30 min

4 annosta

(1)

AASIALAINEN ”KANA”KEITTO | KANATON TOFUKEITTO

Kasvissyöjän lohturuoka, eli "chicken soup" syntyy kätevästi aasialaisittain maustetuista tofu-paahtopaloista, kasviksista, curryjauheen ja kerman mausteisesta yhdistelmästä. Valmiiksi suupalaksi revityillä, paahdetuilla ja maustetuilla paahtopaloilla on helppo korvata broilerisuikaleet tai kana. Puolessa tunnissa valmis arkikeitto maistuu erinomaiselta myös seuraavana päivänä lämmitettynä.

Jalotofu Aasia Paahtopalat

Huijarin kanakeitto

🥢 AASIA

Ruokavinkki

Kokeile myös savutofukeittoa tai kermaista kalatonta keittoa!

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Paahtopalat Aasia tai Maustettu (250g)

1+1rkl

öljyä paistamiseen

5-6

perunaa

1

porkkana

pätkä purjoa

pätkä varsiselleriä (valinnainen)

2

valkosipulia

1rkl

inkivääriä raastettuna

0,8l

vettä

1

kasvisliemikuutio

2,5dl

kermaa (esim kaura)

1,5rkl

currya

1rkl

sitruunamehua

nippu tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

1rkl

paahdettuja seesaminsiemeniä koristeluun

suolaa ja pippuria

½tl

chiliöljyä (valinnainen)

Näin valmistat

  • Pese perunat ja porkkana, kuori tarvittaessa. Leikkaa purjo puoliksi ja huuhtele. Pilko purjo ja selleri. Raasta inkivääri ja silppua valkosipulit. Kiehauta vesi pienessä kattilassa ja lisää kasvisliemikuutio.
  • Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja lisää paahtopalat pannulle. Paista käännellen muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla, nosta sivuun.
  • Kuumenna 1 rkl öljyä isossa kattilassa ja lisää kaikki pilkotut kasvikset joukkoon, paitsi perunat. Kuullota hetki. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää perunat ja keitä noin 10 min, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Lisää keittoon curry ja kerma. Kiehauta, lisää tofut joukkoon ja jätä jälkilämmölle hautumaan. Tarkista maku ja mausta sitruunan mehulla ja tarvittaessa suolalla/pippurilla.
  • Annostele keitto kulhoon ja koristele seesaminsiemenillä, korianterilla ja muutamalla tipalla chiliöljyä.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.