Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotofu Marinoitu (300g) Luomu
  • 1 pkt Jalotempe Herne (125g) Luomu
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • soijakastiketta maun mukaan (tamari)
  • mustapippuria myllystä
  • Intiaani- tai kookossokeria
Cashew cream:
  • n. 2-2,5 dl cashewpähkinöitä (keittämiseen kasvisliemikuutio + vettä)
  • 2 rkl oluthiivahiutaleita
  • 2 tl sipulijauhetta
  • ½-1 tl valkosipulijauhetta / valkosipulimyllystä maun mukaan
  • suolaa
  • mustapippuria
  • n. 1,5 dl kasvipohjaista maitoa (esim kaura)
Lisuke:
  • 1 kpl kesäkurpitsa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • Pastaa/spagettia (noin 200g) (Kuvassa gluteeniton maissipohjainen spagetti)

TEE NÄIN:

  • Laita kattilassa (reilusti) vettä kiehumaan ja lisää kasvisliemikuutio sekä cashewpähkinät. Keitä cashewpähkinöitä kasvisliemessä noin 20-30 min. Kun pähkinät ovat valmiita, kaada keitinvesi pois ja laita pähkinät sekä muut cashew-kermakastikkeen ainekset blenderiin. Lisää ensin kasvipohjaista maitoa 1 dl ja sen jälkeen tarpeen mukaan, kunnes lopputulos on sileä ja kermainen (rakenne saa olla kuitenkin paksuhko).

    Höylää (juustohöylällä) kesäkurpitsasta ohuita siivuja ja paista niitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Kesäkurpitsasiivut saavat jäädä hieman napakoiksi. Mausta merisuolahiutaleilla.

    Valmista haluamasi pasta/spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

TOFU:

  • Leikkaa pressattu/kuivattu Jalotofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Valuta öljyä pannulle kuumenemaan.

    Laita tofu pannulle paistumaan. Lisää pannulle tamarikastiketta, valkosipulia myllystä, muutama rouhaisu mustapippuria ja ripaus intiaani- tai kookossokeria (tofun molemmille puolille). Paista tofusiivuja pannulla pari kertaa käännellen, kunnes pinta on kauniinvärinen ja aavistuksen karamellisoitunut.

TEMPE:

  • Leikkaa Jalotempe (herne) ja paista pannulla oliiviöljyssä. Kun pinta on saanut väriä, lisää pannulle tamarikastiketta ja mausteita. Ripottele molemmin puolin ripaus intiaani- tai kookossokeria. Pudota lämpö, kääntele Jalotempeviipaleita pari kertaa ja jätä pannulle hetkeksi marinoitumaan.

TARJOILU:

  • Sekoita Cashewkermakastike pastan/spagetin sekaan. Annostele lautasille pastaa ja kesäkurpitsasiivuja sekä kruunaa annos Jalotofulla tai Jalotempellä. (Voit viimeistellä annoksen esimerkiksi lehtipersiljalla.)

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Required fields are marked *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.