15 - 20 min

2:lle

VEGAANINEN CAESARSALAATTI JA KARAMELLISOITU HÄRKÄPAPUTEMPE

Koukuttava klassikko, ceasarsalaatti, voi helposti olla myös vegaaninen. Instagramista tuttu My Bliss Kitchen loihti meille ceasarreseptin, joka toimii niin "perus" sekasyöjille kuin terveyshifistelijöille tai sporttaajillekin lounaalla. Nappaa tästä myös hyvä salaatti juhliin.

Näitä tarvitset

Karamellisoitu tempe:

1pkt

Jalotempe Härkäpapu Luomu

n. 2rkl

soijakastiketta (Tamari)

n. 2rkl

vaahterasiirappia

kookosöljyä paistamiseen

Muutama rouhaisu

valkosipuli-

Mustapippuri

-chilimaustemyllystä

Caesar kastike:

2dl

liotettuja cashewpähkinöitä

n. ½dl

vegaanista majoneesia

n. ½rkl

vaaleaa Misotahnaa

n. 1rkl

Dijonsinappia

n. ½rkl

oluthiivahiutaleita

n. ½rkl

omenaviinietikkaa

2rkl

sitruunan mehua

1tl

valkosipulijauhetta*

Merisuolahiutaleita maun mukaan

Ripaus valkopippuria (jauhettu)

ripaus mustapippuria myllystä

1-1 ½ dl vettä (lisää tarvittaessa)

romainesalaattia pari ”punttia”

Tarjoiluun lisäksi

valkosipulikrutonkeja, kurkkua ja norilevä (”sipsejä”) murennettuna

Näin valmistat

  • Valmista Caesarkastike laittamalla kaikki ainekset blenderiin. Säätele veden määrää varovasti, niin että saat halutun sileän ja kermaisen koostumuksen. (Vinkki: ennen kastikkeen valmistusta cashewpähkinöitä kannattaa liottaa kunnolla muutama tunti tai vaihtoehtoisesti peittää ne kiehuvalla vedellä kattilassa muutamaksi minuutiksi. Huuhtele sen jälkeen siivilässä ja valuta.) Laita kastike jääkaappiin odottamaan.
  • Leikkaa härkäpaputempe ohuiksi siivuiksi. Laita pannulle kookosöljyä (hieman reilummin kuin normaalisti paistaessa). Laita tempesiivut kuumalle pannulle ja lisää perään tamarikastike ja vaahterasiirappi. Lisää myös mausteet suolaa lukuun ottamatta. Paista tempe siivuja välillä käännelle muutama minuutti (keskilämmöllä), kunnes ne saavat kauniin värin ja pinta on karamellisoitunut. Nosta siivut pois pannulta ja ripottele päälle hieman merisuolahiutaleita.
  • Kuutioi haluamastasi leivästä krutonkeja ja heitä ne tempen jälkeen pannuun. Rouhaise valkosipulimyllystä päälle valkosipulia ja paahda kunnes kruntongit ovat saaneet rapsakan pinnan.
  • Pese pari ”punttia” romainesalaattia. Kuivaa ja revi salaatista sopivia suupaloja kulhoon. Kaada kastike päälle (laita kastiketta oman maun mukaan) ja sekoita kunnolla (käsin). Laita tarjoiluastiaan salaatin lehdet, höylää sekaan kurkkusiivuja. ripottele päälle krutonkit. Lisää tempesiivut. Viimeistele murustelemalla päälle norilevä”sipsejä” (valinnainen).
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu