30 min
4 annosta
KALATON ”KALA”KEITTO JA PORKKALAA
kalatonkeitto
✅ RESEPTITOIVE
🥢 AASIA
MerellinenResepti
Ruokavinkki
Kalaton kalakeitto on helppo ja ”tuttu” ruoka, jolla lisätä kasvisruokaa arjen ruokailuun. Se maistuu todella merelliseltä. Tässä reseptissä vegaaninen kalakeitto valmistuu erityisen syvän ja umamisen makuiseksi Jalotofu Aasialla, mutta perinteisesti siihen voi käyttää myös savukalaa muistuttavaa Jalotofu Kylmäsavua.
Klassinen, savun makuun pohjaava kalaton keitto on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, jos se ei jo kuulu omiin arkiruokiin.
Kalavale Savu & Suola Porkkana on savustettu, kotimainen porkkanavalmiste eli porkkala, jota voi käyttää kylmäsavulohen tavoin salaateissa, leivän päällä ja vaikka kalattomassa keitossa.
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Aasia 300g
1l
vettä
1 1/2
kasvisliemikuutiota
5-8kpl
maustepippuria
1
sipuli tai 3-4 kevätsipulia
2kpl
valkosipulinkynttä
1
nippu tilliä
1prk
Kalavale Savu & Suola Porkkana 195g
tai
200g valmista porkkalaa
10-12kpl
uusia perunoita
2 x 2,5dl
kaurakermaa
2-3rkl
öljyä paistamiseen
suolaa
Lisäksi:
Kalavale Savu & Suola Porkkana säilykkeen öljy
1
nippu tilliä
½
sitruunan kuori ja mehu
½dl
öljyä (esim. rypsi- tai oliiviöljyä)
tummaa leipää ja voita
Näin valmistat
Keitto:
- Kuumenna kattilassa 2-3 rkl öljyä, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista hetki.
- Lisää puolitetut uudet perunat, vesi, kasvisliemikuutiot ja maustepippurit. Kiehauta ja jätä kiehumaan pienellä lämmöllä.
Valmista tofu:
- Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi.
- Kuutioi tofu ja laita pannulle. Paista kuivalla kuumalla pannulla 2-3 minuuttia, välillä käännellen.
- Vähennä lämpö puoleen ja lisää öljy. Paista 2-3 minuuttia, välillä käännellen.
- Ota lämpö pois ja lisää marinadi. Marinadi kiehahtaa nopeasti kuumalla pannulla ja ”loppumaustaa” tofun.
Valmista tilliöljy:
- Avaa savustettu porkkala -purkki ja kaada öljy talteen.
- Kiehauta kattilassa reilusti vettä ja keitä tillinippua noin minuutin ajan. Siirrä tilli jääkylmään veteen, jonka jälkeen laita tilli talouspaperin väliin ja painele kuivaksi. Raasta sitruuna ja purista mehu.
- Lisää tilli, öljyt, sitruunat tehosekoittimeen ja soseuta, kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin.
Keitto:
- Hienonna keittoon menevä tilli.
- Lisää keittoon kaurakerma, puolet hienonnetusta tillistä, tofukuutiot ja Kalavale porkkanasäilyke tai itse tehty porkkala, kiehauta.
Tarjoile kalaton keitto tilliöljyn, hienonnetun tillin, tumman leivän ja voin kera.