10 min

2-3 annosta

AASIALAINEN TOFUSALAATTI

Salaatissa maistuu japanilaisittain maustettu rapea tofu, tuoreet kasvikset, edamamepavut, kevätsipuli ja rouskuvat sokeriherneet. Annoksessa on sopivasti ruokaisuutta, rapsakkuutta ja Aasian makuja. Tee lounassalaatiksi, ota evääksi treeneihin tai piknikille!

Max10min

Ruokavinkki

Jalotofu-klassikkoperheen uusin tuote Jalotofu Aasia, toteuttaa aasialaisia makuja rakastavien ruokaunelmat. Japanilaisen keittiön parhaat maut on nyt nimittäin tiivistetty luontaiseen ympäristöönsä, tofuun. 
Laadukkaan japanilaisen soijakastikkeen ja mirinin täyteläisen umaminen yhdistelmä sekä luonnolliset sitruunan, inkiväärin ja valkosipulin aromit ja sopivan kevyt chilin potkaisu tekevät Aasia-tofusta erityisen toimivan. 
Käyttö on varsin helppoa: 
  • Jalotofu Aasiaa ei tarvitse kuivata, vaikka muille klassikkosarjan tofuille sitä suositellaankin.
  • Kun otat tofun pakkauksesta, säästä pakkaukseen jäävä pieni määrä marinadia. 
  • Kuutioi tofu sopiviksi suupaloiksi ja paista välillä käännellen. Rapea, kaunis paistopinta syntyy kuutioihin helposti.
  • Viimeistele kaatamalla pakkauksen marinadi pannulle kun olet jo paistanut tofukuutiot, tai suoraan valmiiseen ruokaan. 

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Aasia Luomu 300g (Klassikko-sarja)

1rkl

öljyä paistamiseen (esim. paahdettu seesam)

1ps

salaattia (esim. friseesalaattia)

1rs

versoja tai rucolaa (esim. Mimis)

1rs

kirsikkatomaatteja

1

punasipuli

1

paprika

2

kevätsipulin vartta

2

kourallista sokeriherneitä

1dl

edamamepapuja

1dl

aiolia tai valinnaista salaatinkastiketta

Näin valmistat

  • Pese salaatti tarvittaessa ja revi haluamasi kokoisiksi paloiksi. Pilko tomaatit ja paprika sopivan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa punasipuli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Silppua kevätsipulit.
  • Avaa Aasia-tofupaketti päältä veitsenkärjellä viiltämällä pysty- ja vaakasivuilta. Kaada pakkauksen ylimääräinen marinadi talteen. Kuutioi tofu arpakuution kokoisiksi paloiksi.
  • Kuumenna kuiva pannu kuumaksi. Laita tofukuutiot paistumaan ja kääntele tasaisesti muutama minuutti (noin 2-3 min).
  • Kun tofuun alkaa muodostumaan paistopintaa, vähennä lämpö puoleen ja kaada öljy (1/2-1 rkl) sekaan. Paista tofuja 2-3 min käännellen, kunnes pinta on kauniin ruskea ja sopivan rapea. Ota lämpö pois levyltä ja mausta tofut ylimääräisellä marinadilla. Koristele seesaminsiemenillä.
  • Aloita salaatin kokoaminen salaatilla ja versoilla. Lisää loput kasvikset ja tofut joukkoon. Pirskottele päälle salaatinkastiketta ja tarjoile.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu