paras wokkiresepti minkä tarvitset paras wokkiresepti minkä tarvitset '

15 - 20 min

2-3 annosta

(1)

PARAS WOKKI RESEPTI – AINOA MINKÄ TARVITSET

Wokki syntyy helposti jääkaapin perusaineksista. Nappaa testiin maistuva tofuwokin perusresepti arjen nopeaan kokkailuun. Et välttämättä tarvitse wokkipannua, sillä wokkaaminen onnistuu myös korkeareunaisella paistinpannulla.

Tofuwokki

🥢 AASIA

Tofun paistaminen 🍳

Ruokavinkki

  • Nuudelit: Vaikka pakkauksissa ohjeistetaan keittämään riisinuudelit, ne kannattaa ennemmin laittaa likoamaan kylmään veteen esivalmisteluiden (n. 15min) ajaksi. Näin ne eivät mene mössöksi wokkiin lisätessä.
  • Wokki: Kasvikset kannattaa pilkkoa pieniksi, jotta ne kypsyvät nopeammin.
    • Kuumenna wokkipannu aina kuumaksi ennen paistoa niin lopputulos on rapeampi.
    • Käytä paistamisessa ruokaöljyä, joka kestää korkeita lämpötiloja. Rypsiöljy on hyvä vaihtoehto, joka ei kärytä.
    • Paista tofu ennen muita raaka-aineita ja lisää ne joukkoon ruoanvalmistuksen loppuvaiheessa.
  • Wokkikastikkeen peruskaava: 2 rkl soijakastiketta tuomaan suolaisuutta ja umamia, 1 rkl riisiviinietikkaa tuomaan hapokkuutta, 2 rkl mirinkastiketta ja 1 tl siirappia tuomaan makeutta ja kaunista paistopintaa, chilikastiketta tai srirachaa lisäämään pientä potkua.
  • Täältä löydät lisää wokkireseptejä!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Aasia tai Kylmäsavu 300g

öljyä paistamiseen

Kastike:

2rkl

soijakastiketta (vähäsuolaista)

2rkl

miriniä

1rkl

riisiviinietikkaa

juoksevaa makeuttajaa esim. vaahterasiirappia

1tl

tuoretta inkivääriä raastettuna

1kpl

valkosipuli raastettuna

2tl

chilikastiketta (esim. paahdettu chilivalkosipuliöljy, SpiceUp!

1rkl

maissitärkkelystä

3rkl

vettä

Wokkiin:

300g

valmiita wokkikasviksia

1kpl

porkkana

1/3kpl

parsakaali

½kpl

paprika

½kpl

punasipuli

pieni pätkä kesäkurpitsaa

Lisäksi:

nuudeleita (n. 150g/hlö)

seesaminsiemeniä

tuoretta korianteria (valinnainen)

paahdettuja cashewpähkinöitä (valinnainen)

Näin valmistat

  • Sekoita maissitärkkelys ja kylmä vesi keskenään pienessä kulhossa. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita hyvin. Nosta sivuun.
  • Liota nuudelit kylmässä vedessä (n. 15min) tai valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
  • Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi julienne-suikaleiksi. Pilko parsakaali pieniksi nupuiksi. Pilko paprika ja kesäkurpitsa. Siivuta punasipuli ohuiksi siivuiksi.
  • Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi. Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi ja laita tavalliselle tai wokkipannulle.
  • Paista kuivalla kuumalla pannulla 2-3 minuuttia, välillä käännellen. Vähennä lämpö puoleen ja lisää öljy. Paista 2-3 minuuttia, välillä käännellen. Ota lämpö pois ja lisää marinadi. Marinadi kiehahtaa nopeasti kuumalla pannulla ja ”loppumaustaa” tofun. Koristele seesaminsiemenillä. Nosta tofu sivuun.
  • Kuumenna wokkipannu kuumaksi ja lisää öljy. Lisää kasvikset ja paista välillä käännellen 2-3 minuuttia. Lisää nuudelit, kastike ja tofut. Paista hetki käännellen. Wokki on valmis, kun nuudeli ovat kypsiä. Tarjoile tuoreen korianterin ja paahdettujen cashewpähkinöiden kera.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.