45 min

4 annosta

MAPO TOFU | MAPO DOUFU 麻婆 (V)

Mapo tofu on yksi Sichuanin alueen ja kiinalaisen keittiön tunnetuimmista resepteistä. Tämä versio on vegaaninen ja valmistuu kätevästi uuden aasialaisittain maustetun Jalotofu Aasia -tofun ansiosta. Perinteisesti tähän tofuruokaan käytetään possun jauhelihaa, mutta vegaaninen versio on vähintään yhtä maukas makukokemus, ellei jopa parempi.

🥢 AASIA

Ruokavinkki

  • * Mapo tofu -reseptiin kuuluvaa Doubanjiang -chilitahnaa saa aasialaisista ruokakaupoista, mutta sen voi myös korvata isommista ruokakaupoista saatavalla sambal oelek- tai  gonchujang-tahnalla. Huomaathan, että näiden tahnojen maku on kuitenkin hieman erilainen.

 

  • ** Myös sichuaninpippuria voi ostaa aasialaisista ruokakaupoista kokonaisina tai valmiiksi jauhettuna. Jos ostat kokonaisia pippureita, jauha ne morttelissa ennen ruokaan lisäämistä. Sichuaninpippuri on Mapo tofun oleellinen mauste, mutta mikäli kaupastasi ei löydy sitä, voi sen jättää pois tai korvata teelusikallisella mustapippuria. Huomaathan, että ruoan maku on kuitenkin tällöin hieman erilainen.

Näitä tarvitset

1pkt

Jalotofu Aasia 300g

1iso

munakoiso

3rkl

rypsiöljyä

4kpl

kevätsipulin vartta

4kpl

valkosipulinkynttä

1,4cm

pala inkivääriä

2rkl

doubanjiang -chilitahnaa (tai sambal oelek/ gonchujang -tahnaa).*

2tl

jauhettua sichuaninpippuria **

1rkl

sokeria

5dl

vettä

1rkl

maissitärkkelystä

2tl

paahdettua seesamiöljyä

1rkl

paahdettuja seesaminsiemeniä

4annosta

jasminriisiä

Näin valmistat

  • Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  • Viipaloi kevätsipuli, siirrä varsien vihreät osat sivuun koristelua varten. Poista munakoisosta kanta ja kuutioi munakoiso noin 2 cm kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta tai hienonna inkivääri.
  • Kuumenna 2 rkl rypsiöljyä paistokasarissa ja lisää kevätsipuleiden valkoiset osat, munakoiso, valkosipuli sekä inkivääri. Kääntele muutama minuutti keskilämmöllä niin, että munakoiso hieman pehmenee.
  • Lisää sichuaninpippuri ja chilitahna, ja kääntele hetki kunnes mausteet tuoksuvat voimakkaasti. Lisää sokeri sekä neljä desilitraa vettä, ja kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna hautua noin 20 minuuttia, kunnes munakoisot ovat täysin pehmeät.
  • Valmista sillä aikaa tofu: Avaa pakkaus varovasti, ja valuta pakkauksen neste talteen erilliseen astiaan. Kuutioi tofu noin 2 cm kuutioiksi. Paahda tofukuutioita pinnoitetulla pannulla ilman öljyä muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet kauttaaltaan kullanruskean värin. Lisää ruokalusikallinen öljyä, ja jatka paistamista kunnes tofukuutiot ovat rapeat. Madalla lämpöä ja lisää lopuksi tofupaketin liemi. Kääntele hetki, kunnes liemi on tarttunut tofuihin ja niissä on kiiltävä pinta. Siirrä tofukuutiot sivuun odottamaan.
  • Sekoita maissitärkkelys desilitraan kylmää vettä, ja kaada se kastikkeen joukkoon. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti. Maista, ja lisää halutessasi chilitahnaa, jos kaipaat lisää suolaa ja tulisuutta.
  • Kääntele lopuksi paistetut tofukuutiot kastikkeen joukkoon. Pirskota päälle seesamiöljyä ja koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä sekä kevätsipulin vihreillä osilla. Nauti jasmiiniriisin kera.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.