15 - 20 min

3-4 annosta

JAPANILAISET MISONUUDELIT

Katuruokatyyliset sobanuudelit saa umamisen maustekylvyn misosta, soijasta, mirinistä, togarashista ja seesamiöljystä. Helppokäyttöinen Jalotofu Aasia, jonka marinadiin on tiivistetty Japanilaisen keittiön parhaat maut, tarvitsee vain paistaa ja lisätä ruokaan.

Ruokavinkki

Jalotofu-klassikkoperheen uusin tuote Jalotofu Aasia, toteuttaa aasialaisia makuja rakastavien ruokaunelmat. Japanilaisen keittiön parhaat maut on nyt nimittäin tiivistetty luontaiseen ympäristöönsä, tofuun. 
Laadukkaan japanilaisen soijakastikkeen ja mirinin täyteläisen umaminen yhdistelmä sekä luonnolliset sitruunan, inkiväärin ja valkosipulin aromit ja sopivan kevyt chilin potkaisu tekevät Aasia-tofusta erityisen toimivan. 
Käyttö on varsin helppoa: 
  • Jalotofu Aasiaa ei tarvitse kuivata, vaikka muille klassikkosarjan tofuille sitä suositellaankin.
  • Kun otat tofun pakkauksesta, säästä pakkaukseen jäävä pieni määrä marinadia. 
  • Kuutioi tofu sopiviksi suupaloiksi ja paista välillä käännellen. Rapea, kaunis paistopinta syntyy kuutioihin helposti.
  • Viimeistele kaatamalla pakkauksen marinadi pannulle kun olet jo paistanut tofukuutiot, tai suoraan valmiiseen ruokaan. 

Näitä tarvitset

Tofu:

1pkt

Jalotofu Aasia 300g Luomu

1rkl

paahdettua seesamiöljyä paistamiseen

250g

(soba)nuudeleita tai tavallista spagettia (gluteenitonta tarvittaessa)

Kastike nuudeleille:

2rkl

soijakastiketta

3rkl

tuoreen appelsiinin mehua (tai mandariinin)

2rkl

miriniä

1rkl

misoa

1rkl

raastettua inkivääriä

1tl

valkosipulijauhetta tai 1 kynsi hienonettuna

1tl

togarashia tai srirachaa

1rkl

silputtua ruohosipulia

Lisäksi:

1dl

edamamepapuja

1l

tuoretta pinaattia tai salaattisekoitusta

valmista lime- tai aiolimajoneesia

togarashia (Japanese Seven Spice Blend)

1rkl

paahdettuja seesaminsiemeniä

1rkl

silputtua ruohosipulia

Näin valmistat

  • Avaa Aasia-tofupaketti päältä veitsenkärjellä viiltämällä pysty- ja vaakasivuilta. Kaada pakkauksen ylimääräinen marinadi talteen. Kuutioi tofu arpakuution kokoisiksi paloiksi.
  • Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin pienessä kulhossa.
  • Keitä nuudelit tai spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen ja henkilömäärän mukaan.
  • Kuumenna kuiva pannu kuumaksi. Laita tofukuutiot paistumaan ja kääntele tasaisesti muutama minuutti (noin 2-3 min).
  • Kun tofuun alkaa muodostumaan paistopintaa, vähennä lämpö puoleen ja kaada öljy (1/2-1 rkl) sekaan. Paista tofuja 2-3 min käännellen, kunnes pinta on kauniin ruskea ja sopivan rapea. Ota lämpö pois levyltä ja mausta tofut ylimääräisellä marinadilla. Koristele seesaminsiemenillä ja nosta erilliseen kulhoon.
  • Kuumenna pannu ja paista nuudeleita hetki. Lisää valmistamasi maustekastike ja sekoita hyvin. Lisää tofut ja paista hetki käännellen, kunnes kaikki raaka-aineet ovat lämpimiä. Kokoa annos aloittaen pinaatista tai salaatista, joiden päälle misonuudelit ja tofut. Lisää lopuksi edamamepapuja, seesaminsiemeniä ja silputtu ruohosipuli. Purista annoksen päälle appelsiininsiivu. Viimeistele majoneesiraidoilla.

Arvostelut

Tälle reseptille ei ole vielä arvosteluja. Jaa omasi alla olevasta kentästä

Arvostelu