Pad Thai on klassinen thaimaalainen ruokalaji, jonka valmistat kätevästi paistinpannulla. Kasviksia voit valita ruokaan jääkaapin sisällön tai mieltymysten mukaan. Tarvitset vain valmiiksi marinoitua tofua, nuudeleita, kasviksia ja kastikkeen ainekset.

Ainesosat

Tofu
  • 1 kpl valmiiksi marinoitua tofua 300g (Jalotofu Marinoitu)
  • 3 rkl öljyä paistamiseen
Pad Thai -Kastike
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 kpl limen mehu
  • 3 kpl valkosipulinkynttä raastettuna
  • 4 rkl vaahterasiirappia (tai muuta nestemäistä makeuttajaa)
  • 2 rkl tamarinditahnaa
  • 1 tl chilihiutaleita
Kasvikset
  • 1 pkt herkkusieniä pilkottuna
  • 1 iso porkkana "höylättynä"
  • 1 pss broccoliinia eli varsiparsakaalia pilkottuna (200g)
  • 1 kpl punainen paprika pilkottuna
  • 1 kpl keltainen paprika pilkottuna
  • 3 kpl valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 kpl punainen chili pilkottuna
  • 10 cm pala inkivääriä raastettuna
  • 3 rkl öljyä paistamiseen
Lisäksi
  • 2-3 kpl levyä riisinuudeleita
  • 1 dl kevätsipulia silputtuna
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • limetinlohkoja
  • 1 dl suolapähkinöitä (murskattuna)
  • tuoretta korianteria
  • valmista maapähkinäkastiketta (ei pakollinen)

PAD THAI TOFULLA (V, G) ohje

  • Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan, jätä kuitenkin ne al denteksi eli älä keitä täysin kypsäksi.

    Sekoita kaikki Pad Thai -kastikkeen ainekset keskenään kulhoon. Murskaa leikkuulaudalla kourallinen suolapähkinöitä veitsen avulla ja siirrä pieneen astiaan.

    Valmista tofu: viipaloi tofu, kuivaa palat talouspaperilla ja leikkaa sopiviksi kuutioiksi. Ruskista tofukuutiot pannulla tasaisesti käännellen öljyssä. Nosta erilliseen kulhoon odottamaan.

    Hienonna tai purista valkosipulit pieneksi silpuksi, pilko chili ja raasta inkivääri. Pese ja kuori porkkana. Vuole porkkanasta ohuita lastuja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä, niin ne kypsyvät nopeammin. Pilko kaikki muut kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi.

    Kaada pannulle 3 rkl oliiviöljyä ja lisää valkosipulit ja inkivääri. Paista hetki ja lisää kasvikset ja chili. Vähennä levyn lämpöä ja kääntele kasviksia pannulla hetki ja kaada sekaan puolet Pad Thai -kastikkeesta. Anna hautua muutama minuutti. Lisää pannulle tofut, nuudelit ja loput kastikkeesta. Paista vielä hetki ja koristele kokonaisuus seesaminsiemenillä, suolapähkinöillä ja korianterilla. Tarjoile limetinlohkojen ja esimerkiksi maapähkinäkastikkeen kera.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.