KALATON KEITTO SAVUTOFULLA
Kalakeitto. Tai siis kalaton keitto, valmistuu yhtä helposti ja maistuvasti kasvipohjaisista aineksista. Kylmäsavustettu tofu ja kaurakerma takaavat herkullisen lopputuloksen!
MerellinenResepti
kalatonkeitto
Kalaton resepti
Ruokavinkki
”Itselleni ilmastoystävällisyys ruokavaliossa ei tarkoita luopumista asioista, vaan pikemminkin vaihtoehtoja ja uusia mahdollisuuksia.”
MERLE SOPPELA
Ex-alppihiihtäjä, POW-lähettiläs
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
1l
vettä
1 1/2
kasvisliemikuutiota
5-8
maustepippuria
1
sipuli
2
valkosipulikynttä
8
perunaa
5
porkkanaa
2prk
kaurakermaa
6rkl
öljyä
suolaa
Näin valmistat
- Kuumenna kattilassa 3 rkl öljyä, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista hetki.
- Lisää pilkotut perunat, vesi, kasvisliemikuutio, maustepippuri sekä suolaa maun mukaan. Kun keitto kiehuu, lisää porkkanat. Keitä kypsäksi.
- Kuumenna paistinpannu. Pilko Jalotofu suorakaiteiksi, paahda hetki kuumalla ja kuivalla pannulla että tofu saa väriä.Lisää 3 rkl öljyä ja paista kullanruskeiksi.
- Lisää keittoon kaura ja Jalotofut, kiehauta. Tarjoile hienonnetun tillin, purjon sekä saaristolaisleivän kera.