2-4:lle

PIKAINEN, KERMAINEN, VEGAANINEN KASVISPASTA

Jos nopea, kermainen ja vegaaninen pasta kuulostaa hyvältä, tässä se sitten on. Proteiiniksi tofua tai tempeä ja kesäkurpitsa näyttelee pääosaa tuoreissa kasviksissa. Ohuina, höylättyinä siivuina se toimii tässä täydellisesti. Täyteläinen, arkinen kasvisruoka, joka varmasti pääsee jatkoon!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu

1pkt

Jalotempe Herne (125g) Luomu

oliiviöljyä paistamiseen

soijakastiketta maun mukaan

mustapippuria myllystä

Intiaani- tai kookossokeria

Cashew cream:

n. 2-2,5dl

cashewpähkinöitä (keittämiseen kasvisliemikuutio + vettä)

2rkl

oluthiivahiutaleita

2tl

sipulijauhetta

½-1tl

valkosipulijauhetta / valkosipulimyllystä maun mukaan

suolaa

mustapippuria

n. 1,5dl

kasvipohjaista maitoa (esim kaura)

Lisuke:

1kpl

kesäkurpitsa

oliiviöljyä paistamiseen

Pastaa/spagettia (noin 200g)

Näin valmistat

  • Laita kattilassa (reilusti) vettä kiehumaan ja lisää kasvisliemikuutio sekä cashewpähkinät. Keitä cashewpähkinöitä kasvisliemessä noin 20-30 min. Kun pähkinät ovat valmiita, kaada keitinvesi pois ja laita pähkinät sekä muut cashew-kermakastikkeen ainekset blenderiin. Lisää ensin kasvipohjaista maitoa 1 dl ja sen jälkeen tarpeen mukaan, kunnes lopputulos on sileä ja kermainen (rakenne saa olla kuitenkin paksuhko).
  • Höylää (juustohöylällä) kesäkurpitsasta ohuita siivuja ja paista niitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Kesäkurpitsasiivut saavat jäädä hieman napakoiksi. Mausta merisuolahiutaleilla.
  • Valmista haluamasi pasta/spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Leikkaa pressattu/kuivattu Jalotofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Valuta öljyä pannulle kuumenemaan.
  • Laita tofu pannulle paistumaan. Lisää pannulle tamarikastiketta, valkosipulia myllystä, muutama rouhaisu mustapippuria ja ripaus intiaani- tai kookossokeria (tofun molemmille puolille). Paista tofusiivuja pannulla pari kertaa käännellen, kunnes pinta on kauniinvärinen ja aavistuksen karamellisoitunut.
  • Leikkaa Jalotempe (herne) ja paista pannulla oliiviöljyssä. Kun pinta on saanut väriä, lisää pannulle tamarikastiketta ja mausteita. Ripottele molemmin puolin ripaus intiaani- tai kookossokeria. Pudota lämpö, kääntele Jalotempeviipaleita pari kertaa ja jätä pannulle hetkeksi marinoitumaan.
  • Sekoita Cashewkermakastike pastan/spagetin sekaan. Annostele lautasille pastaa ja kesäkurpitsasiivuja sekä kruunaa annos Jalotofulla tai Jalotempellä. (Voit viimeistellä annoksen esimerkiksi lehtipersiljalla.)
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.