Mausteinen soijaliemi ja tofunuudeli resepti Mausteinen soijaliemi ja tofunuudeli resepti '

15 - 20 min

2:lle

(5)

NOPEA AASIALAINEN SOIJALIEMI JA RAPEA TOFU

Miten valmistetaan nopea aa­sia­lai­nen soijaliemi ja rapeaksi paistettu marinoitu tofu? Nappaa ohje talteen! Maukas ja ruokaisa nuudeli-tofuannos sopii sekä arkiruoaksi että viikonlopun lohtuherkutteluun.

Soijaliemi

Ruokavinkki

  • Valmistetusta soijaliemestä riittää noin 2-3 annokseen ja tämä resepti on toteutettu 2:lle sisältäen 4,5 dl lientä per annos.
  • Soijakastikkeiden suolaisuudessa on eroa, niin lisää sitä osissa, välillä lientä maistaen.
  • Ylimääräisen liemen voi pakastaa tai käyttää seuraavana päivänä.
  • Nuudelit voi myös valmistaa laittamalla ne kylmään veteen ruoanvalmistuksen ajaksi. Kun muut raaka-aineet ovat valmiina, valuta vesi pois ja kaada kiehuva kuuma liemi nuudeleiden päälle!

✅ Voit myös käyttää reseptissä uutta Jalotofu Aasia -tofua, maustamattoman tofun sijaan, jolloin annos valmistuu vielä nopeammin ja tofussa on valmiiksi aasian parhaimmat maut. Paista aasiatofu rapeaksi tällä reseptillä!

Näitä tarvitset

Aasialainen soijaliemi

1l

vettä

1,5rkl

seesamiöljyä

6+2rkl

vähäsuolaista soijaa (n.14g/100g)

1rkl

vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa

1rkl

riisiviinietikkaa

1

sitruunan kuori raastettuna (luomu)

2rkl

sitruunamehua

2rkl

inkivääriä raastettuna

3-4

valkosipulinkynttä

1iso

porkkana

2

ryppylimetin lehteä (valinnainen)

½-1

punainen chili ilman siemeniä

½

korianterinippu

Tofu

1pkt

Jalotofu Maustamaton (270g)

(Pika)marinadi

1rkl

seesamiöljyä

1rkl

soijakastiketta

¼tl

suolaa

½tl

valkosipulijauhetta

½rkl

vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa

Lisäksi

2levyä

riisinuudeleita

1rkl

maissitärkkelystä leivitykseen

2rkl

öljyä paistamiseen

tuoretta korianteria koristeluun

1rkl

seesaminsiemeniä koristeluun

suolaa

Näin valmistat

  • Leikkaa tofu kahdeksi siivuksi ja painele kuivaksi keittiöpyyhkeen välissä. Voit myös käyttää tätä varten tarkoitettua tofupressiä. Sekoita marinadin ainekset. Kuutio tofu, laita kulhoon ja kaada marinadi päälle. Sekoita hyvin ja anna maustua 5 min. Ripottele lautaselle maissitärkkelys ja pyörittele tofupalat siinä hyvin.
  • Irrota korianterin lehdet ja säästä varret. Hienonna valkosipulit, chili ja korianterin varret. Raasta inkivääri ja sitruuna. Ota sivuun 1 tl raastettua sitruunan kuorta ja chiliä tofuja varten. Pilko porkkana ohuiksi siivuiksi.
  • Kaada kattilan pohjalle 1-1,5 rkl seesamiöljyä ja lisää kaikki pilkotut ja raastetut kasvikset. Paista hetki. Kaada joukkoon vesi, sitruunamehu, soijakastike (6 rkl), riisiviinietikka, siirappi ja limelehdet. Anna kiehua 5 min ja jätä hautumaan kannen alle miedolle lämmölle. Tarkista liemen maku ja lisää 1-2 rkl soijakastiketta tarvittaessa. Valmista riisinuudelit ohjeen mukaan.
  • Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista tofut rapeiksi. Mausta seesaminsiemenillä, raastetulla chilillä ja sitruunalla. Tarkista maku ja mausta tofut suolalla tarvittaessa. Kokoa annos kulhoon aloittaen nuudeleista ja tofuista. Kaada kuumaa soijalientä päälle haluamasi määrä. Noin 3,5-5 dl on hyvä määrä, riippuen kuinka paljon haluaa lientä. Koristele korianterinlehdillä ja seesaminsiemenillä.
Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Arvostelut

    Arvostelu

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.