15 - 20 min

4 annosta

NUUDELIWOK PONZUKASTIKKEELLA JA TOFULLA

Ykkösvalinta raikkaan, mutta helpon aasialaisen ruoan mielitekoon! Rapeita kasviksia, helppoakin helpompaa valmiiksi maustettua tofua, nuudeleita ja ponzua. Toisin sanoen annoksen kruunaa suosittu japanilainen maustekastike, ponzu, joka syntyy yllättävänkin helposti soijakastikkeesta ja sitrushedelmistä. Potkunsa se saa chilistä. Tee vaikutus tällä!

Ruokavinkki

Viinisuositus tähän annokseen on yhdysvaltalainen aromaattinen, puolikuiva Kungfu Girl -riesling, jonka jäännössokeri tasapainottaa ruoan mausteisuutta.

Alkoholiton juomasuositus on raikas kombucha.

Näitä tarvitset

Tofu:

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g Luomu

1rkl

maissijauhoa (valinnainen)

Kastike:

1,5dl

appelsiinimehua

2rkl

sitruunamehua ja 1 tl kuorta raastettuna (luomu)

0,75-1dl

vähäsuolaista soijakastiketta (suolaa 10-12g/100ml)

2rkl

vettä

1rkl

riisiviinietikkaa

1,5

vaahterasiirappia tai valinnaista makeuttajaa

1

punainen chili silputtuna

1rkl

inkivääriä raastettuna

1

tuoreen korianterin varret silputtuna

Wokkikasvikset:

3 + 1rkl

öljyä paistamiseen (rypsi)

3-4

valkosipulinkynttä

1

punasipuli

70-100g

tuoretta pinaattia (vaihtoehtoisesti pak choita)

1

punainen paprika

1

porkkana

100-150g

herkkusieniä

200g

riisinuudeleita

Koristeeksi:

1-2rkl

seesaminsiemeniä

tuoreita korianterin lehtiä

Näin valmistat

  • Valmistele tofu: Avaa tofupaketti ja sekoita kulhossa tasaisesti maissijauho tofupalojen joukkoon. Voit myös käyttää maustettuja Jalotofu Paahtopaloja sellaisenaan.
  • Valmista kastike: Halkaise chilit, poista siemenet *(mikäli haluat tulisen wokin, niin jätä puolet siemenistä). Hienonna chili. Erottele tuoreesta korianterista lehdet myöhempää käyttöä varten ja hienonna varret. Kuori ja raasta inkivääri. Purista sitruunanmehu ja raasta kuori. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun.
  • Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Wokki: Hienonna valkosipulin kynnet ja leikkaa punasipuli ohuiksi puoliympyrän muotoisiksi siivuiksi. Pilko sienet ja paprika. Suikaloi porkkana ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy (3 rkl) pannulla kuumaksi ja lisää puna- ja valkosipulit. Sekoita hyvin ja paista noin minuutti. Lisää tofut ja paista käännellen muutama minuutti. Lisää loput kasvikset paistumaan. Paista hetki ja vähennä lämpö puoleen. Lisää pinaatinlehdet ja 1 rkl öljyä. Paista hetki käännellen.
  • Lisää nuudelit kasvisten joukkoon ja kaada kastike päälle. Lisää lämpöä, sekoita ja anna kiehahtaa nopeasti. Anna hautua hetki jälkilämmöllä. Tarjoile annos kulhosta ja koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu