Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 3/4 dl punaisia linssejä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 porkkanaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 1/4 l vettä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ½ tl mustapippuria
  • 300 g pehmeää maustamatonta tofua (Jalotofu)

*1 l tai 1 ruukku lehtikaalia ½ tl cayennenpippuria tai chiliä 2-3 rkl kasvisfondia 300 g kylmäsavutofua (Jalotofu), Nämä raaka-aineet kuuluvat vain yli 1-vuotiaiden ruoan valmistukseen.

Koko perheen savutofu-lehtikaalikeitto ohje

  • Laita linssit likoamaan runsaaseen viileään veteen muiden ainesten valmistelun ajan. Sekoita ja vaihda vesi pari kertaa.

  • Hienonna sipulit. Kuori ja paloittele porkkana kiekoiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää vesi, linssit, tomaattipyree, timjami, paprika ja pippuri. Anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes linssit ja porkkana ovat kypsiä.

  • Ota 3 dl sattumia ja vähän lientä sivuun vauvalle ja soseuta tai hienonna halutessasi. Tarjoa vauvan keitto pehmeän tofun kanssa. Voit pakastaa lopun tofun jääpalamuotissa ja tarjota muiden kasvisruokien kanssa.

  • Poista lehtikaalista kova lehtiruoti ja paloittele lehdet. Jos käytät pienilehtistä lehtikaalia ruukusta, voit käyttää lehdet sellaisenaan. Lisää lehtikaali, cayennenpippuri ja fondi kattilaan. Kuutioi savutofu joukkoon ja hauduta 5 minuuttia.

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.