Ainesosat

Rapea ja valmiiksi maustettu tofu
  • 1 pkt Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • suolaa ja mustapippuria
Paahdettu kurpitsakeitto
  • 1 kpl Hokkaidon kurpitsa tai myskikurpitsa
  • 2-3 kpl pientä sipulia (salotti)
  • 1 kpl porkkana
  • 4 kpl keskikokoista perunaa
  • 1 kpl pieni kokonainen valkosipuli (n. 5-6 kynttä)
  • n. 10 cm pala inkivääriä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 l vettä
  • 1 kpl kasvisliemikuutio
  • 1 tlk kookoskermaa (400 ml)
  • 1 rkl nestemäistä makeuttajaa (esim. vaahterasiirappi)
  • 0,5 rkl omenaviinietikkaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl kurkumaa
  • ¼ tl savupaprikaa
  • ¼ tl jauhettua korianteria (valinnainen)
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
Lisäksi:
  • 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • tuoretta timjamia tai persiljaa

KAUDEN SUOSIKKI: HOKKAIDOKURPITSAKEITTO ohje

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat ja porkkana. Pilko kuutioiksi ja keitä kypsäksi.

    Puolita kurpitsa, kaavi siemenet ja rihmat pois. Pilko kurpitsa isoihin paloihin. Lado palat uunipellille kuoripuoli alaspäin. Kuori ja halkaise salottisipulit, puolita kokonainen valkosipuli ja lisää kaikki uunipellille. Öljyä kevyesti kaikki kasvikset. Laita uuniin paahtumaan noin 35-40 min tai kunnes kasvikset ovat kunnolla paahtuneita. Ei haittaa, jos kasvikset hieman ruskistuvat, saat vain täyteläisemmän, paahteisen maun keittoon.

    Valuta keitetyt perunat ja porkkanat. Siirrä erilliseen kulhoon. Kuori ja raasta inkivääri.

    Ota paahtuneet kasvikset uunista, kaavi kurpitsan liha pois kuorista. Laita kattilan pohjalle 1 rkl öljyä, inkivääri, valkosipulit (ilman kuoria), salottisipulit ja mausteet (kurkuma, juustokumina, savupaprika ja korianteri). Kuullota hetki ja lisää kurpitsat, perunat ja porkkanat. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää vesi. Keitä 5 min ja lisää kookoskerma (säästä 1 rkl koristelua varten), ja mausta suolalla, mustapippurilla, siirapilla ja omenaviinietikalla.

    Soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä, jos haluat säätää keiton paksuutta. Keitä hiljalleen 10-15 minuuttia. Tarkista maku, lisämausta oman maun mukaan.

    Kuumenna öljy paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.