Parhaimmat aasialaiset kasvisreseptit ja vinkit tofun valmistamiseen
15.03.2023
TofuTips-ruokavinkit
Vegeruoka

Aasialainen tofukeittiö: houkuttele kenet tahansa kasvisruoan pariin

Aasian monipuolinen makumaailma ja tofun kameleonttimaisuus = loputtomien mahdollisuuksien pelikenttä. Tämä yhdistelmä on myös monen koti- ja ammattikokin salainen ase kasvisruokaan tottumattomien silmien avaamiseen.

Yhdistelmä on luonnollisen toimiva myös siksi, että tofun juuret ovat Aasiassa [mitä tofu on], syvällä japanilaisessa ja kiinalaisessa ruokakulttuurissa. Perinteiset tavat käyttää tofua elävät edelleen, mutta mukaan on tullut lukuisia uusia ruokalajeja, twistejä ja pikaruokia.

Tofu lähtee mukaan kaikkeen, trendikkäästä korealaisesta riisipohjaisesta kulhoruoasta, bibimbapista, thaimaalaiseen katukeittiöön ja vietnamilaisiin, täytettyihin Bahn Mi -leipiin ja täyteläiseen malesialaiseen laksa-keittoon. Todellinen KAMELEONTTI!

TOFU ❤️ SUOLAISTA JA MAKEAA

Yleisesti voisi sanoa, että aasialaisissa ruoissa usein kantavana voimana esiintyvä suolaisen ja makean liitto toimii itseensä makuja imevälle tofulle niin hyvin, että se voi korvata lihan kaikissa aasialaisissa ruoissa. Tärkeintä on vaihe, jossa tofu tulee mukaan ruokien valmistukseen, ja millä tavalla se maustetaan.

Vaihtoehtoja on monia, helposta tofun pannumarinoinnista paistamisen jälkeiseen pikamarinointiin ja friteeraamiseen.

Maistuuko suussa jo soijapohjainen, hieman tulinen ja yrttisen eksoottinen tofu-nuudelihässäkkä? Tai pikainen, makeahko, kookoksinen keitto? Vai kenties mehevä mutta raikas riisipaperirulla? Ohjeet näille, sekä monelle muullekin Aasia-henkiselle kasvisruoalle löydät alla olevasta listasta:

ALOITA NÄISTÄ 👇

 Klikkaa kuvia niin pääset suoraan reseptiin:

Rakastatko tacoja ja aasialaista ruokaa?

Valmistaudu makuhermojen yltiötyytyväiseen hyrinään! Nokkela yhdistelmä meksikolaisen keittiön klassikkoa, tacoja, sekä japanilaisen ruokakulttuurin umamia helposti marinoitavista kasviksista, superrapeasta tofusta ja kolmesta kastikkeesta. Naughty, koska tässä yhdistyy rohkeasti kaksi aivan erilaista ruokakulttuuria, sensaatiomaisen hyvällä tavalla! NAUGHTY TOKYO TOFU TACOS, olkaa hyvät!

Rapeat tokyo tacot kolmella kastikkeella

Pystytkö vastustamaan tämän näköistä currya? Maapähkinävoin ansiosta samettisen mausteinen, mutta nopeasti valmistuva Panang curry vie sinut täyteläiselle makumatkalle Kaakkois-Aasiaan. Tofun maustat kätevästi pannulla, yhdistämällä suositun chili-valkosipuliöljyn ja japanilaisen soijakastikkeen.

Kehitimme kaksi aasialaisittain marinoitua tofutuotetta, jotka tuovat uutta makumaailmaa ja helppoutta arkiruokiin. Koska arkeen on aika tuoda lisää raikkautta ja elämyksellisyyttä, ilman kommervenkkejä. Lue lisää täältä!

JALOTEMPE-RESEPTEJÄ

Tempeä maapähkinäkastikkeessa
Värikäs kasviskulho soijatempellä
Hoisin-hernetempekulho
Suolaisen makeaa tempeä ja kasviksia
Ruokaisa tempesalaatti
Indonesialainen curry härkäpaputempellä
Hernetempe-kookoscurry
Täytetyt patongit rapealla tempellä
Vegaaninen ”kana”kastike riisillä
Tempebowl
Tempen paistaminen pannulla rapeaksi
Tempe: Pilko, Paista ja Mausta

Aasialaiset Jalotempe reseptit

Mikäli luit tänne asti, etkä vieläkään osannut päättää seuraavaa lempiruokaasi, niin teimme valinnan vielä helpommaksi. Napsauta itsesi suoraan reseptiin mielestäsi herkullisimman näköisestä kuvasta 😋👇 Katso myös helpot aasialaiset arkiruoka -kooste!