15 - 20 min

2

Tofu & Paksoi Stir-Fry

Paksoi on hyvää ihan sellaisenaan, mutta parhaimmillaan kevyesti kypsennettynä, esimerkiksi juuri wokeissa. Tämän reseptin tekijä on Hanna Pilli-Sihvola Hannansoppa -blogista.

Näitä tarvitset

1-2rkl

kookosöljyä

1pkt

Jalotofu Marinoitu (300 g)

250g

herkkusieniä

3-4

baby paksoita

1

valkosipulinkynsi

1rkl

tuoretta inkivääriä raastettuna

1rkl

seesamiöljyä

1rkl

soijakastiketta

1tl

seesaminsiemeniä

kevätsipulia

korianteria

Näin valmistat

Leikkaa tofu ohuiksi viipaleiksi, herkkusienet koosta riippuen puoliksi tai neljään osaan ja paksoi suun mukaisiksi suikaleiksi.

Kuumenna wokkipannussa 1 rkl kookosöljyä ja paista tofuviipaleet muutamassa osassa kauniin paistuneen ruskeiksi molemmin puolin. Siirrä sivuun. Lisää tarvittaessa öljyä ja laita vuorostaan herkkusienet freesaantumaan. Lisää muutaman minuutin kuluttua hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri sekä paksoi. Paista vielä hetki.

Palauta tofut pannulle ja mausta seesamiöljyllä, soijakastikkeella ja seesaminsiemenillä. Tarkista maku. Tarjoile sellaisenaan tai esim. keitetyn riisin kera ja ripottele annosten päälle runsaasti silputtua kevätsipulia ja korianteria.

Arvostelut

    Arvostelu