PIKAINEN, KERMAINEN, VEGAANINEN KASVISPASTA

(8)
20 min 2-4:lle
Jos nopea, kermainen ja vegaaninen pasta kuulostaa hyvältä, tässä se sitten on. Proteiiniksi tofua tai tempeä ja kesäkurpitsa näyttelee pääosaa tuoreissa kasviksissa. Ohuina, höylättyinä siivuina se toimii tässä täydellisesti. Täyteläinen, arkinen kasvisruoka, joka varmasti pääsee jatkoon!
Katso video

Ainesosat

1 pkt Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
1 pkt Jalotempe Herne (125g) Luomu
oliiviöljyä paistamiseen
soijakastiketta maun mukaan (tamari)
mustapippuria myllystä
Intiaani- tai kookossokeria
Cashew cream:
n. 2-2,5 dl cashewpähkinöitä (keittämiseen kasvisliemikuutio + vettä)
2 rkl oluthiivahiutaleita
2 tl sipulijauhetta
½-1 tl valkosipulijauhetta / valkosipulimyllystä maun mukaan
suolaa
mustapippuria
n. 1,5 dl kasvipohjaista maitoa (esim kaura)
Lisuke:
1 kpl kesäkurpitsa
oliiviöljyä paistamiseen
Pastaa/spagettia (noin 200g) (Kuvassa gluteeniton maissipohjainen spagetti)

Näin valmistat

Laita kattilassa (reilusti) vettä kiehumaan ja lisää kasvisliemikuutio sekä cashewpähkinät. Keitä cashewpähkinöitä kasvisliemessä noin 20-30 min. Kun pähkinät ovat valmiita, kaada keitinvesi pois ja laita pähkinät sekä muut cashew-kermakastikkeen ainekset blenderiin. Lisää ensin kasvipohjaista maitoa 1 dl ja sen jälkeen tarpeen mukaan, kunnes lopputulos on sileä ja kermainen (rakenne saa olla kuitenkin paksuhko).

Höylää (juustohöylällä) kesäkurpitsasta ohuita siivuja ja paista niitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Kesäkurpitsasiivut saavat jäädä hieman napakoiksi. Mausta merisuolahiutaleilla.

Valmista haluamasi pasta/spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa pressattu/kuivattu Jalotofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Valuta öljyä pannulle kuumenemaan.

Laita tofu pannulle paistumaan. Lisää pannulle tamarikastiketta, valkosipulia myllystä, muutama rouhaisu mustapippuria ja ripaus intiaani- tai kookossokeria (tofun molemmille puolille). Paista tofusiivuja pannulla pari kertaa käännellen, kunnes pinta on kauniinvärinen ja aavistuksen karamellisoitunut.

Leikkaa Jalotempe (herne) ja paista pannulla oliiviöljyssä. Kun pinta on saanut väriä, lisää pannulle tamarikastiketta ja mausteita. Ripottele molemmin puolin ripaus intiaani- tai kookossokeria. Pudota lämpö, kääntele Jalotempeviipaleita pari kertaa ja jätä pannulle hetkeksi marinoitumaan.

Sekoita Cashewkermakastike pastan/spagetin sekaan. Annostele lautasille pastaa ja kesäkurpitsasiivuja sekä kruunaa annos Jalotofulla tai Jalotempellä. (Voit viimeistellä annoksen esimerkiksi lehtipersiljalla.)

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme