30 min

4 annosta

SAVUTOFUKEITTO

Tämä tofukeitto on kirkas versio sivustomme suositusta kalattomasta keitosta. Ruokaisa keitto on helppo valmistaa ja siinä maistuu suosikkikasvikset ja savutofu.

kalatonkeitto

tofukeitto

Kalaton resepti

Ruokavinkki

Kokeile myös suosittua kermaista kalattoman keiton reseptiä!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu 300g

1rkl

öljyä paistamiseen (rypsi tai oliivi)

1l

vettä

1,5kpl

kasvisliemikuutio

2kpl

laakerinlehteä

4kpl

maustepippuria

2kpl

porkkanaa

4-5kpl

perunaa (500g)

1kpl

pieni fenkoli (150g)

2tl

luomusitruunan kuorta

½ ruukku

tilliä

½ tl

suolaa

Lisäksi:

Leipää

Näin valmistat

  • Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutio, laakerinlehdet ja pippurit.
  • Pese ja pilko perunat ja porkkanat pieneksi. Kuori tarvittaessa. Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohueksi siivuiksi. Lisää kaikki kattilaan ja keitä kypsäksi.
  • Kasvisten kiehuessa avaa tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Kuutioi tofu.
  • Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot ruskistumaan. Paista 3-5 min välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman väriä pintaansa ja kuutiot kuivuvat (kosteus katoaa).
  • Vähennä lämpötila puoleen ja lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes ne ovat tarpeeksi rapeita.
  • Raasta sitruuna ja hienonna tilli. Lisää ne tofujen kanssa keittoon. Mausta suolalla. Tarjoile keitto tumman leivän kanssa.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.