10 min
8 leipää
CHEER UP TOFUSANDWICH | AASIALAISET TOFULEIVÄT
HealthyFoodCheersYouUp
🥢 AASIA
Tofun paistaminen 🍳
Ruokavinkki
Uusia ideoita leivän päälle leikkeleiden tilalle? Savutofu on jo pitkään ollut monen leivänpäälinen. Se toimii kuin kasvisleikkele, ihan vain juustohöylällä ohueksi höylättynä. Jauhetuilla mausteilla lisämaustettuna siihen saa yllättävänkin leikkelmäistä makua, proteiineineen kaikkineen. Kokeile tätä höylättyä savutofureseptiä!
Näitä tarvitset
1pkt
Jalotofu Aasia 300g (tai Kylmäsavu/Marinoitu tofu)
½-1rkl
öljyä paistamiseen
4
pientä sämpylää puolitettuina
1-2 dl
maustettua majoneesia x 2 (esim. aioli- ja chilimajoneesia*)
*voit myös käyttää lempilevitettäsi voiteluun
1ps
salaattisekoitusta tai versoja
½
kypsä mango siivutettuna
Koristeluun:
1-2 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
1
punainen chili silputtuna, ilman siemeniä
½ruukku
tuoretta ruohosipulia ja/tai korianteria silputtuna
Näin valmistat
- Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja nappaa talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi. Leikkaa tofu siivuiksi ja laita pannulle. Paista kuivalla kuumalla pannulla 2-3 minuuttia. Flippaa kerran. Vähennä lämpö puoleen ja lisää öljy. Paista 2-3 minuuttia, välillä käännellen.
- Ota lämpö pois ja lisää marinadi. Marinadi kiehahtaa nopeasti kuumalla pannulla ja ”loppumaustaa” tofun. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä, silputulla chilillä ja ruohosipulilla.
- Kokoa leivät – majoneesi tukevasti pohjalle, salaatti puoliväliin ja mangosiivut vauhdikkaasti salaatin päälle. Nosta tofut päällimmäiseksi ja halutessasi twistaa extramajoneesia tofujen päälle. Viimeistele taidonnäyte seesaminsiemenillä, chilillä ja ruohosipulilla tai korianterilla.