Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu
  • 3 rkl luomu oliiviöljyä paistamiseen
  • 2-3 kpl salottisipulia hienona silppuna
  • 2 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 1 dl kasvislientä
  • 2 dl kaurakermaa (esim. Kaslink Aito Kauraruokaa)
  • 3 ps (à 200g) pakasteherneitä tai tuoreita herneitä
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Kirkkaan vihreä tofu-tuorehernekeitto! ohje

  • Laskiaisen kunniaksi valmistimme raikkaan tuorehernekeiton. Pirteän värin lisäksi tämä proteiinirikas keitto peittoaa perinteisen hernekeiton mennen tullen myös helppoudessa ja nopeudessa. Silkkisen pehmeät keitot sopivat hyvin talviseen keliin lämmittämään kehoa ja mieltä!

  • Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota ne kattilassa pienessä öljytilkassa muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon sulatetut herneet, kasvisliemi ja puolet kaurakermasta. Kiehauta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon silputtu basilika, loput kermasta soseuta keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää vielä kivennäisvesi ja sekoita keitto tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku, kuumenna uudelleen.

  • Kuutio Jalotofu Kylmäsavu pieniksi kuutioiksi. Paista tämän jälkeen kuutiot öljyssä kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Ripottele savutofukuutiot valmiin tuorehernekeiton päälle. Nauti punaisin poskin!

  • Vinkki: Jalotofulla voit kätevästi korvata esimerkiksi osan tai kokonaan lihan perinteisissä keitoissa ja padoissa. Näin saat ruoasta kevyemmän, mutta samalla yhtä proteiinipitoisen (18% proteiinia / 100g).

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.