Ainesosat

Liemi
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 3 rkl soijakastiketta (suolapitoisuus 16g/100g)
  • 0,8 dl riisiviinietikkaa
  • ½ dl vettä
  • 3 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1,5 rkl sokeria (esim. ruoko)
  • ½ tl chilijauhetta (lisää maun mukaan, esim. togarashi)
  • 3 kaffirlimetinlehteä (valinnainen)
Wokki
  • 1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustamaton 250g
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 punainen tai keltainen paprika
  • 1 ruukku paksoikaalia
  • 200 g siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
  • 150-180 g riisinuudeleita
  • 1 puntti tuoretta korianteria
  • seesaminsiemeniä koristeluun
  • suolaa ja mustapippuria

LOHTURUOKA LEVEL II: NUUDELIWOKKI ohje

  • Valmista kastike: esivalmistele ja mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä kastiketta noin 5 minuuttia.

    Keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä huolellisesti ja valuta.

    Pilko sienet, paprika ja paksoin lehdet sopivan kokoisiksi.

    Kuumenna öljy pannulla, lisää paahtopalat ja pilkotut kasvikset. Mausta tofupalat kevyesti suolalla ja pippurilla. Paista 3-5 minuuttia sekoittaen. Kaada liemi joukkoon ja kiehauta. Lisää paksoin lehdet. Vähennä lämpö minimiin ja anna hautua noin 10 minuuttia. Poista limetinlehdet wokista. Tarjoile liemi nuudeleiden kanssa ja koristele annos korianterilla ja seesaminsiemenillä.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.