4:lle

SAMETTINEN PUNAJUURISOSEKEITTO RAPEILLA TOFU-PAAHTOPALOILLA

Samettinen punajuurisosekeitto on aivan parasta talviruokaa! Paahdettu tofumuru tuo annokseen ruokaisuutta ja kivaa purutuntumaa.Kiireen keskellä voit myös oikaista ja napata kaupasta valmiin sosekeiton ja Jalotofu Paahtopalat, niin annos on valmis 10 minuutissa. Helppoa eikö, vain?

Näitä tarvitset

Punajuurisosekeitto:

1kg

raakoja punajuuria

500g

perunaa

1

iso sipuli

4

valkosipulinkynttä silputtuna

1l

litra vettä

1

kasvisliemikuutio

2,5dl

kaurakermaa

2rkl

tummaa siirappia tai fariinisokeria

1rkl

hienonnettua tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattuna

½tl

mustapippuria

 ½-1tl

suolaa

Paahdettu tofu:

1pkt

Jalotofu Paahtopala Maustettu 250g

1rkl

öljyä paistamiseen

Tarjoiluun:

kaurafraichea

tuoretta timjamia

Näin valmistat

  • Kuori punajuuret, perunat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko kaikki reiluiksi paloiksi isoon kattilaan. Lisää öljy ja paista kasviksia hetki kattilan pohjalla koko aika käännellen. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää lopuksi siirappi, timjami sekä suola ja mustapippuria. Sekoita hyvin ja tarkista maku.
  • Valmista tofu: Kuumenna öljy paistinpannulla ja laita valmiiksi maustetut Paahtopalat paistumaan 3-4 minuutiksi. Kääntele tofuja. Vähennä lämpöä ja paista tofuja niin kauan, kunnes niissä on sopivan rapea pinta. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  • Tarjoa sosekeitto paahdetun Jalotofun ja kaurafraichen kera.

Arvostelut

    Arvostelu