15 - 20 min

2:lle

(2)

NOPEA AASIALAINEN SOIJALIEMI JA RAPEA TOFU

Miten valmistetaan nopea aa­sia­lai­nen soijaliemi ja rapeaksi paistettu marinoitu tofu? Nappaa ohje talteen! Maukas ja ruokaisa nuudeli-tofuannos sopii sekä arkiruoaksi että viikonlopun lohtuherkutteluun.

Soijaliemi

Ruokavinkki

  • Valmistetusta soijaliemestä riittää noin 2-3 annokseen ja tämä resepti on toteutettu 2:lle sisältäen 4,5 dl lientä per annos.
  • Ylimääräisen liemen voi pakastaa tai käyttää seuraavana päivänä.
  • Nuudelit voi myös valmistaa laittamalla ne kylmään veteen ruoanvalmistuksen ajaksi. Heti kun muut raaka-aineet ovat valmiina, niin valuta vesi pois ja kaada kuuma liemi nuudeleitten päälle!

Näitä tarvitset

Aasialainen soijaliemi

1l

vettä

1rkl

seesamiöljyä

½dl

vähäsuolaista soijaa (n.14g/100g)

2rkl

sitruunamehua

1rkl

vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa

1rkl

riisiviinietikkaa

1

sitruunan kuori raastettuna (luomu)

1rkl

inkivääriä raastettuna

2

valkosipulinkynttä

1

porkkana

2

ryppylimetin lehteä (valinnainen)

½

punainen chili ilman siemeniä

½

korianterinippu

Tofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton tai Hampunsiemen (270g)

(Pika)marinadi

1rkl

seesamiöljyä

1rkl

soijakastiketta

¼tl

suolaa

½tl

valkosipulijauhetta

½rkl

vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa

Lisäksi

2levyä

riisinuudeleita

1rkl

maissitärkkelystä leivitykseen

2rkl

öljyä paistamiseen

tuoretta korianteria koristeluun

1rkl

seesaminsiemeniä koristeluun

suolaa

Näin valmistat

  • Leikkaa tofu kahdeksi siivuksi ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeen välissä. Voit myös käyttää tätä varten tarkoitettua tofupressiä. Sekoita marinadin ainekset. Kuutio tofu, laita kulhoon ja kaada marinadi päälle. Sekoita hyvin ja anna maustua 5 min. Ripottele lautaselle maissitärkkelys ja pyörittele tofupalat siinä hyvin.
  • Irrota korianterin lehdet ja säästä varret. Hienonna valkosipulit, chili ja korianterin varret. Raasta inkivääri ja sitruuna. Ota sivuun 1 tl raastettua sitruunan kuorta ja chiliä tofuja varten. Pilko porkkana ohuiksi siivuiksi.
  • Kaada kattilan pohjalle 1 rkl seesamiöljyä ja lisää kaikki pilkotut ja raastetut kasvikset. Paista hetki. Kaada joukkoon vesi, sitruunamehu, soijakastike, riisiviinietikka, siirappi, seesamiöljy ja limelehdet. Anna kiehua 5 min ja jätä hautumaan kannen alle miedolle lämmölle. Valmista riisinuudelit ohjeen mukaan.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista tofut rapeiksi. Mausta seesaminsiemenillä, raastetulla chilillä ja sitruunalla. Tarkista maku ja mausta tofut suolalla tarvittaessa. Kokoa annos kulhoon aloittaen nuudeleista ja tofuista. Kaada kuumaa soijalientä päälle haluamasi määrä. Noin 3,5-5 dl on hyvä määrä, riippuen kuinka paljon haluaa umamista lientä. Koristele korianterinlehdillä ja seesaminsiemenillä.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu