parhaimmat aasialaiset tofureseptit
24.02.2024
TofuTips-ruokavinkit
Vegeruoka
Tofu

Helpot arkiruoat aasialaisittain onnistuvat nyt joka keittiössä!

Oletko sinäkin yksi aasialaisia kasvisruokareseptejä ahkeraan testaavista? Helpot arkiruoat Aasian keittiöiden tyyliin halutaan nyt tehdä itse, mutta tekniikkavinkkejä tärkeämpää ovat helpot reseptit ja lyhyet raaka-aineslistat. Juuri tähän tarpeeseen kehitimme uudet, nerokkaat Aasia-tofut.

Veimme toteutukseen meille toistuvasti jaettuja ruokaunelmia! Kehitimme kaksi aasialaisittain marinoitua tofutuotetta, jotka tuovat uutta makumaailmaa ja helppoutta arkiruokiin. Koska arkeen on aika tuoda lisää raikkautta ja elämyksellisyyttä, ilman kommervenkkejä. Tavoite on, että kuka tahansa onnistuu luomaan aasialaisen makumaailman ruokapöytään, vaikka tavallisena tiistaina. Nopeasti vartissa tai halutessaan hitaammin. Laadusta tinkimättä.

Saammeko siis esitellä Jalotofu Aasia-tuotteet: Aasia Klassikko ja Aasia Revitty tofu!

Aasian parhaimmat maut tofuun tiivistettynä: Jalotofu Aasia Klassikko

Sitruksisen raikkaasti, juuri sopivasti hapokkaassa ja suolaisenmakeassa marinadissa poikkeuksellisen hyvin läpimaustunut luomutofu tiivistää japanilaisen keittiön parhaat maut itseensä. Eli niiden luontaiseen ympäristöön. Umami on kotonaan.

Japanilaisen soijakastikkeen ja mirinin umaminen yhdistelmä sekä luonnolliset sitruunan, inkiväärin ja valkosipulin aromit ja sopivan kevyt chilin potkaisu tekevät Aasia-tofusta erityisen toimivan. Ilman lisäaineita, tietenkin.

Aasialaisiin arkiruokiin sopiva tofu, joka ei kaipaa kuivaamista ja jonka voi paistaa helposti rapeaksi

Kotikokkia ilahduttava bonus: Jalotofu Aasiaa ei tarvitse kuivata, vaikka tofun kuivaaminen onkin muille Klassikko-sarjan tuotteille suositeltavaa. Kuutioi ja paista rapeaksi nopeasti pannulla, siinä kaikki! Jalotofu Aasian pakkaukseen jää pieni määrä umamista marinadia, joka kannattaa lisätä pannulle tai suoraan annokseen ihan viimeiseksi. Katso tofun paistamisen vaiheet kuvista!

Juuri sellaista elämää helpottavaa nerokkuutta, mitä arkiruoalta haetaan, eikö!

Katso täältä koko resepti tofun paistamiseen!

Valmiiksi revitty ja aasialaisittain marinoitu tofu suoraan pannulle

Klassisen tofumuodon rinnalle vakiintuneet, valmiiksi revityt ja paahdetut Jalotofu Paahtopalat saivat sarjaansa aasialaisittain täyteläiseksi marinoidun tuotteen. Suupalan kokoiset tofupalat on pieteetillä kehitetty vastaus kiireisimpään, mutta hyvästä mausta ja laadusta tinkimättömään arkiruokailuun. 

Raikas aasialainen mausteisuus, suuhun sopiva puruntuma ja supernopea valmistus = voittava kombo arkeen

Revityn aasiatofun umamisen makuprofiilin taustalla vaikuttavat gluteeniton japanilainen soijakastike, sitruuna, chili, korianteri, inkivääri ja valkosipuli – kaikki luomua, tietenkin. Hyvällä purutuntumalla varustettua, täyteläiseksi marinoitunutta makuelämystä voisi kuvailla raikkaan mausteiseksi ja lempeän tuliseksi, sopivalla suolaisuudella ja hapokkuudella viimeisteltynä. 

Parasta Aasia Paahtopaloissa on luonnollisesti se, että valmiiksi revityt tofupalat voi vain tyhjentää pakkauksesta suoraan pannulle, paistella pienen hetken ja lisätä sitten muutoin valmiiseen ruokaan. Nopeus (ja maku) ennen kaikkea.

Milloin kääntyä revityn aasiatofun puoleen? Erityisesti Aasia Paahtopalat kuuluvat tilanteisiin, kun aikaa ruoanlaittoon on vähän mutta mieliteko aasialaiseen arkiruokaan on voimakas.

Kokeile esimerkiksi aasialaisittain maustettua ”kana”keittoa tai Shanghai-nyhtötofutacoja!

Millaisiin ruokiin Jalotofu Aasia -tuotteet sopivat erityisen hyvin? 

Suosittelemme kokeilemaan Jalotofu Aasia -tuotteita esimerkiksi nuudeliruoissa, curry-annoksissa, salaateissa tai kulhoruoissa tai ihan missä vain aasialaisissa arkiresepteissä. Japanilaiset reseptit, intialaiset kasvisruoat, kiinalaiset helpot arkiruoat tai vaikka vietnamilaiset salaatit tai kesärullat ovat loistavia käyttökohteita aasiatofulle.

Molemmat Jalotofu Aasia -tuotteet korvaavat kanan täysin itsevarmasti helppona, terveellisenä ja ilmastoystävällisenä kasviproteiinina. Ne toimivat oikeastaan missä vain reseptissä, jossa haetaan aasialaista makumaailmaa.

Tässä muutamia suosittuja reseptejä – klikkaa kuvaa niin pääset ohjeeseen:

JALOTOFU AASIA KLASSIKKO (soija-mirin)

JALOTOFU PAAHTOPALAT AASIA (revitty tofu)

 Jalotofu Aasia kysymysten ja vastausten muodossa

Tofun historiasta löytyy ensimmäinen selitys sen toimivuuteen aasialaisissa ruoissa:

  • Tofu on luonnollinen valinta aasialaisten ruokien proteiiniksi. Se on vuosituhansien takaa Kiinasta kotoisin oleva arkiruokailun kulmakivi. Tofu on sitä tänäkin päivänä myös muun muassa Japanissa, Vietnamissa ja Koreassa sekä Kaakkois-Aasian maissa. Se on yksinkertainen, mutta monipuolinen raaka-aine, joka imee aasialaisten liemien ja mausteiden maut itseensä loistavasti. 
Kuvaresepti: nopea aasialainen soijaliemi

Se varsinainen radikaalius, ja toinen selitys siihen miksi tofu vaan toimii aasialaisissa ruoissa, on uudet Jalotofu Aasia -tuotteet. Niihin on sisällytetty aasialaisten keittiöiden parhaat maut ja käytön helppous uudella tavalla:

  • Klassinen kiinteä tofu, Jalotofu Aasia, on valmiiksi aasialaiseen makumaailmaan marinoitu. Siinä tiivistyvät erityisesti japanilaisen keittiön parhaat maut: shoyu-soijakastikkeen ja mirinin umaminen yhdistelmä, luomumausteet ja kevyt chilin potkaisu.
  • Edes tofun pinnan kuivaaminen ei Aasia-tofussa ole tarpeellista. Suupaloiksi kuutiointi ja nopea rapeaksi paistaminen riittää. Lopuksi pannulle tai annokseen lisätään pakkaukseen jäävä minimarinadi. Lopputulos on rapea ja raikkaasti aasialaisittain läpimaustunut tofu nuudeliruokiin, wokkiin, curryyn, salaatteihin tai kulhoruokiin. 
  • Nakkaa revityt tofupalat paistinpannun kautta pikaisesti lämmitettynä mihin vain aasiahenkisiin ruokiin makua, proteiinia ja purutuntumaa tuomaan. 
  • Valmiiksi suupaloiksi revitty ja aasialaisittain marinoitu Jalotofu Paahtopala Aasia tekee aasialaisten ruokien kokkailusta melkeinpä luvattoman helppoa. Käyttövalmiit tofupalat sopivat kiireisimpään, mutta hyvästä mausta ja laadusta tinkimättömään arkiruokailuun. 

Itse tehdyt, oikeasti hyvältä maistuvat aasialaiset klassikkoruoat voi nyt laskea omien suosikkireseptien kategoriaan “helpot arkiruoat”. Silloinkin, kun aikaa on vain muutama minuutti. Mutta myös silloin, kun haluaa esitellä taitojaan vähän pidemmän kaavan mukaan. 

Uudet Aasia-tofut toimivat tilanteessa kuin tilanteessa tarjoten nopeasti valmistuvan proteiinin, jossa on olennaiset maut jo omasta takaa. 

Kysymyksiä Aasia-tofuista tai niiden käytöstä arkiresepteissä? Tässä vastauksia muutamiin tyypillisimpiin kysymyksiin. 

Miltä aasiatofut maistuvat?

Molemmat Jalotofu Aasia -tofut on huolellisesti aasialaisilla mauilla marinoitu, mutta hieman eri tavoin. Niiden makua voisi luonnehtia raikkaaksi, sopivan suolaiseksi ja makeaksi ja hivenen hapokkaaksi. Maut viimeistelee sarja luonnollisia mausteita.

Klassikko Aasian kantava makuteema on umami, joka muodostuu laadukkaan japanilaisen soijakastikkeen ja mirinin yhdistelmästä. Sitä täydentävät luonnolliset sitruunan, inkiväärin ja valkosipulin aromit ja kokonaisuuden viimeistelee pieni chilin potkaisu.

Revitty Aasia-tofu (Paahtopala) on olemukseltaan rapean paahteinen ja maultaan hieman Klassikkoa yrttisempi. Sen marinadin reseptissä on pohjana gluteeniton japanilainen soijakastike ja mausteina sitruuna, chili, korianteri, inkivääri ja valkosipuli. 

Miksi tofu kannattaa yleensä kuivata ennen käyttöä? 

Kuivaaminen varmistaa sen, että tofusta saa paistaessa helposti ja nopeasti rapeaa. Lisäksi liemet ja marinadit imeytyvät paremmin kuivempaan tofuun. Tämä yksinkertaisesti varmistaa sen, että tofusta tulee hyvää ja arkisissa ruoissa kaikille maistuvaa. Jalotofu Aasia -tofua ei tosin tarvitse kuivattaa. 

Miten valmistaa Aasia-tofut nopeasti?

Klassikko Aasia-tofu on kiinteä tofukuutio, jonka voit vain kuutioida sopiviksi paloiksi (kuivaamista ei tarvita) ja paistaa nopeasti öljyssä paistinpannulla rapeaksi. Aivan lopuksi pannulle tai suoraan annokseen lisätään pakkaukseen jäävä pieni määrä marinadia.

Revitty Aasia-tofu (Paahtopala) on täysin käyttövalmis, valmiiksi suupaloiksi revitty, aasialaisittain marinoitu ja paahdettu tofu. Valmista se nopeasti tyhjentämällä sopiva määrä tofupaloja pakkauksesta suoraan pannulle, paista öljyssä rapeaksi muutaman minuutin ajan ja lisää annokseen. Voit myös lisätä paahtopaloja suoraan annokseen!

Sopivia kasvisruokaresepti-ideoita löydät täältä.

Millaisiin arkiruokiin Jalotofu Aasia-tuotteet sopivat?

Suosittelemme molempia aasiatofuja mihin tahansa aasialaisiin ruokiin. Sivustollamme suosittuja kasvisruokareseptejä ovat  esimerkiksi erilaiset wokit, curryt, aasialaiset salaatit tai kulhoruoat (bowlit). Jos etsit erityisen helppoja arkiruokia, valitse jokin resepti, jonka valmistusaika on noin 10-15 minuuttia.

Voiko Jalotofu Aasiaa syödä sellaisenaan ilman kypsentämistä?

Voi! Etenkin Klassikko aasiatofu on niin hyvin läpikotaisin maustunut, että moni pitää sellaisenaan! Tofua ei tarvitse kypsentää, mikäli sitä haluaa syödä sellaisenaan mahdollisimman helposti ja nopeasti.

Voiko Aasia-tofua grillata helposti?

Todellakin! Meidän mielestämme kesän helppoihin grilliruokiin kuuluvat ehdottomasti aasialaiset arkiklassikot, kuten erilaiset vartaat ja salaatit. Niihin grillattu tofu sopii loistavasti. Inspiraatiota löydät täältä.

Paljonko Aasia-tofuissa on proteiinia?

Jalotofu Klassikko Aasia sisältää 16,9 g proteiinia per 100 g. 

Jalotofu Paahtopalat Aasia sisältää 19,8 g proteiinia per 100 g.

Tofun pääraaka-aine, soijapapu, on tutkitusti erinomainen proteiininlähde ja sen sisältämä proteiini imeytyy myös hyvin. Lisäksi soija sisältää kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot.