30 min

2-3:lle

PAD THAI TOFULLA (V, G)

Thaimaalaisten ravintoloiden pikaruokien ikisuosikki, pad thai, nyt vegaanisena. Muuta keittiösi thairavintolaksi, jossa koostat annokset nopeasti wokatuilla vihanneksilla, nuudeleilla, rapealla tofulla ja ihanalla suolaisenmakealla kastikkeella - täydellistä!

Ruokavinkki

Pad Thai on klassinen thaimaalainen ruokalaji, jonka valmistat kätevästi paistinpannulla. Kasviksia voit valita ruokaan jääkaapin sisällön tai mieltymysten mukaan. Tarvitset vain valmiiksi marinoitua tofua, nuudeleita, kasviksia ja kastikkeen ainekset.

Näitä tarvitset

Tofu

1kpl

valmiiksi marinoitua tofua 300g (Jalotofu Marinoitu)

3rkl

öljyä paistamiseen

Pad Thai -Kastike

3rkl

soijakastiketta

2kpl

limen mehu

3kpl

valkosipulinkynttä raastettuna

4rkl

vaahterasiirappia (tai muuta nestemäistä makeuttajaa)

2rkl

tamarinditahnaa

1tl

chilihiutaleita

Kasvikset

1pkt

herkkusieniä pilkottuna

1

iso porkkana "höylättynä"

1pss

broccoliinia eli varsiparsakaalia pilkottuna (200g)

1kpl

punainen paprika pilkottuna

1kpl

keltainen paprika pilkottuna

3kpl

valkosipulinkynttä silputtuna

1kpl

punainen chili pilkottuna

10cm

pala inkivääriä raastettuna

3rkl

öljyä paistamiseen

Lisäksi

2-3kpl

levyä riisinuudeleita

1dl

kevätsipulia silputtuna

1rkl

seesaminsiemeniä

limetinlohkoja

1dl

suolapähkinöitä (murskattuna)

tuoretta korianteria

valmista maapähkinäkastiketta (ei pakollinen)

Näin valmistat

  • Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan, jätä kuitenkin ne al denteksi eli älä keitä täysin kypsäksi.
  • Sekoita kaikki Pad Thai -kastikkeen ainekset keskenään kulhoon. Murskaa leikkuulaudalla kourallinen suolapähkinöitä veitsen avulla ja siirrä pieneen astiaan.
  • Valmista tofu: viipaloi tofu, kuivaa palat talouspaperilla ja leikkaa sopiviksi kuutioiksi. Ruskista tofukuutiot pannulla tasaisesti käännellen öljyssä. Nosta erilliseen kulhoon odottamaan.
  • Hienonna tai purista valkosipulit pieneksi silpuksi, pilko chili ja raasta inkivääri. Pese ja kuori porkkana. Vuole porkkanasta ohuita lastuja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä, niin ne kypsyvät nopeammin. Pilko kaikki muut kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi.
  • Kaada pannulle 3 rkl oliiviöljyä ja lisää valkosipulit ja inkivääri. Paista hetki ja lisää kasvikset ja chili. Vähennä levyn lämpöä ja kääntele kasviksia pannulla hetki ja kaada sekaan puolet Pad Thai -kastikkeesta. Anna hautua muutama minuutti. Lisää pannulle tofut, nuudelit ja loput kastikkeesta. Paista vielä hetki ja koristele kokonaisuus seesaminsiemenillä, suolapähkinöillä ja korianterilla. Tarjoile limetinlohkojen ja esimerkiksi maapähkinäkastikkeen kera.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.