NUUDELIWOK PONZUKASTIKKEELLA JA TOFULLA

(2)
4 annosta
Ykkösvalinta raikkaan, mutta helpon aasialaisen ruoan mielitekoon! Rapeita kasviksia, helppoakin helpompaa valmiiksi maustettua tofua, nuudeleita ja ponzua. Toisin sanoen annoksen kruunaa suosittu japanilainen maustekastike, ponzu, joka syntyy yllättävänkin helposti soijakastikkeesta ja sitrushedelmistä. Potkunsa se saa chilistä. Tee vaikutus tällä!
Katso video

Viinisuositus tähän annokseen on yhdysvaltalainen aromaattinen, puolikuiva Kungfu Girl -riesling, jonka jäännössokeri tasapainottaa ruoan mausteisuutta.

Alkoholiton juomasuositus on raikas kombucha.

Ainesosat

Tofu:
1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g Luomu
1 rkl maissijauhoa (valinnainen)
Kastike:
1,5 dl appelsiinimehua
2 rkl sitruunamehua ja 1 tl kuorta raastettuna (luomu)
0,75-1 dl vähäsuolaista soijakastiketta (suolaa 10-12g/100ml)
2 rkl vettä
1 rkl riisiviinietikkaa
1,5 vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa
1 punainen chili silputtuna
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 tuoreen korianterin varret silputtuna
Wokkikasvikset:
3 + 1 rkl öljyä paistamiseen (rypsi)
3-4 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
70-100 g tuoretta pinaattia (vaihtoehtoisesti pak choita)
1 punainen paprika
1 porkkana
100-150 g herkkusieniä
200 g riisinuudeleita
Koristeeksi:
1-2 rkl seesaminsiemeniä
tuoreita korianterin lehtiä

Näin valmistat

Valmistele tofu: Avaa tofupaketti ja sekoita kulhossa tasaisesti maissijauho tofupalojen joukkoon. Voit myös käyttää maustettuja Jalotofu Paahtopaloja sellaisenaan.

Valmista kastike: Halkaise chilit, poista siemenet *(mikäli haluat tulisen wokin, niin jätä puolet siemenistä). Hienonna chili. Erottele tuoreesta korianterista lehdet myöhempää käyttöä varten ja hienonna varret. Kuori ja raasta inkivääri. Purista sitruunanmehu ja raasta kuori. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun.

Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

Wokki: Hienonna valkosipulin kynnet ja leikkaa punasipuli ohuiksi puoliympyrän muotoisiksi siivuiksi. Pilko sienet ja paprika. Suikaloi porkkana ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy (3 rkl) pannulla kuumaksi ja lisää puna- ja valkosipulit. Sekoita hyvin ja paista noin minuutti. Lisää tofut ja paista käännellen muutama minuutti. Lisää loput kasvikset paistumaan. Paista hetki ja vähennä lämpö puoleen. Lisää pinaatinlehdet ja 1 rkl öljyä. Paista hetki käännellen.

Lisää nuudelit kasvisten joukkoon ja kaada kastike päälle. Lisää lämpöä, sekoita ja anna kiehahtaa nopeasti. Anna hautua hetki jälkilämmöllä. Tarjoile annos kulhosta ja koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme