Tempe, ehkä helppokäyttöisin luonnollinen kasviproteiini, paistuu rapeaksi nopeasti. Ja sen seuraaminen voi olla y l l ä t t ä v ä n koukuttavaa. Kokeile vaikka ripiitillä.

Tempe on luonnollinen kasviproteiini, joka taipuu vaikka mihin. Palkokasveista valmistettu, alunperin Indonesiasta kotoisin oleva, kiinteä kasviproteiini on itsessään pähkinäisen mieto. Pannulla kuumassa öljyssä ja sen jälkeen nopeassa marinoinnissa se ottaa aterian kuin kasvisruoka-aterian haltuunsa (myös lihan paikalla). Helppoa arkiruokaa!

 

Ainesosat

Yleiset reseptit
  • 1 pkt Jalotempeä
  • 3-6 rkl öljyä paistamiseen

Tempen paistaminen pannulla rapeaksi ohje

  • Step 1: pilko Kuutio, siivu, kolmio - valitse fiiliksen mukaan mieleisesi muoto (voit myös murustaa tempen) ja paksuus. Mitä ohuempaa, sitä rapeampi lopputulos.

    Step 2: paista Kuumenna öljy pannulla niin, että sen pohja peittyy reilusti. Lisää tempepalat kuumaan öljyyn ja paista kummaltakin puolelta, kunnes pinta on ruskean rapea.

    Step 3: mausta Valitse tilanteeseen sopiva maustamistapa: luovuutensa voi päästää kukkimaan lisäämällä kuumat, paistetut tempepalat itse tehtyyn marinadiin tai pikavinkki on levittää niihin sudilla valmis kastike.

    Kruunaa lämpimällä, maustetulla tempellä salaatti, aamiaisleipä tai sämpylä, burgeri, curry, kulhoruoka, keittoannos tai vaikkapa nuudeliwokki.

Kas näin paistuu tempe, ja tempe paistuu näin! Katso, hypnotisoidu ja inspiroidu.

Katso lisää videoita YouTube-kanavaltamme

Jaa resepti

Jalotofu reseptikirjat

Ota tofu haltuun! Lataa reseptikirjamme, jotka sisältävät helpot ja oivaltavat kasvisruokareseptit arjen vakkareiksi. Jotain jokaiselle proteiinirikkaasta aamiaisesta sudennälkäisen koululaisen välipalaan, treenin jälkeiseen proteiiniateriaan, perusjutut aloittelevalle vegelle tai kynttiläillalliseen yhdelle tai kahdelle.