Reseptistä saa myös helposti gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta pastaa. Hasselpähkinöiden sijaan voi käyttää kurpitsansiemeniä (esim pähkinäallergisena tai muuten vaan).

Ainesosat

Kurpitsapyre:
  • 1 kokonainen myskikurpitsa (n. 800g)
  • 1 kasvisliemikuutio keitinveteen
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sitruunanmehua (n. ½ sitruuna)
  • 1 tl chilipyrettä (tai puolikas punainen chilipalko/ripaus chilijauhetta)
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/3 tl muskottipähkinää
  • 150 g kaura-/soija fraichea
  • (½ dl ravintohiivahiutaleita tai raastettua vegaanista parmesania)
Muut ainekset
  • n. 350 g pastaa
  • 1 pkt paketti Jalotofu Paahtopala Maustettu (250g – halutessasi voit käyttää kaksikin pakettia)
  • n. ½ dl hasselpähkinöitä
  • tuoretta salviaa

Kurpitsa-salviapasta (V) & entistä helpompi tapa kokata tofua ohje

  • Kuori ja paloittele kurpitsa n. 2cm kuutioiksi. Lisää keitinveteen kasvisliemikuutio. Keitä kypsäksi, n. 15 minuuttia.

    Rouhi hasselpähkinöitä hieman pienemmiksi, puoliksi/neljään osaan. Paahda niitä kuivalla, kuumalla pannulla ja siirrä sivuun pannulta.

    Keitä pasta al denteksi, n. 2 minuuttia alle pakkauksen ohjeen.

    Kypsennä tofu. Kaada tofu paketista kuumalle, kuivalle pannulle. Irrottele tofua lastalla palasiksi. Pyörittele palasia pari minuuttia kuumalla pannulla ja lisää lopuksi n. 1 rkl rypsiöljyä. Jatka paistamista, kunnes tofu on ruskistunut ulkopuolelta.

    Kaada kurpitsoista lähes kaikki vesi pois, jätä pohjalle n. ½ dl. Kuori valkosipulinkynnet ja pilko noin neljään osaan. Lisää kaikki kurpitsapyreen ainekset kattilaan kurpitsojen joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada pastat joukkoon ja anna levyn olla miedolla lämmöllä. Sekoittele hetki niin, että kastike sekoittuu pastalle tasaisesti.

    Lisää joukkoon tofut ja hasselpähkinät. Lisää annosten päälle vielä runsaahkosti tuoretta salviaa.

    Vinkki: Lisämakua saat, kun kypsennät kurpitsan uunissa. Paahtamista varten lämmitä uuni 225 asteiseksi. Kuori ja paloittele kurpitsa palasiksi tai halkaise kurpitsa pitkittäissuunnassa halki ja laita leikkuupinnat ylöspäin. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Paahda uunissa n. 30-45 minuuttia. Irrota kurpitsan malto kuoristaan. Jatka muuten kurpitsan soseuttamista samalla tavalla.

  • Arvostele resepti

    Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.