Ainesosat

Tahmea maustekastike:
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 Punaista chiliä
  • 2 tähtianista
  • 1 kanelitanko
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • ½ (luomu)sitruunan mehu ja kuori
  • 1 dl soijakastiketta (suolapitoisuus 14g/100ml)
  • 2 dl tummaa sokeria (esim. fariini)
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 ruukku korianteria
Lisäksi:
  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270 g)
  • tai
  • 1 pkt Jalotofu Maustettu Paahtopala 250g
  • 1 rkl maissitärkkelystä (leivitykseen)
  • ½- dl öljyä paistamiseen (rypsi)
  • 1 munakoiso
  • 1 rs valmista hummusta
  • 1 ps salaattisekoitusta
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • seesaminsiemeniä
  • riisiä tai kvinoaa (henkilömäärän mukaan)

STICKY TOFU eli TAHMEA JA RAPEA HERKKUBOWL ohje

  • Valmista kastike: Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Pilko ja hienonna chilit. Jätä puolikkaan chilin siemenet. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Erottele tuoreesta korianterista lehdet myöhempää käyttöä varten ja hienonna varret.

    Kuullota pienessä kattilassa seesamiöljyssä valkosipuleita, chiliä ja inkivääriä. Lisää fariinisokeri ja paahda, kunnes sokeri sulaa. Lisää kastikkeen loput ainekset ja anna hiljaa poreilla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Poista tähtianikset ja kanelitanko ennen tarjoilua.

    Valmista paahdetut munakoisot: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Viipaloi munakoiso noin puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Lado uunipellille ja sivele pullasudilla viipaleiden päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista noin 20 minuuttia, kunnes munakoisot ovat saaneet selvästi väriä. Ota pois uunista ja käännä munakoisot. Voitele munakoisot pullasudilla valmistamallasi maustekastikkeella ja laita uuniin 5-10 jälkilämmölle. Koristele valmiit munakoisot seesaminsiemenillä.

    Valmista tofu: Kuutioi tofu ja laita hetkeksi keittiöpyyhkeen sisään ja painon alle. Mikäli käytät valmiita paahtopaloja, niin tämän vaiheen voi ohittaa.

    Leivitä maissitärkkelyksellä kuivatut tofupalat tai paahtopalat. Kaada pannulle rypsiöljyä, niin että pohja peittyy kunnolla ja kuumenna melkein höyryäväksi. Paista tofupaloja koko ajan käännellen, niin että pinnasta tulee tasaisen rapea. Valmiita paahtopaloja tarvitsee paistaa vain muutama minuutti puolet vähemmässä öljyssä. Lisää paistetut tofut talouspaperin päälle.

    Kokoa herkkukulho aloittaen riisistä ja salaattisekoituksesta. Lisää 1-2 rkl hummusta ja 3-4 munakoisosiivua. Lisää tofut ja kaada 2-3 rkl kastiketta tofujen päälle. Koristele korianterinlehdillä.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.