Korealainen tofuwokki Japchae-nuudeleilla

(1)
4:lle
Valmiiksi revitystä ja maustetusta tofusta saat nopeasti maistuvan arkiruoan! Korealaiset bataattinuudelit ovat koostumukseltaan aivan omaa luokkaansa ja löydät ne aasialaisista ruokakaupoista. Tarvittaessa voit kuitenkin korvata nuudelit muilla lasinuudeleilla.

Reseptin teille kehitti Emmiina Lehtonen, vuoden 2018 Suomen Nuori Kokki ja MM-pronssimitalisti

Ainesosat

Japchae-nuudelit:
1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
200 g korealaisia bataattinuudeleita (dangmyeon), tai muita lasinuudeleita
1 porkkana
100 g babypinaattia
1 punainen paprika
½ purjo
150 g siitakesieniä
4 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Kastike:
4 rkl soijakastiketta
2 ½ rkl sokeria
3 rkl seesamiöljyä
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Näin valmistat

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Pese purjo halkaistuna huolellisesti ja leikkaa se myös tasamittaisiksi tikuiksi. Viipaloi paprika ja paloittele sienet.

Laita vesi kiehumaan nuudeleita varten ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta ylimääräinen vesi pois. Pätki nuudeleita hieman pienemmiksi paloiksi.

Paista Jalotofu Paahtopalat rypsiöljyssä pannulla kauniin väriseksi ja siirrä sivuun. Paista tämän jälkeen pannulla öljyssä sienet, porkkana, paprika ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kun kasvikset ovat kypsyneet hieman, sekoita joukkoon babypinaatti. Sen jälkeen lisää lasinuudelit, paahdettu tofu ja kastike.

Lopuksi ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja tarjoile!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme