Tofu & Paksoi Stir-Fry

(1)
20 min 2
Paksoi on hyvää ihan sellaisenaan, mutta parhaimmillaan kevyesti kypsennettynä, esimerkiksi juuri wokeissa. Tämän reseptin tekijä on Hanna Pilli-Sihvola Hannansoppa -blogista.

Ainesosat

1-2 rkl kookosöljyä
1 pkt Jalotofu Marinoitu (300 g)
250 g herkkusieniä
3-4 baby paksoita
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 tl seesaminsiemeniä
kevätsipulia
korianteria

Näin valmistat

Leikkaa tofu ohuiksi viipaleiksi, herkkusienet koosta riippuen puoliksi tai neljään osaan ja paksoi suun mukaisiksi suikaleiksi.

Kuumenna wokkipannussa 1 rkl kookosöljyä ja paista tofuviipaleet muutamassa osassa kauniin paistuneen ruskeiksi molemmin puolin. Siirrä sivuun. Lisää tarvittaessa öljyä ja laita vuorostaan herkkusienet freesaantumaan. Lisää muutaman minuutin kuluttua hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri sekä paksoi. Paista vielä hetki.

Palauta tofut pannulle ja mausta seesamiöljyllä, soijakastikkeella ja seesaminsiemenillä. Tarkista maku. Tarjoile sellaisenaan tai esim. keitetyn riisin kera ja ripottele annosten päälle runsaasti silputtua kevätsipulia ja korianteria.

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme