ja leikkaa se myös tasamittaisiksi tikuiksi. Viipaloi paprika ja paloittele sienet.

    Laita vesi kiehumaan nuudeleita varten ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta ylimääräinen vesi pois. Pätki nuudeleita hieman pienemmiksi paloiksi.

    Paista Jalotofu Paahtopalat rypsiöljyssä pannulla kauniin väriseksi ja siirrä sivuun. Paista tämän jälkeen pannulla öljyssä sienet, porkkana, paprika ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Kun kasvikset ovat kypsyneet hieman, sekoita joukkoon babypinaatti. Sen jälkeen lisää lasinuudelit, paahdettu tofu ja kastike.

    Lopuksi ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja tarjoile!

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.