NOPEA TOFU-KASVISWOKKI (IHANA KASTIKE!)
Ainesosat
Näin valmistat
Paloittele valmiiksi marinoitu tofu (Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu) arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperipalan väliin. Paina kevyesti käsillä päällimmäistä talouspaperia tofuja vasten, kunnes se on kostea. Näin tofusta lähtee suurin kosteus ja paistopinnasta tulee rapeampi.
Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot siihen. Paista niitä välillä käännellen, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Lisää 2 rkl öljyä ja kypsennä keskilämmöllä tofuja vielä öljyssä lastalla käännellen, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan. Nosta tofut erilliseen kulhoon odottamaan.
Pilko wokvihannekset, mikäli et käytä valmista sekoitusta. Raasta valkosipuli ja inkivääri, hienonna chili.
Valmista kastike: sekoita kaikki ainekset keskenään pieneen kulhoon.
Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan.
Kuumenna paistinpannulla 2-3 rkl öljyä ja lisää wokvihannekset paistumaan. Paista 2-3 min käännellen. Tarkista kasvisten kypsyys ja vähennä lämpöä, lisää valkosipulit, inkivääri, chili ja tofut. Paista hetki ja lisää tämän jälkeen nuudelit ja kastike. Sekoita hyvin ja anna vielä paistua hetken.
Annostele tofuwokki lautaselle, koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.
Mitä muut sanovat
Arvostelut
Arvostele resepti
Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty
Vastaa
Ota tofu haltuun
JALOTOFU RESEPTIKIRJAT
Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.
Lataa reseptikirjamme
Paula Lindmark says:
Valmistuu nopeasti ja on todella hyvää! Käytimme kylmäsavutofua ja seuraavalla kerralla kokeillaan marinoitua tofua.
PS. Lisäsin hiukan maapähkinävoita wokkivihannesten joukkoon paistaessa + puristettua sitruunamehua. Nam!