30 min

4

KIRKKAAN VIHREÄ TOFU-TUOREHERNEKEITTO

Laskiaisen kunniaksi kehitimme teille raikkaan tuorehernekeitto-reseptin tofulla. Pirteän värin lisäksi tämä proteiinirikas keitto peittoaa perinteisen hernekeiton mennen tullen myös maullaan ja ruokaisuudellaan!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu tai Marinoitu

3rkl

luomu oliiviöljyä paistamiseen

2-3kpl

salottisipulia hienona silppuna

2dl

tuoretta basilikaa hienonnettuna

1dl

kivennäisvettä

1dl

kasvislientä

2dl

kaurakermaa (esim. Kaslink Aito Kauraruokaa)

3ps (à 200g)

pakasteherneitä tai tuoreita herneitä

Suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Näin valmistat

  • Laskiaisen kunniaksi valmistimme raikkaan tuorehernekeiton. Pirteän värin lisäksi tämä proteiinirikas keitto peittoaa perinteisen hernekeiton mennen tullen myös helppoudessa ja nopeudessa. Silkkisen pehmeät keitot sopivat hyvin talviseen keliin lämmittämään kehoa ja mieltä!
  • Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota ne kattilassa pienessä öljytilkassa muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon sulatetut herneet, kasvisliemi ja puolet kaurakermasta. Kiehauta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon silputtu basilika, loput kermasta soseuta keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää vielä kivennäisvesi ja sekoita keitto tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku, kuumenna uudelleen.
  • Kuutio Jalotofu Kylmäsavu pieniksi kuutioiksi. Paista tämän jälkeen kuutiot öljyssä kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Ripottele savutofukuutiot valmiin tuorehernekeiton päälle. Nauti punaisin poskin!
  • Vinkki: Jalotofulla voit kätevästi korvata esimerkiksi osan tai kokonaan lihan perinteisissä keitoissa ja padoissa. Näin saat ruoasta kevyemmän, mutta samalla yhtä proteiinipitoisen (18% proteiinia / 100g).

Arvostelut

    Arvostelu