NOPEA TOFU-KASVISWOKKI (IHANA KASTIKE!)

(3)
2-3:lle
Nopea arkiruoka, tofuwokki, syntyy helposti käyttämällä valmiiksi marinoitua tofua ja pilkottuja wokvihanneksia. Annoksen kruunaa täyteläinen, umaminen soija- valkosipulikastike, joka on niin hyvää että siihen tulee himo.

Ainesosat

Wokin ainekset
200-350 g valmiita wokvihanneksia (esim. Tuorekset Aasiawok tai Perhewok)
tai
1 kpl punainen paprika
2 kpl porkkanaa
100 g vihreitä papuja tai sokeriherneitä
pieni pala kerä- tai valkokaalia
Lisäksi:
1 pkt valmiiksi maustettua Jalotofua (Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu 300g)
1 pkt riisinuudeleita
2 kpl valkosipulinkynttä
5-10 cm pala tuoretta inkivääriä
½ punainen chili
korianteria ja seesaminsiemeniä
öljyä paistamiseen
Wokkikastike
3 rkl sitruunan tai limen mehua
4 rkl soijakastiketta (riippuen suolaisuudesta)
3 rkl riisiviinietikkaa
1 tl juoksevaa makeuttajaa esim. vaahterasiirappia
Tarjoiluun:
1-2 rkl seesaminsiemeniä
korianteria

Näin valmistat

Paloittele valmiiksi marinoitu tofu (Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu) arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperipalan väliin. Paina kevyesti käsillä päällimmäistä talouspaperia tofuja vasten, kunnes se on kostea. Näin tofusta lähtee suurin kosteus ja paistopinnasta tulee rapeampi.

Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot siihen. Paista niitä välillä käännellen, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Lisää 2 rkl öljyä ja kypsennä keskilämmöllä tofuja vielä öljyssä lastalla käännellen, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan. Nosta tofut erilliseen kulhoon odottamaan.

Pilko wokvihannekset, mikäli et käytä valmista sekoitusta. Raasta valkosipuli ja inkivääri, hienonna chili.

Valmista kastike: sekoita kaikki ainekset keskenään pieneen kulhoon.

Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan.

Kuumenna paistinpannulla 2-3 rkl öljyä ja lisää wokvihannekset paistumaan. Paista 2-3 min käännellen. Tarkista kasvisten kypsyys ja vähennä lämpöä, lisää valkosipulit, inkivääri, chili ja tofut. Paista hetki ja lisää tämän jälkeen nuudelit ja kastike. Sekoita hyvin ja anna vielä paistua hetken.

Annostele tofuwokki lautaselle, koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


  • Paula Lindmark says:

    Valmistuu nopeasti ja on todella hyvää! Käytimme kylmäsavutofua ja seuraavalla kerralla kokeillaan marinoitua tofua.
    PS. Lisäsin hiukan maapähkinävoita wokkivihannesten joukkoon paistaessa + puristettua sitruunamehua. Nam!

Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme