1 h 15 min

4-5 annosta

KAUDEN SUOSIKKI: HOKKAIDOKURPITSAKEITTO

Syksyn satokauden parhaimmistoa on oranssi hokkaidokurpitsa. Siitä valmistuukin yksi suosikkiruoka: ihana, samettisen pehmeä sosekeitto. Eikä siinä kaikki, nopeasti pannulla rapeaksi paahdetut, valmiiksi Jalotofu Paahtopalat täydentävät sen helposti purutuntumalla ja luonnollisella proteiinilla.

Satokausikalenteri

resepti

Näitä tarvitset

Rapea ja valmiiksi maustettu tofu

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g

1rkl

öljyä paistamiseen

suolaa ja mustapippuria

Paahdettu kurpitsakeitto

1kpl

Hokkaidon kurpitsa tai myskikurpitsa

2-3kpl

pientä sipulia (salotti)

1kpl

porkkana

4kpl

keskikokoista perunaa

1kpl

pieni kokonainen valkosipuli (n. 5-6 kynttä)

n. 10 cm

pala inkivääriä

2rkl

oliiviöljyä

0,5l

vettä

1kpl

kasvisliemikuutio

1tlk

kookoskermaa (400 ml)

1rkl

nestemäistä makeuttajaa (esim. vaahterasiirappi)

0,5rkl

omenaviinietikkaa

½tl

juustokuminaa

½tl

kurkumaa

¼tl

savupaprikaa

¼tl

jauhettua korianteria (valinnainen)

1tl

mustapippuria

1tl

suolaa

Lisäksi:

2rkl

paahdettuja kurpitsansiemeniä

tuoretta timjamia tai persiljaa

Näin valmistat

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat ja porkkana. Pilko kuutioiksi ja keitä kypsäksi.
  • Puolita kurpitsa, kaavi siemenet ja rihmat pois. Pilko kurpitsa isoihin paloihin. Lado palat uunipellille kuoripuoli alaspäin. Kuori ja halkaise salottisipulit, puolita kokonainen valkosipuli ja lisää kaikki uunipellille. Öljyä kevyesti kaikki kasvikset. Laita uuniin paahtumaan noin 35-40 min tai kunnes kasvikset ovat kunnolla paahtuneita. Ei haittaa, jos kasvikset hieman ruskistuvat, saat vain täyteläisemmän, paahteisen maun keittoon.
  • Valuta keitetyt perunat ja porkkanat. Siirrä erilliseen kulhoon. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Ota paahtuneet kasvikset uunista, kaavi kurpitsan liha pois kuorista. Laita kattilan pohjalle 1 rkl öljyä, inkivääri, valkosipulit (ilman kuoria), salottisipulit ja mausteet (kurkuma, juustokumina, savupaprika ja korianteri). Kuullota hetki ja lisää kurpitsat, perunat ja porkkanat. Murustele joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää vesi. Keitä 5 min ja lisää kookoskerma (säästä 1 rkl koristelua varten), ja mausta suolalla, mustapippurilla, siirapilla ja omenaviinietikalla. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä, jos haluat säätää keiton paksuutta. Keitä hiljalleen 10-15 minuuttia. Tarkista maku, lisämausta oman maun mukaan.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Arvostelut

    Arvostelu