30 min

4

Koko perheen savutofu-lehtikaalikeitto

Samasta padasta vauvalle ja vanhemmille! Tämän Outi Väisäsen kirjan luettuasi vauva-arkesi ei ole enää jatkuvaa soseiden tai sormiruokien valmistusta. Nyt entistä herkullisempi vauvan ja taaperon ruoka syntyy oman ruokasi ohessa – kaikki samassa padassa.Samasta padasta kattaa vauva- ja taaperoperheiden uudet suosikkireseptit savutofukeitosta pizza margheritaan ja maailman parhaaseen makaronilaatikkoon.

Näitä tarvitset

3/4dl

punaisia linssejä

1

sipuli

2

valkosipulinkynttä

4

porkkanaa

2rkl

oliiviöljyä

1 1/4l

vettä

3rkl

tomaattipyreetä

2tl

kuivattua timjamia

2tl

paprikajauhetta

½tl

mustapippuria

300g

pehmeää maustamatonta tofua (Jalotofu)

tai

1ruukku

lehtikaalia

½tl

cayennenpippuria tai chiliä

2-3rkl

kasvisfondia

1pkt

Jalotofu Kylmäsavu

Näin valmistat

  • Laita linssit likoamaan runsaaseen viileään veteen muiden ainesten valmistelun ajan. Sekoita ja vaihda vesi pari kertaa.
  • Hienonna sipulit. Kuori ja paloittele porkkana kiekoiksi. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää vesi, linssit, tomaattipyree, timjami, paprika ja pippuri. Anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes linssit ja porkkana ovat kypsiä.
  • Ota 3 dl sattumia ja vähän lientä sivuun vauvalle ja soseuta tai hienonna halutessasi. Tarjoa vauvan keitto pehmeän tofun kanssa. Voit pakastaa lopun tofun jääpalamuotissa ja tarjota muiden kasvisruokien kanssa.
  • Poista lehtikaalista kova lehtiruoti ja paloittele lehdet. Jos käytät pienilehtistä lehtikaalia ruukusta, voit käyttää lehdet sellaisenaan. Lisää lehtikaali, cayennenpippuri ja fondi kattilaan. Kuutioi savutofu joukkoon ja hauduta 5 minuuttia.

Arvostelut

    Arvostelu