Aasialainen tofukeittiö: houkuttele kenet tahansa kasvisruoan pariin

Aasian monipuolinen makumaailma ja tofun kameleonttimaisuus = loputtomien mahdollisuuksien pelikenttä. Tämä yhdistelmä on myös monen koti- ja ammattikokin salainen ase kasvisruokaan tottumattomien silmien avaamiseen.

Yhdistelmä on luonnollisen toimiva myös siksi, että tofun juuret ovat Aasiassa [mitä tofu on], syvällä japanilaisessa ja kiinalaisessa ruokakulttuurissa. Perinteiset tavat käyttää tofua elävät edelleen, mutta mukaan on tullut lukuisia uusia ruokalajeja, twistejä ja pikaruokia.

Tofu lähtee mukaan kaikkeen, trendikkäästä korealaisesta riisipohjaisesta kulhoruoasta, bibimbapista, thaimaalaiseen katukeittiöön ja vietnamilaisiin, täytettyihin Bahn Mi -leipiin ja täyteläiseen malesialaiseen laksa-keittoon. Todellinen KAMELEONTTI!

Tofu  ❤️suolaista ja makeaa

Yleisesti voisi sanoa, että aasialaisissa ruoissa usein kantavana voimana esiintyvä suolaisen ja makean liitto toimii niin hyvin itseensä makuja imevälle tofulle niin hyvin, että se voi korvata lihan kaikissa aasialaisissa ruoissa. Tärkeintä on vaihe, jossa tofu tulee mukaan ruokien valmistukseen, ja millä tavalla se maustetaan.

Vaihtoehtoja on monia, helposta pannumarinoinnista paistamisen jälkeiseen pikamarinointiin ja friteeraamiseen.

Maistuuko suussa jo soijapohjainen, hieman tulinen ja yrttisen eksoottinen nuudelihässäkkä? Tai pikainen makeahko, kookoksinen keitto? Vai kenties mehevä mutta raikas riisipaperirulla?

Ohjeet näille, sekä monelle muullekin Aasia-henkiselle kasvisruoalle löydät tästä listasta:

Jalotempe-reseptejä

Lisää luettavaa

Kaikki blogit