Tempen paistaminen pannulla rapeaksi

(1)
5 min
Kas näin paistuu tempe, ja tempe paistuu näin! Katso, hypnotisoidu ja inspiroidu. Ehkä parasta tempessä on juuri helppokäyttöisyys. Kiinteä tempe on helppo käsitellä ja resepti sillä onnistumiseen sisältää kolme simppelillä steppiä: pilko, paista, mausta!
Katso video

Tempe, ehkä helppokäyttöisin luonnollinen kasviproteiini, paistuu rapeaksi nopeasti. Ja sen seuraaminen voi olla y l l ä t t ä v ä n koukuttavaa. Kokeile vaikka ripiitillä.

Tempe on luonnollinen kasviproteiini, joka taipuu vaikka mihin. Palkokasveista valmistettu, alunperin Indonesiasta kotoisin oleva, kiinteä kasviproteiini on itsessään pähkinäisen mieto. Pannulla kuumassa öljyssä ja sen jälkeen nopeassa marinoinnissa se ottaa aterian kuin kasvisruoka-aterian haltuunsa (myös lihan paikalla). Helppoa arkiruokaa!

Ainesosat

1 pkt Jalotempeä
3-6 rkl öljyä paistamiseen

Näin valmistat

Step 1: pilko

Kuutio, siivu, kolmio – valitse fiiliksen mukaan mieleisesi muoto (voit myös murustaa tempen) ja paksuus. Mitä ohuempaa, sitä rapeampi lopputulos.

Step 2: paista

Kuumenna öljy pannulla niin, että sen pohja peittyy reilusti. Lisää tempepalat kuumaan öljyyn ja paista kummaltakin puolelta, kunnes pinta on ruskean rapea.

Step 3: mausta

Valitse tilanteeseen sopiva maustamistapa: luovuutensa voi päästää kukkimaan lisäämällä kuumat, paistetut tempepalat itse tehtyyn marinadiin tai pikavinkki on levittää niihin sudilla valmis kastike. Kruunaa lämpimällä, maustetulla tempellä salaatti, aamiaisleipä tai sämpylä, burgeri, curry, kulhoruoka, keittoannos tai vaikkapa nuudeliwokki.

Kas näin paistuu tempe, ja tempe paistuu näin! Katso, hypnotisoidu ja inspiroidu.

Lisää videoita YouTube-kanavallamme!

Mitä muut sanovat

Arvostelut


Mitä pidit?

Arvostele resepti


Haluatko tietää tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietoja? Tutustu tietosuojaperiaatteisiimme. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ota tofu haltuun

JALOTOFU RESEPTIKIRJAT

Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.

Lataa reseptikirjamme