30 min

4:lle

PHO-KEITTO RAPEALLA TOFULLA

Pho-keitto on vietnamilainen kansallisruoka, jossa yhdistyy riisinuudelit, tuoreet kasvikset, tofu sekä ihanan mausteinen liemi. Keitto valmistuu noin puolessa tunnissa ja nautitaan höyryävänä kulhosta.

Näitä tarvitset

Tofu ja muut täytteet:

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu (300 g)

öljyä paistamiseen

1-2rkl

maissitärkkelystä

1nippu

pak choita ja/tai pussi sokeriherneitä

riisinuudeleita henkilömäärän mukaan

Liemi:

1,5l

vähäsuolaista kasvislientä (tai 1,5 vettä ja 2 kasvisliemikuutiota)

1

iso sipuli

n. 7cm

pala inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna

2rkl

seesamiöljyä

5

tähtianista

4

kokonaista mausteneilikkaa

2

kanelitankoa tai 1 tl jauhettua kanelia

hyppysellinen kardemummaa ja halutessasi muutama korianterin siemen

½rkl

sokeria

2tl

soijakastiketta

1,5tl

riisiviinietikkaa

Lisäksi:

tuoretta chiliä koristeeksi

tuoretta korianteria tai thaibasilikaa koristeeksi

HoiSin-kastiketta (valinnainen)

limemehua

kevätsipulia silputtuna

Näin valmistat

  • Esivalmistele tofu: Poista tofu paketista ja valuta neste pois. Kääri valutettu tofu talouspaperiin ja aseta painon alle kuivumaan, siksi aikaa kun valmistelet muut raaka-aineet.
  • Hauduta liemi: Aloita paahtamalla kuivamausteet (paitsi sokeri) nopeasti kattilassa, lisää sen jälkeen kasvisliemi sekä seesamöljy ja kiehauta. Lisää liemeen kuorittu ja halkaistu sipuli sekä kuorittu ja paloiteltu inkivääri, peitä kattila kannella ja anna kiehua pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia. Tämän jälkeen siivilöi liemestä mausteet pois ja kaada takaisin kattilaan, lisää tämän jälkeen riisiviinietikka, sokeri ja soijakastike. Jätä kannen alle hautumaan.
  • Valmista tofu: Poista paperi ja leikkaa tofu kuutioiksi. Pyöritä kuutiot kauttaaltaan maissitärkkelyksessä ja paista keskilämmöllä öljyssä niin, että pinta saa kauniin kullanruskean värin. Nosta sivuun.
  • Kypsennä kasvikset: Paista pestyt ja pilkotut vihannekset pannulla paistoöljyn (esim seesami-, rypsi-, kookos- tai oliiviöljy) kera niin, että niihin jää purutuntumaa. Lisää tofut joukkoon jälkilämmölle. Keitä nuudelit erillisessä kattilassa pakkausohjeen mukaan.
  • Kokoa annos: aloita riisinuudeleilla ja kaada höyryävä liemi niiden päälle. Lisää paistetut kasvikset ja tofut. Mausta chilillä, kevätsipulilla ja limemehulla. Koristele korianterilla. Voit myös halutessasi lisämaustaa annoksen HoiSin-kastikkeella!
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu