15 - 20 min

4:lle

Korealainen tofuwokki Japchae-nuudeleilla

Valmiiksi revitystä ja maustetusta tofusta saat nopeasti maistuvan arkiruoan! Korealaiset bataattinuudelit ovat koostumukseltaan aivan omaa luokkaansa ja löydät ne aasialaisista ruokakaupoista. Tarvittaessa voit kuitenkin korvata nuudelit muilla lasinuudeleilla.

🥢 AASIA

Ruokavinkki

Reseptin teille kehitti Emmiina Lehtonen, vuoden 2018 Suomen Nuori Kokki ja MM-pronssimitalisti

Näitä tarvitset

Japchae-nuudelit:

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g

200g

korealaisia bataattinuudeleita (dangmyeon), tai muita lasinuudeleita

1

porkkana

100g

babypinaattia

1

punainen paprika

½

purjo

150g

siitakesieniä

4rkl

rypsiöljyä

1tl

suolaa

1tl

mustapippuria

Kastike:

4rkl

soijakastiketta

2 ½rkl

sokeria

3rkl

seesamiöljyä

2

valkosipulin kynttä hienonnettuna

2rkl

paahdettuja seesaminsiemeniä

Näin valmistat

  • Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  • Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Pese purjo halkaistuna huolellisesti ja leikkaa se myös tasamittaisiksi tikuiksi. Viipaloi paprika ja paloittele sienet.
  • Laita vesi kiehumaan nuudeleita varten ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta ylimääräinen vesi pois. Pätki nuudeleita hieman pienemmiksi paloiksi.
  • Paista Jalotofu Paahtopalat rypsiöljyssä pannulla kauniin väriseksi ja siirrä sivuun. Paista tämän jälkeen pannulla öljyssä sienet, porkkana, paprika ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kun kasvikset ovat kypsyneet hieman, sekoita joukkoon babypinaatti. Sen jälkeen lisää lasinuudelit, paahdettu tofu ja kastike.
  • Lopuksi ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja tarjoile!

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.